Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 25

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

Ananasové dajkiry

Ananasové dajkiry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

ananas, 4 cl bílého rumu, 2 cl citronové šťávy, sklenka ledu

Z ananasu vydlabeme dužinu a dáme jí do mixéru. Přidáme led, citronovou šťávu a rum. Důkladně promixujeme. Mužeme přelít do vydlabaného ananasu nebo do sklenky.

Jahodové dajkiry

Jahodové dajkiry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, hrneček jahod, sklenka ledu, 2 cl citronové šťávy, lžička cukru

Do mixéru nasypeme jahody, led, cukr. Pak nalijeme rum a citron. Směs několikrát promixujeme a přelijeme do sklenky. Nakonec zdobíme jahodou.

Ruddis rubin

Ruddis rubin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl Campari, 0.5 cl triple secu, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Campari a Triple sec. Dolijeme sektem.

Bananita

Bananita

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl banánového džusu, Sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a dolijeme sektem.

Ritz champagne

Ritz champagne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 cl Curacaa blue, 0.5 cl Amareta, 0.5 cl citronové šťávy, sekt, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme postupně curacao, amareto, citronovou šťávu a dolijeme sektem.

Kávové mojito

Kávové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 porce silné kávy, listy máty z jednoho stonku, 1 lžíce třtinového cukru, 0,5 limetky, kostky ledu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Pak si nakrájíme limetku na plátky, přidáme otrhané lístky máty a třtinový cukr - vše rozdrtíme a promícháme. Dáme do skleničky, zalijeme vychládlou kávou a přidáme ledové kuličky, případně kostky ledu.

Pivní steaky

Pivní steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 500 ml světlého piva, hladká mouka, olej na smažení, pepř, sůl

Vepřové maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté ho osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso poloměkké, zalijeme ho pivem a ještě dosmažíme, dokud není úplně hotové. Maso podáváme s chlebem či vařenými bramborami.

Játrový knedlík s hlívou

Játrový knedlík s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 rohlíků nakrájených na kostky, 400-500 g kuřecích jater, 150 g šunky nebo šunkového salámu (na širší nudličky), 200 g Hlívy ústřičné, 1 palička česneku, 6 vajec, 1 lžíce olivového oleje, majoránka, grilovací koření, pepř, sůl

K pokrájeným rohlíkům přidáme kuřecí játra, šunkový salám, na kousky nakrájenou hlívu, vejce, olej, prolisovaný česnek a ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením a majoránkou. Vše lehce promícháme a směsí naplníme salámové fólie, které na koncích...

Moravský divoký šíp

Moravský divoký šíp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 250 g telecích jater, 200 g vepřové panenky, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 2 bobkové listy, 20 ml vodky

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, posolíme a striedavo všetky súčasti pochuťky navlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou.

Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g václavek naložených v octe, 300 g solených haringů nebo sleďů, 100 ml olivového oleje, 2 ks velké cibule, 100 g oliv, 1 lžička mletého černého pepře

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich pokrájame a poukladáme do väčšieho pohára striedavo s vrstvami okorenených václaviek, posekanej cibule a olív. napokon zalejeme olejom a nec...

Tequini

Tequini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, 2 cl vermutu roso, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme tequilu a vermut. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

Skopové maso se zelím a brambory

Skopové maso se zelím a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g skopového masa z kýty, 1 hlávka bílého zelí, 1 cibule, 600 g brambor, 4 stroužky česneku, 80 g sádla, 1 lžička soli, 6 kuliček pepře

Nakrájanú cibuľu podusíme s tukom, pridáme mäso pokrájané na kocky, cesnak, korenie, soľ a dusíme do polomäkká vo vlastnej šťave. Pridáme pokrájanú kapustu, dusíme chvíľu ďalej a po pridáni pokrájaných surových zemiakov dodusíme do mäkka.

Skopové se sušenými švestkami

Skopové se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa ze stehna, 80 g sádla, 100 g cibule, 100 g sušených švestek, špetka skořice, špetka šafránu, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku

Očistené baranie stehno nakrájame na hrubšie rezance a opečieme na masti. Potom mäso vyberieme, pridáme cibuľu nakrájanú na drobno,cesnak a trochu opražíme. Zalejeme vodou, pridáme mäso, posolíme, pridáme štipku škorice, šafranu a citrónovej kôry....

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Lovecká svíčková

Lovecká svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hovězí svíčkové, 150 g anglické slaniny, 350 g čerstvých hub, 200 ml olivového oleje, 200 g cibule, 25 g mleté papriky , 100 ml červeného vína, 50 ml koňaku, 500 g brambor, 1 lžíce cibulové naťi, 1 lžička soli

Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak , aby vznikol otvor- kapsička, ktorú naplníme zmesou cibule, papriky a lesných hub, ktoré sme udusili na oleji. Naplnenú sviečkovicu obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny, stiahneme niťou a upečieme ...

Harvey wallbanger

Harvey wallbanger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl galliana, pomerančový džus, sklenka ledu

Do sklenky s ledem vlejeme vodku a džus. Do hotového koktejlu opatrně vlijeme galiano.

Gin fizz

Gin fizz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 lžičky cukru, 3 dcl minerálky, sklenka ledu, 2 cl citronové šťávy

Do šejkru s ledem nalijeme gin, citronovou šťávu a nasypeme cukr. Protřepeme a vlijeme do sklenice, kterou pak dolijeme minerálkou.

Paradise

Paradise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl Brandy, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, brandy a džus. Promícháme a podáváme.

Bronx

Bronx

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 2 cl vermutu rosso, 2 cl pomerančového džusu, sklenka ledu

Do sklenky plné ledu nalijeme gin, vermut a džus. Promícháme a podáváme.

Pink lady two

Pink lady two

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Ginu, 1.5 cl Grenadiny, 1 cl pomerančového džusu, 1 cl smetany, sklenka ledu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme gin, grenadinu, džus a smetanu. Promícháme a ozdobíme třešničkou.

Pink lady one

Pink lady one

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 1.5 cl Grenadiny, 1 cl pomerančového džusu, 1 koktejlová třešnička

Do sklenky s ledem nalijeme gin, grenadinu a džus. Promícháme a ozdobíme koktejlovou třešničkou.

Balalajka

Balalajka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl vodky, 2 cl triple secu, 1 cl Limetové šťávy, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, triple sec a limetovou šťávu. Zamícháme a ozdobíme plátkem citrónu.

Goodfather - dobrý táta

Goodfather - dobrý táta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl whisky, 2 cl Amareta, sklenka ledu, 1 nakládaná třešeň

Do sklenky s ledem nalijeme whisky a amareto. Promícháme a ozdobíme nakládanou třešničkou.

Side car

Side car

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Brandy, 2 cl triple secu, 1 cl Limetová šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme brandy, triple sec a limetovou šťávu. Nakonec promícháme.

stránka: