Kvasnicová polévka s vločkami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
942
kalorií
5.0g
cukrů
16.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté zalijeme vločkami, přidáme celer a vodu dle potřeby. Osolíme a vaříme asi 15 minut. Vmícháme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a dochutíme bujónem a solí. Před odstavením vmícháme sušenou nebo čerstvou petrželku.
JanaB07. 05. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziheladon 16. 05. 2013, 16:27
Přidané ingredience: domácí vývar
planeta 28. 03. 2014, 06:42
© 2024, Railsformers s.r.o.