Omáčka s koprem a zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
729
kalorií
1.0g
cukrů
41.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a přidáme hořčici a bujón. Po zavaření přidáme kedlubnu, mrkev, kapii a fazolky. Hustou směs za občasného zamíchání necháme asi 10 minut mírně probublávat. Oloupeme vejce a anglickou slaninu na sucho orestujeme na teflonové pánvi. Omáčku se zeleninou zjemníme mlékem, necháme přejít varem a odstavíme. Vmícháme kopr i s nálevem dle chuti a osladíme asi 1 lžičkou cukru. Jednotlivé porce na talíři posypeme anglickou a nasekaným vejcem.
JanaB29. 07. 2013
Ingredience
- 1 malá cibule
- 2 vařené vejce
- 1/4 papriky (kapie)
- 50 g anglické slaniny
- 200 ml plnotučného mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru krupice
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 hrnek fazolek mražených (zelené fazolové lusky)
- 1 hrnek vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 hrnek mrkve
- 1 hrnek kedlubnu
- 1 kousek másla
- troška kopru ve sladkokyselém nálevu
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.