Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 26

Šátečky z listového těsta se šunkou a sýrem

Šátečky z listového těsta se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení plátkového sýra, 200 g šunky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce sezamových semínek, 1 slepičí vejce

Vyválené listové těsto rozkrájíme na cca šest stejně velkých čtverců. Každý čtverec potřeme z poloviny hořčicí a z poloviny kečupem. Na jednu z namazaných ploch naklademe sýr, šunku, sýr a opět šunku. Poté přehneme druhou polovinou listového těsta...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Ostružinový kompot

Ostružinový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg ostružin, 0.5 kg cukru krupice, 1 l vody

Ostružiny otrháme, omyjeme a vložíme do zavařovacích sklenic. Poté je zalijeme cukerným roztokem, sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů.

Těstoviny s kedlubnou podle Mačingové

Těstoviny s kedlubnou podle Mačingové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 250 g těstovin, 1 červená cibule, špetka soli, troška pepře, 2 lžičky řepkového oleje

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím očistíme a nastrouháme kedluben. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky a přidáme kedluben. Směs osolíme, opepříme a orestujeme. Poté oresování zalijeme asi 1dcl vody a necháme směs vařit dokud se...

Plněné muffiny

Plněné muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g smetany ke šlehání (šlehačky), 100 ml plnotučného mléka, 1 hrnek cukru krupice (do těsta), 2 hrnky polohrubé mouky, 5 vajec, 30 ml rumu (do těsta), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 5 lžic plnotučného mléka (do kakaa), Na kuličky - 250 g jemného tvarohu, 175 ml kokosové moučky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka, 50 g bílé čokolády, 20 ml rumu

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme rum. Kokos promíchaný s cukrem a škrobem vmícháme společně s tvarohem do čokolády. Po hodině chlazení z hmoty uděláme 24 kuliček. Z dobře vychlazené hmoty se kuličky nelepí. Mouku promícháme s kypří...

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 2 vejce, kousek másla

Banán dobře rozmixujeme se dvěma vajíčky. Těsto lijeme na rozpálený, máslem vymazaný lívanečník. Smažíme zvolna, obracíme až po důkladném zatuhnutí těsta, jinak se nám lívaneček potrhá. Hotové pocukrujeme.

Kakaová bábovka s tvarohem

Kakaová bábovka s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml plnotučného mléka, 200 g majonézy, 200 g cukru moučka, 400 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 250 g jemného tvarohu, 40 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžička bramborového škrobu, 3 lžíce plnotučného mléka

Z majonézy, mléka, kakaa, 200 g cukru, mouky a kypřícího prášku vymícháme hustější těsto. Tvaroh rozmícháme s cukrem (i vanilkovým), škrobem a mlékem. Do vymazané, moukou vysypané bábovkové formy dáme polovinu těsta, lžící navršíme tvaroh a zakryj...

Kokosová bábovka s brusinkami

Kokosová bábovka s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 200 g smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 hrnek kokosové moučky, špetka soli, 100 g sušených proslazených brusinek

V suché teflonové pánvi mícháme na malém kokos s polovinou cukru tak dlouho, dokud nemá barvu jako strouhanka. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se zbývajícím cuk...

Rajčata plněná kuskusem

Rajčata plněná kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 100 g kuskusu, 2 lžíce bazalky, 50 g balkánského sýru, špetka soli, špetka pepře

Rajčatům odkrojíme vršek a vydlabeme je. Kuskus zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat. Poté smícháme kuskus s vydlabanou dužinou, přidáme pokrájenou bazalku, na kostičky nakrájený sýr a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme rajčata, přikryje...

Hustá pórková polévka

Hustá pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pórku, 50 g mrkve, 100 ml ovesných vloček, 2 lžíce másla, 2 lžíce Vegety Kuchárek - chuť jara, 1500 ml vody

Vločky propláchneme, zalijeme vodou a necháme 30 minut bobtnat. Mezitím nakrájíme pórek na půlkolečka a mrkev nastrouháme na nudličky. K namočeným vločkám přidáme pórek a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a polé...

Pórková polévka se šunkou

Pórková polévka se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 mrkev, 4 brambory, 100 g Schwarzwaldské šunky, 5 lžic másla, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžičky Vegety chuť jara - Kuchárek, 1 lžíce petrželové nati, 1,5 l vody

Pórek nakrájíme na půlkolečka, šunku na nudličky, mrkev nastrouháme na hrubo a brambory nakrájíme na kostičky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Přidáme do ní mrkev, šunku a prohřejeme. Zalijeme vodou, rozmícháme, ochutíme vegetou a vaříme 15...

Maxi buchty plněné tvarohem

Maxi buchty plněné tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 125 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 40 g cukru moučka (do těsta), 20 g droždí (kvasnic), špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje (50 ml do těsta), 250 g jemného tvarohu ve fólii, 3 lžíce cukru moučka do tvarohu, 1 lžička bramborového škrobu, 1 hrnek zahradních borůvek

Z vykynutého kvásku, mouky, cukru, mléka, soli, žloutku a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Formičky na pečení buchet vymažeme olejem. Smícháme cukr se škrobem a bílkem, poté přidáme tvaroh a nakonec borůvky. Z vykyn...

