Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 33

Vanilkové řezy podle Ivy

Vanilkové řezy podle Ivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 dcl vody, 150 g Hery, 150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 500 ml mléka, 4 lžíce cukru krystal, 1 balení pudinkového prášku, 250 g másla, 200 g cukru moučka, 4 lžíce rumu

Tuk a vodu dáme vařit. Do vroucí hmoty za stálého míchání nasypeme mouku a mícháme dokud těsto není hladké. Necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme vejce a šleháme elektrickým šlehačem asi 3 minuty. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím pa...

Koktejl s citrónovou šťávou

Koktejl s citrónovou šťávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citron, 1 limeta, 0,3 l mléka, 100 g bílého jogurtu, 1 vanilinový cukr

Opláchneme limetu a citron a vymačkáme z nich šťávu. Rozmixujeme je společně s mlékem, jogurtem a cukrem. Podáváme ve skleničkách.

Skořicové sušenky (nejen) pro děti

Skořicové sušenky (nejen) pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 120 g cukru moučka, 1 vejce, 250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 10 g mleté skořice

Odvážíme si mouku, cukr, změklé máslo a mletou skořici. Vejce rozklepneme. Všechny suroviny smícháme tak, aby nám vznikla homogenní hmota, nezapomeneme na lžičku prášku do pečiva. Těsto rozválíme na vále a pomocí formiček nebo nože vykrajujeme tva...

Brambory zapečené s česnekem

Brambory zapečené s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 120 g másla, 1/2 l polotučného mléka, 1 hlávka česneku, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme tukem, do ní naskládáme na kolečka brambory. Mezi ně dáme drobně nasekaný česnek, kousky másla, sůl, pepř. Zalijeme mlékem, dáme do trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.

Kostky s vitacitem

Kostky s vitacitem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka rostlinného oleje, 1/2 sklenka cukru krupice, 2 sklenky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 500 g jemného tvarohu, 250 g másla, 200 g cukru moučka, 1 l vody, 2 balení pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krystal, 1 balení vitacitu/Tang

Žloutky utřeme s olejem a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát naneseme náplň a polijeme polevou a ...

Vanilkový olej

Vanilkový olej

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slunečnicového oleje, 4 vanilkové lusky

Vanilkové lusky vložíme do kastrůlku, zalijeme olejem. Pozvolna zahříváme cca 10 minut. Pozor lusky nesmažíme. Necháme chladnout. Olej přecedíme a můžeme přelít do hezkých lahviček, lusk můžeme ponechat uvnitř. Skladujeme v chladnu.

Sýrová omeleta

Sýrová omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g ztuženého pokrmového tuku, 60 g hladké mouky, 6 vejcí, 3/8 l polotučného mléka, 150 g strouhaného sýru, pažitka na ozdobu, podle chuti g sůl

Na rozpuštěném tuku osmažíme mouku, rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a povaříme. Do bešamelové omáčky vmícháme sůl a jeden žloutek po druhém. Když je těsto hladké a vláčné, přidáme tuhý sníh z bílků. Na vymazané omeletní pánvi upečeme dvě vel...

Bramborák z vařených brambor a jablek

Bramborák z vařených brambor a jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uvařených brambor, 1 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 1/2 kg jablek, na posyp cukr moučka

Z brambor den předem uvařených, které jemně nastrouháme, zpracujeme s vejcem, solí a moukou v těsto. Vyválíme a vykrájíme placky a pečeme na pánvi po obou stranách dočervena. Horké mažeme rozvařenými oslazenými jablky. Stočíme a podáváme ke kávě.

Čočka pikantní

Čočka pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 1 cibule, 1 lžíce kapary, 2 sterilované okurky, podle chuti špetka soli, podle chuti ks pepř, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce pažitky

Čočku přes noc namočíme do vody nebo aspoň 1 hodinu. Uvařenou čočku scedíme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme čočku, kapary, nakrájené okurky, pažitku, sůl, pepř, promícháme a chvilku prohříváme.

Sýrovo-jablková pomazánka

Sýrovo-jablková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg eidamu, 1 jablko, 1 balení majonézy

Nastrouháme tvrdý sýr a jablko. Zamícháme dohromady spolu s majonézou. Mažeme na rohlík, můžeme ozdobit vlašským ořechem.

Vejce nahniličko s křenem

Vejce nahniličko s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička cukru krupice, 1 hrnek vody, 1 lžička octu, špetka soli, 30 g křenu, 50 g másla, 4 vejce, 1 listový salát

Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou (octová voda, sůl, cukr), rozložíme kolem dokola na mísu. Vejce uvaříme nahniličko (4 minuty), zchladíme, oloupeme a studená rozkrájíme podél na polovinu. Půlky vajec rozložíme na listy salá...

Mléčný řez

Mléčný řez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g krupicového cukru, 50 g kakaa, 1 smetana ke šlehání - šlehačka (33%), 1 jemný tvaroh, vanilkový cukr

Vajíčka oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Potom přidáme kakao a sníh z bílků. Dáme na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme asi 10 minut. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a cukr. Vychladlé...

Čočka na husto

Čočka na husto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek česneku, 35 dkg čočky, troška majoránky, 1-3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžíce zakysané smetany

Čočku uvaříme spolu s majoránkou, poté zahustíme moukou. Přidáme 2 lžíce oleje, ochutíme solí a mačkaným česnekem. Na konec zamícháme zakysanou smetanu.

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Hovězí vývarová polévka

Hovězí vývarová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařené rýže, 1,5 l vody, 150 g hrášku, 150 g kukuřice, 150 g mrkve, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kořenová petržel

Mrkev nakrájíme na nudličky a všechnu zeleninu dáme do vařící vody, přidáme bujon, uvařenou rýži a společně povaříme asi 5 minut.

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

Chřestové opečenky

Chřestové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g chřestu, 5 g cibule, 1/2 vejce, 25 g brambor, 5 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 10 g tuku

Nastrouhaný chřest promícháme se strouhanou cibulí, bramborami, vejcem a moukou, osolíme, okořeníme. Lžíci klademe do rozpáleného tuku, rozetřeme na placičky a pečeme po obou stranách.

Hovězí polévka s masem, nudlemi a pórkem

Hovězí polévka s masem, nudlemi a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího libového předního, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kousek libečku, 4 kuličky pepře, petrželová nať zelená nebo sušená, 100 g pórku, 1 lžička soli, 2 l vody, nudle

Maso uvaříme do měkka v tlakovém hrnci se solí, pepřem a libečkem. Maso vyjmeme a do vývaru dáme na chvíli vařit nakrájený pórek. Polévku dochutíme bujónem, nebo solí. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky společně s petrželkou. Polé...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Křenová omáčka s pomerančem

Křenová omáčka s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g křenu, 10 g jablka, 5 g pomeranče

Majonézu utřeme s pomerančem a vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablky.

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g chřestu, 1 vejce, špetka soli, 5 g tuku

Jemně pokrájený vařený chřest osmahneme na tuku, zalijeme osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Špenátový koktejl s banánem

Špenátový koktejl s banánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst čerstvého špenátu, 1 banán, 100 ml vody

Omyté listy špenátu rozmixujeme ponorným mixérem v úzké vyšší nádobě s vodou. Poté přidáme banán a krátce prošleháme, napěníme. Koktejl nalijeme do sklenice a ihned podáváme.

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 400 ml smetany ke šlehání, 375 ml bílého jogurtu, 40 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g čokoládové polevy

Polovinu jahod v misce vidličkou rozmačkáme, zbytek zatím necháme bokem. 200 ml smetany vyšleháme do polotuha, přidáme jogurt s oběma cukry, přidáme jahodové pyré a promícháme. Dáme do plastové mísy a vložíme do mrazáku. Co hodinu směs vyšleháme m...

Zapečené okurky s vejcem

Zapečené okurky s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g okurky, 10 g slaniny, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, špetka soli, špetka pepře, troška zelené natě

Okurku jemně pokrájíme a osmahneme na slanině. Promícháme se zelenou natí, osolíme, okořeníme, po prohřátí v troubě zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a pečeme dozlatova.

stránka: