Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 23

Orientální kuřecí steak

Orientální kuřecí steak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, sůl, barevný pepř , 1 lžička tymiánu, 1 lžička koriandru, 1 chilli paprička, 1/2 dcl hořčičného oleje

Kuřecí řízky naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme sůl, barevný pepř, lžičku čerstvého (sušeného) tymiánu, chilli papričku a lžíci čerstvého koriandru (nebo lžičku semínek). Přilijeme hořčičný olej (viz. Partner, Bohemia Olej) a zamícháme. Vzniklou mari...

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička soli, 1 lžíce koření na kuře, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, 10 dkg anglické slaniny

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a poprášíme kořením na kuře nebo grilovacím kořením. Pomažeme hořčicí a necháme asi půl hodiny odležet. Do pekáče (remosky) dáme na kostičky nakrájenou cibuli, na to kuřecí maso a na každý kousek položíme 1 - ...

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, 1 cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 dcl rostlinného oleje, sůl, špetka pepře, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru , trošku octa

Cuketu oloupeme, vyjmeme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, pak zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme solí, pepřem, kmínem, cukrem a octem. Podlijeme trocho...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 300 g párků, 1 větší cibule, 2 dcl smetany ke šlehání , 1 dcl rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky , 1 špetka cukru krystalu, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu 5 minut podusíme. Vydušenou šťávu slijeme. Na vyšší pánvi zpěníme do růžova cibulku a přidáme na kostičky nakrájené párky nebo měkký salám....

Květákový salát s vejci

Květákový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g květáku, 1 lžička soli, 2 vejce, 1 rajče, 1 hlávkový salát, 1 lžička citronové šťávy, 50 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, troška mleté papriky , dle chuti lžička cukr krupice, 1 lžička citronové šťávy

Květák rozebereme na drobné růžičky (košťál odkrojíme) a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Necháme okapat, rozložíme na oprané listy salátu pokapané citrónovou šťávou. Poklademe kolečky vařených vajíček. Ostatní suroviny na zálivku smícháme a p...

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 lžíce cukru krupice, 1/4 lžičky soli, 1/2 balení prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, 500 ml mléka, 1 hrnek smetany ke šlehání (šlehačka),

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky, rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5...

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 dýně, 12 plátků lasagní, 1 plechovka rajčat, 1 balení Mozzarelly, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 1 lžička oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli, špetka kari koření, 1 cibule, 300 ml bešamelové omáčky

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. K ní přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Poté přidáme krájená rajčata z plechovky, koření a chvíli dusíme. Do zapékací mísy dáme na dno vrstvu lasagní na ně rozprostřeme dýňovou směs a beš...

Křenová pochoutková pomazánka

Křenová pochoutková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce křenu, 1/2 lžičky citronové šťávy, špetka soli, 1/2 hrst petrželové natě

Nejdříve očistíme a nastrouháme křen. Šunku pokrájíme na malé kousky, smícháme s nastrouhaným křenem a pokapeme citrónovou šťávou. Vmícháme do domácí majonézy a necháme nejlépe do druhého dne rozležet. Potom teprve dochucujeme dle potřeby přidám...

Mojito alá nescafe

Mojito alá nescafe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml nescafé frappé, 1 limeta nebo citrón, 9 lístků máty, 3 lžičky cukru krupice

Do sklenice vložíme limetu nebo citrón (pokrájený na 8 dílků) a lístky máty. Přidáme cukr a vše důkladně rozmačkáme drtítkem. Zasypeme ledem (nejlépe drceným) a zalijeme kávou nescafé frappé. Zamícháme lžičkou a ozdobíme lístky máty.

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

Sardinkový psí dortík

Sardinkový psí dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, 1 ks vejce, 10 dkg strouhaného sýra, 10 dkg hladké mouky

Sardinky rozmačkáme, přidáme ostatní, dáme do formiček a pečeme na 170 asi 15 minut.

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 4 lžíce cukru krystal, 5-6 ks jablek, 5 dkg rozinek, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce skořice, 2 lžíce hladké mouky

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Vál posypeme 2 hrstmi hladké mouky a vyválíme z poloviny těsta plát, aby se nám vešel přesně na plech. Pozor - plech nemastíme! Do plechu vtlačené těsto posypeme strouhankou (nebo drcenými piškoty), jablky,...

Kapustovo - bramborové frikadelky

Kapustovo - bramborové frikadelky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 600 g moučných brambor, 2 ks jarní cibulky, 1 ks slepičí vejce, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku

Řádně omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno. Kapustu omyjeme a listy zbavíme tvrdých řapíků, které krátce povaříme v mírně osolené vodě. Jarní cibulku a okapané listy nakrájíme najemno. Do mísy ...

