Cuketové zelí
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1100
kalorií
0.0g
cukrů
110.0g
tuků
18.0g
bílkovin
Příprava
Cuketu oloupeme, vyjmeme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, pak zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme solí, pepřem, kmínem, cukrem a octem. Podlijeme trochou vody a dusíme. Stačí krátce - asi 10 až 15 minut,aby se cukety nerozvařily na kaši. Pokud máte rádi hutnější zelí, můžete zahustit trochou vody s rozmíchanou hladkou moukou. V tom případě ještě pár minut poduste, aby se vyvařila chuť mouky.
Tip k receptu
Nejlépe k tomuto zelí chutnají brambory nebo bramborové knedlíky a výpečky z vepřového masa
Jana Smidži15. 07. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.