Karbanátky z pohanky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do nádoby vhodné na sporák i do trouby. Osolíme a opepříme je, zalijeme smetanou a 5 minut povaříme. Poté pečeme 40 minut na 170 °C a nakonec 15 minut na 200 °C. Pohankovou lámanku vaříme v osolené vodě doměkka.
Cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo. Obojí opékáme 5 minut na oleji. Poté přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opékáme ještě 5 minut. Do směsi vmícháme pohanku a majoránku. Přidáme rozmělněný česnek, vejce i strouhanku a rozmačkáme. Tvoříme karbanátky, které smažíme na oleji.
Tip k receptu
Podáváme se salátkem a zakysanou smetanou.
sonizna11. 08. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 15. 08. 2015, 08:16

Jana Smidži 18. 08. 2015, 11:43

Svetlana 26. 10. 2015, 11:46

katka16031 03. 11. 2015, 12:08

hanka 10. 10. 2016, 10:07