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvový celer, 1 ks pomeranč, 2 ks jablka, 50 g vlašských ořechů, 1/3 lžička sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer uvaříme do měkka ve slané vodě. Po uvaření ihned vyjmeme, nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky, přidáme citrónovou šťávu, aby neztmavl, přidáme oloupaný, tence nakrájený pomeranč bez bílé dužiny a oloupaná, te...

Celerová pomazánka s majonézou

Celerová pomazánka s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks jablka, 2 ks mrkeve, 1 ks cibule, 1 ks sterilovaná okurka, 100 g majonézy, 1-2 špetky sůli, 1 špetka pepře, 2 lžičky citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer jemně nastrouháme, hned zakapeme citrónovou šťávou, aby neztmavl, pak přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, dobře očištěnou a nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájenou cibuli i okurku. Vše promícháme s majonézou, dle...

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 4 špetky soli, 1 kousek taveného sýra se šunkou, 1/2 hrnku rostlinného oleje

Dobře očištěný a oloupaný celer uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme z něho plátky cca 1/2 cm silné, potřeme je taveným sýrem se šunkou a vždy k sobě dva dobře přitiskneme. Obalíme v klasickém trojobale (mouka, v...

Houbové chlupáče

Houbové chlupáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých nebo 100g sušených hub, 800 g vařených a 500g syrových brambor, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, 2 lžíce sádla

Syrové brambory na jemno nastrouháme, vodu slijeme, přidáme nastrouhané vařené brambory, mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Lžící odkrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme cedníkem. ...

Salát z hlávkového zelí

Salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hlávkového zelí, 3 ks slepičí vejce, 250 g slaniny, 1 lžíce octa, 1 lžíce olivového oleje, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Umytou menší hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky, z uvařených vajec natvrdo vyjmeme žloutky, dáme je stranou, bílky pokrájíme nadrobno. Do salátové mísy připravíme nálev z oleje, octa, špetky soli a pepře. Do mísy nasypeme zelí a pokrájené b...

Chlebové smaženky se sýrem

Chlebové smaženky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks slepičí vejce, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce polotučného mléka, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky soli, 4 lžíce rostlinného oleje, 4-6 plátků chleba

Vejce rozšleháme a přidáme ostatní přísady. Do směsi namáčíme starší krajíčky chleba (asi 0,5 až 1cm široké) a po obou stranách na oleji smažíme. Zdobíme zeleninou.

Nové brambory s koprem

Nové brambory s koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg nových brambor, 1 svazek čerstvého kopru, 100 g másla, sůl

Brambory opereme a otřeme ostřejší houbičkou, větší překrojíme napůl a dáme vařit do osolené vody. Měkké scedíme a necháme krátce dojít pod pokličkou. Mezitím rozpustíme máslo, do vroucího vhodíme posekaný kopr a odstavíme z ohně. Brambory ještě j...

Waldorfský celerový salát

Waldorfský celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 2 ks jablka, 1 sklenka zakysané smetany, 1 dcl citronové šťávy, 4 lžíce majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžička cukru krupice, 3 lžičky Brandy, 1 hrst vlašských ořechů

Celer a jablka očistíme a pokrájíme na tenké proužky, které pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Smetanu ušleháme s majonézou do pěny, ochutíme solí, pepřem, cukrem a brandy. Lehce vmícháme do salátu a nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého či čerstvého zeleného hrášku, 2-3 lžíce másla, přiměřené množství soli dle chuti, 1 střední cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička koriandru mletého, 1 lžíce sušené bazalky, voda, 400 g kuřecích jater, trocha rostlinného oleje či sádla na smažení

Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření. Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.

Zelené placky

Zelené placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hlávkového zelí, 500 g hladké mouky, troška pepře, 1/4 lžičky soli, 1/2 sklenky vody, 3 lžičky sádla

Zelí omyjeme, očistíme a nastrouháme na drobno. Přendáme do velké mísy, přisypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Směs zalijeme vodo a dobře promícháme. Z mouky a zelí vypracujeme těsto, které rozválíme na pomoučněném vále a pomocí skleničky vykrajuje...

Banány v županu

Banány v županu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, 4 vejce, 4 lžíce cukru moučka, 2 lžičky koňaku, 2 dcl slunečnicového oleje, 4 lžíce hladké mouky

Banány oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, koňak a nakonec tuhý sníh z bílků. Kolečka banánů namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.

stránka: