Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 34

Smažené okurky

Smažené okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g okurky, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, 10 g tuku, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,5 dcl zakysané smetany, troška zelené natě

Osolené, okořeněné okurky smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme pokapané citrónem a polité smetanou. Můžeme posypat zelenou natí (řeřicha, pažitka, ...) .

Krůtí kousky v pórku

Krůtí kousky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtího prsa, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého pepře, 200 g pórku, sůl, 1 lžička Solamylu

Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme tmavou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké. Poté...

Jednoduchá polévka z celeru

Jednoduchá polévka z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g celeru, 2,3 dcl vývaru, 5 g tuku, špetka soli, troška pepře, 10 g jíšky, troška celerové natě

Na kostičky pokrájený celer osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme vývar, po chvíli celerovou nať a vaříme do měkka. Před koncem vaření zahustíme jíškou. Levné a jednoduché :)

Dušená rebarbora karamelizována

Dušená rebarbora karamelizována

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g rebarbory, 10 g cukru moučka, 10 g másla, špetka soli

Na "kolečka " nakrájenou rebarboru dusíme ve vodě do poloměkka. Přidáme máslo, sůl, cukr a dusíme na mírném ohni, až se vytvoří hustý škrobovitý sirup, který pokryje rebarboru.

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Teplý sýrový závin s čerstvým baby špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 150 g čedaru, 150 g čerstvého listového špenátu, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Česnek nakrájíme na plátky a zarestujeme špenát, osolíme a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, ...

Osmažená mrkev s vejcem

Osmažená mrkev s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 1 vejce, 10 g tuku, špetka soli

Nakrájenou vařenou mrkev osmažíme na tuku, osolíme, zalijeme rozšlehaným vejcem a dobře promícháme, než se nám vejce srazí. Ozdobíme zelenou natí.

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 5 g cibule, 5 g másla, 1/8 kostka drůbežího bujónu, 20 g fazolového protlaku, špetka soli, špetka pepře

Mrkev a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku nebo na másle. Podlijeme bujónem a vaříme do měkka. Přidáme protlak z vařených a prolisovaných bílých fazolí. Okořeníme dle chuti.

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Polévka z kachních krků

Polévka z kachních krků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních krků bez kůže, 1 kostka drůbežího bujónu, kousek libečku, 150 g mražené zeleninové směsi, 4 kuličky pepře, sušená nebo čerstá petrželová nať, 1 lžička soli, 100 g nudlí, 2 l vody

Omyté krky dáme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, kousek libečku a vaříme asi 30 minut. Polévkové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Z uvařených krků obereme maso. Do vývaru přidáme mraženou zeleninu, kter...

Kuře u moře

Kuře u moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1300 g kuřete, sůl, 70 g másla, 3 lžičky koření Zlatavé kuře, 1/2 jablka

Kuře omyjeme a utěrkou osušíme. Vnitřek kuřete osolíme, vyplníme 1/2 jablka zbaveného jádřince a prdelku zašijeme nití. Z alobalu si vystřihneme tvar podprsenky a na kalhotky širší proužek. Vystřižené části přitiskneme na suché kuře. Máslem vymaže...

Kvasnicová polévka s vločkami

Kvasnicová polévka s vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml ovesných vloček, 2 kostky kvasnic, 1 kostka hovězího bujónu, 2 hrnky řapíkatého celeru, 1 plátek másla, 1 malá mrkev, sůl, petrželová nať

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté ...

Banánová rýže

Banánová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sáčky po 100 g sáček rýže, 2 banány, 200 g 12% smetany

Rýži vaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Banány vidličkou rozmačkáme na kaši. Do vroucí smetany přidáme banány, necháme přejít varem a odstavíme. Ihned do ní nasypeme rýži, promícháme a přiklopíme poklicí. Po 15 minutách rýži rozdělíme do 4 mi...

Mléčný koktejl z jahod

Mléčný koktejl z jahod

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 1-2 lžičky včelího medu, 200 ml kravského mléka, 2-5 kapek citronové šťávy

Jahody, med, citrónovou šťávu a mléko rozmixujeme v mixéru. Podáváme ve vysokých skleničkách s brčkem.

