Čokořezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Hrnec s pudinkem dáme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.
Plech vyložíme pečícím papírem a jemně potřeme olejem. Mouku promícháme s kakaem a kypřicím práškem. Celá vejce s cukrem (krupice) dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs. Těsto vylijeme na plech a urovnáme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8-10 minut. Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink. Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly. Každý díl potřeme vrstvou krému, dáme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými, nebo sekanými mandlemi, či kokosem. Dáme ztuhnout do lednice.
Tip k receptu
Moučník vypadá složitě, ale zvládne ho i začátečník. Nerovné okraje plátu odkrojíme. Stejné díly lze nakrájet např. přiložením formy na chlebíček.
JanaB21. 10. 2013