Bylinkové halušky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oloupané a očištěné syrové brambory rozmixujeme na kašičku.Postupně zapracováváme hladkou mouku, dochutíme sušenou petrželkou, pažitkou, sušenými kousky červené papriky, solí a pepřem. Vypracujeme husté těsto. Necháme 5 minut odležet.
Pozor: pokud dáme více mouky mohou být halušky tvrdé, pokud dáme málo mouky halušky se rozvaří. Testujeme na sítu na halušky. Záleží na škrobu v bramborách.
Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu. Pomocí síta na halušky vytváříme halušky. Po vyplavání vaříme 1 minutu.
Hotové halušky vytahujeme pomocí cedníku a vkládáme nejlépe do wok pánve s rozpuštěným sádlem. Po každé várce promícháme. Halušky jsou lesklé, sypké a drží krásně tvar.
Tip k receptu
Podáváme s masem, zelím nebo se sýrem a kečupem.
Marsylie15. 08. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Bylinková sůl
Roxana 19. 08. 2013, 06:39

heladon 25. 12. 2014, 08:59

palino 25. 11. 2015, 11:29

majka 26. 11. 2015, 10:54

Svetlana 15. 01. 2016, 11:04

dušanka 24. 03. 2016, 20:13

hanka 20. 09. 2019, 09:48