Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kvasnicová polévka s vločkami

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
942 kalorií 5.0g cukrů 16.0g tuků 32.0g bílkovin

Příprava

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté zalijeme vločkami, přidáme celer a vodu dle potřeby. Osolíme a vaříme asi 15 minut. Vmícháme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a dochutíme bujónem a solí. Před odstavením vmícháme sušenou nebo čerstvou petrželku.


Přidat na Pinterest
JanaB

07. 05. 2013, Recept navštíven: 1531x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tuto kvasnicovou polévku děláme dost často, ale vždy bez vloček. Nyní ji musím zkusit s vločkami. Snad půjde taky na odbyt.

16. 05. 2013, 14:27

planeta
Restaurant_star
dobrá a zdravá polévka, hlavně pro malé děti a starší generaci, bujón bych ale nahradila domácím vývarem
Přidané ingredience: domácí vývar

28. 03. 2014, 05:42

Přidat komentář

Facebook komentáře