Hovězí játra na smetaně s okurkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
666
kalorií
0.0g
cukrů
39.0g
tuků
57.0g
bílkovin
Příprava
Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené okurky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Hustou omáčku necháme projít varem, vložíme bujón a necháme jej rozpustí. Nakonec do omáčky vlijeme šlehačku a opět provaříme.
Tip k receptu
Podáváme s knedlíkem.
JanaB01. 08. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.