Kvasnicová polévka s vločkami

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

942 kalorií
5.0g cukrů
16.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Vločky zalijeme studenu vodou a necháme stát. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na rozehřátém másle pomalu rozpustíme rozdrobené kvasnice a mícháme tak dlouho, dokud nezhoustnou. Poté zalijeme vločkami, přidáme celer a vodu dle potřeby. Osolíme a vaříme asi 15 minut. Vmícháme nastrouhanou mrkev, krátce povaříme a dochutíme bujónem a solí. Před odstavením vmícháme sušenou nebo čerstvou petrželku.

přidejte na:
JanaB

07. 05. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
heladon
Tuto kvasnicovou polévku děláme dost často, ale vždy bez vloček. Nyní ji musím zkusit s vločkami. Snad půjde taky na odbyt.

16. 05. 2013, 14:27

planeta
dobrá a zdravá polévka, hlavně pro malé děti a starší generaci, bujón bych ale nahradila domácím vývarem
Přidané ingredience: domácí vývar

28. 03. 2014, 05:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.