Hovězí játra na paprice

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1060 kalorií
0.0g cukrů
55.0g tuků
101.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. Jakmile játra změknou, zahustíme směs moukou rozmíchanou v trošce studené vody a necháme projít varem. V husté omáčce necháme rozpustit bujón, vlijeme smetanu a provaříme. Podle potřeby dochutíme solí.

Tip k receptu

Podáváme s knedlíkem.

přidejte na:
JanaB

02. 08. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Roxana
zajímavá úprava, napadlo mne, když už je tam paprika mletá, přidat i na kousíčky nakrájenou zelenou - tedy na barvě nezáleží:-) Je to výborné.
Přidané ingredience: čerstvé papriky

04. 08. 2013, 07:06

Chybí obrázek
Udělala jsem to s vepžovými játry a bylo to dobré

29. 12. 2014, 08:52

Chybí obrázek
velmi chutný recept

05. 12. 2015, 20:59

Chybí obrázek
da sa s urobit s hocijakymi jatrami

17. 12. 2015, 12:30

Chybí obrázek
pridala som čerstvu papriku a bolo to vyborne

22. 02. 2016, 20:14

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.