Zapečené grilované cuketky

Zapečené grilované cuketky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 mladé cukety, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku, špetka soli, špetka mletého pepře, 5 vajec, 1/2 šálku plnotučného mléka či smetany, 20 dkg strouhaného eidamu, kousek másla

Cukety oloupeme (pokud jsou hodně mladé není potřeba) a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme potit asi 20 minut. Opláchneme je a osušíme. Rozpálíme gril. V hlubší zapékací míse rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky a...

Bábovka s ledovými kaštany

Bábovka s ledovými kaštany

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vejce, 250 ml cukru krupice, 450 ml polohrubé mouky, 200 g smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli, 200 g zakysané smetany, 2 balení ledové kaštany

Kaštany nastrouháme na hrubo a promícháme se zakysanou smetanou a 1 žloutkem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky (4) utřeme s cukrem, střídavě zapracujeme šlehačku a mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh...

Jablečný mošt pasterizovaný

Jablečný mošt pasterizovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 kg padaných jablek

Jablka vylisovaná z moštárny dáme na 5 minut zahřát na 75°C, ale nevaříme! Ihned poté je naléváme do PET láhví, které následně pokládáme do vodorovné polohy, aby se zničily případné bakterie na víčku. Mošt uskladňujeme v chladu.

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml vody, 5 ks řapíků celeru, 1 lžička soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 malá konzerva hrášku, 4-5 lžic instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1 starší houska, 1 lžíce sádla, troška sušené petrželové naťě

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochutíme bujónem, přidáme hrášek a petrželku. Na talíři polévku doplníme na sucho opečenou anglickou slaninou a na sádle osmaženými kostička...

Kakaová roláda

Kakaová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic kakaa, 6 lžic cukru krupice, špetka soli, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, 1 balení Ledových kaštanů (čokoláda)

Čokoládu Ledové kaštany rozpustíme ve šlehačce a necháme přejít varem. Poté dáme směs nejméně na hodinu do chladničky. Žloutky vyšleháme s cukrem a stěrkou vmícháme kakao a ušlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu vyloženém...

Pórková polévka s masem

Pórková polévka s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kližky, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 pórek, 1 malá mrkev, 1/2 - 1 kostka hovězího bujónu, troška pažitky, 2 lžíce instantní světlé jíšky

Z masa, soli, pepře a libečku uvaříme vývar. Mezitím nakrájíme očištěný pórek a mrkev nastrouháme na nudličky. Maso vyjmeme z vývaru, vsypeme pórek a vaříme asi 10-15 minut. Poté přidáme hotovou jíšku, bujón a nastrouhanou mrkev. Krátce povaříme, ...

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího zadního (plátek), 2 vejce, 1 lžička slunečnicového oleje, 2-4 plátky anglické slaniny, špetka soli, 2 dkg mražených fazolek (zelené fazolové lusky), špetka pepře, 1 lžička orientální hořčice, 1/2 papriky (kapie), 1/2 kostky hovězího bujónu, 1-2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce polohrubé mouky

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso sroluj...

Ovocný salát s jahodami

Ovocný salát s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 lžička cukru moučka, 2 jablka, 250 g jahod, 1 pomeranč, 200 g zakysané smetany

Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a překrojíme na polovinu. Omytá jablka se slupkou zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jahody omyjeme a rozkrájíme na 4 díly, velké na 8 dílů. V zakysané smetaně rozmí...

Sádlové cukroví s džemem

Sádlové cukroví s džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg sádla, 25 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru moučka, 8 dkg kakaa, 1 lžička skořice, ovocná marmeláda dle potřeby

Mouku, sádlo, cukr a skořici zpracujeme v těsto. Půl těsta oddělíme a do zbylé půlky zapracujeme kakao. Na plech vyložený pečicím papírem děláme kuličky, do nichž koncem vařečky děláme důlek a ty plníme marmeládou. Pečeme při 150-170° tak, aby...

Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový mozeček, 3-4 vejce, 3 lžíce sádla, 2 cibule, troška soli, troška barevného pepře

Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka. Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce mražené zeleninové směsi Mochovanka, troška pepře, 1 sáček rýže ve varném sáčku, špetka soli, 3 lžíce obraného masa z uzených žeber

Maso z uvařených uzených žeber obereme a nakrájíme na drobno. Cibuli oloupeme, taktéž nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a zalijeme asi 3 lžícemi vývaru z masa. Na mírném plameni vaříme tak dlo...

Tvarohovo - braborové knedlíky se švestkami

Tvarohovo - braborové knedlíky se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka tučného tvarohu ve folii, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce cukru moučka, 250 ml bramborového těsto v prášku, 500 g švestek

V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a cukr. Přidáme sypkou směs a vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odpočinout. Do kousku těsta zabalíme švestku a vytvarujeme knedlík. Vhazujeme je do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou, ...

stránka: