Kvasnicová polévka s mrkví
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
15min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
117
kalorií
0.0g
cukrů
9.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme rozdrobené kvasnice. Na mírném plameni je za stálého míchání necháme rozpustit. Mícháme tak dlouho, až zhoustnou a začnou se oddělovat od másla. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání asi 1 minutu restujeme. Poté přidáme špetku soli, pepře a vmícháme vejce. Jakmile se vejce srazí, tak přidáme vodu, bujón a krátce povaříme. Ochutíme petrželkou, odstavíme a podáváme.
JanaB30. 04. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.