Bylinkové halušky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1min
Celkový čas
16min
Porce
Nutriční hodnoty
1530
kalorií
3.0g
cukrů
3.0g
tuků
40.0g
bílkovin
Příprava
Oloupané a očištěné syrové brambory rozmixujeme na kašičku. Postupně zapracováváme hladkou mouku, dochutíme sušenou petrželkou, pažitkou, sušenými kousky červené papriky, solí a pepřem. Vypracujeme husté těsto. Necháme 5 minut odležet.
Pozor: pokud dáme více mouky mohou být halušky tvrdé, pokud dáme málo mouky halušky se rozvaří. Testujeme na sítu na halušky. Záleží na škrobu v bramborách.
Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu. Pomocí síta na halušky vytváříme halušky. Po vyplavání vaříme 1 minutu. Hotové halušky vytahujeme pomocí cedníku a vkládáme nejlépe do wok pánve s rozpuštěným sádlem. Po každé várce promícháme. Halušky jsou lesklé, sypké a drží krásně tvar.
Tip k receptu
Podáváme s masem, zelím nebo se sýrem a kečupem.
Marsylie15. 08. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Bylinková sůl
Roxana 19. 08. 2013, 08:39
© 2024, Railsformers s.r.o.