Jablečný moučník s kokosem

Jablečný moučník s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 350 g jablek, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g hrubé mouky, kokos na posypání, 100 g másla, 2 lžíce vody, 2 lžíce sypkého capuccina (kakaa), 100 g cukru moučka

Jablka nahrubo nastrouháme, přidáme cukr, vejce, olej. Přilijeme mléko a nakonec přidáme prášek do pečiva s moukou. Vylijeme na plech, který jsme vymazali olejem a vysypali hrubou mouku. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 20 - 25 m...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Vepřová plec se žampióny a kapií

Vepřová plec se žampióny a kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 žampiony, 1/4 ks červené kapie, kukuřičný škrob, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme hořčici, bujon a podlijeme vodou. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a kapii na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme žampióny a kapii a dusíme do změknutí. ...

Kakaová roláda s rybízovou marmeládou

Kakaová roláda s rybízovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g cukru moučka, 30 g kakaa, 15 g kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, špetka soli, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, rybízová marmeláda, slunečnicový olej

Plech vyložíme pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem. Kakao promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Bílky se špetkou soli, lžící vody a polovinou cukru vyšleháme do pevného sněhu - asi 3 minuty.Zvlášť vyšleháme žloutky s druhou polovinou cuk...

Banánovo-pomerančový koktejl

Banánovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 pomeranč, 250 ml kefíru, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

Mrkvová polévka se slaninou

Mrkvová polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 200 g mrkve, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml polotučného mléka, 2 kostky bujónu, 1 l vody, cibulová nať

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi na sucho krátce opečeme. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Na rozehřátém másle krátce orestujeme mrkev. Poprášíme moukou, promícháme a kr...

Štouchané brambory s mrkví

Štouchané brambory s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 bramborů, 3 mrkve, 1 cibule, petrželová nať, 200 - 300 ml mléka, sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme. Mrkve očistíme a také je nakrájíme na menší kousky a spolu s bramborami je uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a vše rozmačkáme mačkadlem. Přilijeme teplé mléko a promícháme. Na pánvi na trošce oleje osmahneme dozla...

Krůtí plátečky s mrkví

Krůtí plátečky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 3 velké mrkve, 50 ml vody, 100 ml jablečného džusu, sůl, pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1/2 kostky bujónu

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme nudličky. Maso nakrájíme na malé plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na směsi oleje a másla je opečeme do měkka. Shrneme je v pánvi na bok, přidáme mrkev, krátce orestujeme, přidáme rozdrob...

Bábovka s vůní perníku a hrozinkami

Bábovka s vůní perníku a hrozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 300 ml polohrubé mouky, 250 ml hladké mouky, 250 ml krupicového cukru, 150 ml slunečnicového oleje, 375 ml plnotučného mléka, 1 sáček pudinkového čokoládového prášku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce včelího medu, 2 hrsti rozinek, 1 balení bílé polevy

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny s prosátým kypřícím práškem smícháme dohromady. V další míse smícháme tekutiny s vejci a za postupného přidávání sypké směsi vše krátce prošleháme. Nakonec vmícháme hrozinky....

Dušená mrkev - jinak

Dušená mrkev - jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 40 g másla, 1 kostka bujónu, 150 ml jablečného džusu 50%

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme na nudličky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Poté vmícháme mrkev a krátce jí orestujeme. Podlijeme džusem a na povrch rozdrobíme bujón. Promícháme a jakmile se mrkev začne vařit, tak přikl...

Ovesné lívanečky

Ovesné lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml jemných ovesných vloček, 600 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 1/4 lžičky soli, 1 sáček sušených kvasnic, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukr krupice, 40 g másla, slunečnicový olej na pečení

Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Vejce rozmícháme se solí, přilijeme mléko a vmícháme mouku se sušenými kvasnicemi a cukr. Těsto dobře rozmícháme, přisypeme ovesné vločky a po promíchání ještě zapracujeme rozpuštěné prochladlé máslo. Mísu s...

Nutelové prasátko

Nutelové prasátko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Nutela, 3 toastové chlebíky

S pomocí skleničky nebo vykrajovátek na cukroví si vykrojte 3 kolečka (1x velké, 1 menší a 1x nejmenší). Do nejmenšího kolečka udělejte s pomocí slámku dvě kolečka na prasečí nos. Z kůrky toastu udělejte ouška (malé trojúhelníky) a nutelou namažte...

stránka: