Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 27

Smažená kozí kýta

Smažená kozí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kozí kýty, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 80 g strouhanky, 100 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl

Očistené a na menšie kúsky nakrájané kozie mäso potrieme rozotretým cesnakom zo soľou. Obalíme v múke, vajci rozšľahanom v mlieku a strúhanke. Vypražime na horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Griliášové řezy

Griliášové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g cukru krupice, 100 g tuku, 1 vejce, 100 g nasekaných ořechů, 100 g cukru na karamel

Cukor, tuk a vajce šľaháme nad parou asi 20 minút. Do vyšľahanej zmesi pridáme posekané orechy a skaramelizovaný cukor. Všetko spolu vymiešame a rovnomerne natrieme na oplátku.

Spartakiáda

Spartakiáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení burizónů, 250 g cukru krystal, 1 Salko, 1/3 smetolu

S kryštalového cukru si spravime karamel, pomaličky pridávame salko a smetol. Všetko spolu vymiešame a pridáme burizony. Zo zmesy formujeme gulky, alebo spravime roládu a po vychladnutí narežeme.

Kýta z divočáka na brusinkách

Kýta z divočáka na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g plátků kýty z kance, 80 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 250 g brusinek, 100 ml sladké smetany, sůl, 6 kuliček jalovce

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Na polovici masti sprudka opečieme naklepané a osolené rezne. Opečené vyberieme, na masť dáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme rezne a dusíme do makka. Z masti a múky si pripravíme svetlú zápražku...

Omáčka z červeného rybízu

Omáčka z červeného rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g červeného rybízu, 50 g másla, 70 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 50 ml mléka, citronová šťáva, špetka soli

Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku. Zalejeme ju studenou vodou a mliekom, posolíme a dobre povaríme. Pridáme očistené umyté ríbezle a cukor, ešte trochu povaríme a podľa chuti okyslíme citrónom. So soľou v ovocných omáčkach veľmi opatrne, p...

Pórková roládka do polévky

Pórková roládka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 2 slepičí vejce, 20 g másla, špetka pepře bílého, špetka soli

Z pórku oddělíme zelenou část a nakrájíme ji najemno. Bílou část nakrájíme na větší kusy (podle velikosti hrnce) a vaříme půl minuty v osolené vodě. Rychle zchladíme. Vydlabeme vnitřek a nadrobno ho pokrájíme. Smícháme se zelenou částí. Pokrájen...

Polévkové kuličky z nivy

Polévkové kuličky z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 50 g Lučiny, 1 lžíce krupice, 1 špetka pepe bílého, 1 špetka soli

Nivu nastrouháme, utřeme s lučinou a promícháme s krupičkou, pepřem a solí. Necháme 15 minut odležet. Z hmoty tvarujeme malé kuličky, které dozlatova smažíme v rozpáleném oleji. Servírujeme horké.

Lovecký plátek

Lovecký plátek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího stehna, 250 g telecí pečeně, 300 g bravčovej panenky, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 100 g cibulek, 150 ml bílého vína, špetka pepře, špetka soli, 50 ml vodky, 1 bobkový list

Mäsa nakrájame na vhodné plátky, trochu naklepeme, okoreníme, osolíme a striedavo všetky súčasti pochúťky na vlečieme na ražne. Pečieme v rúre na masle. Šťavu zlepšíme bielym vínom a polievame ňou mäso. Môžeme flambovať vodkou. Podávame s opekaným...

Studená polévka pro dospělé

Studená polévka pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vodního melounu, 150 ml vody, 100 g cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 20 ml Ginu, 4 listy máty peprné

Cukr svaříme s vodou a mátou. Mezitím si meloun nakrájíme na kostičky a asi hrst jich odložíme stranou na ozodobení. Do mixéru nalijeme cukrovo-mátovou vodu, kostky melounu, citrónovou šťávu a gin a vše důkladně rozmixujeme. Polévku dáme do talí...

Telecí flambované řížky

Telecí flambované řížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 telecí rezne cca 600g, 200 g chřestu (špargle), 150 g šunky, 150 g Ementálu, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 30 ml koňaku, špetka soli

Rezne naklepeme a opečieme na masle. Vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, osolíme a podlejeme vínom. Na každý rezeň položíme plátok šunky, hlavičku špargle, plátok ementálu, kúsok masla a zapečieme v rúre alebo na grile. Môžme flambovať...

Baraní maso po irsku

Baraní maso po irsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g vykoštěného beraního stehna, 50 g tuku, 2 cibule, špetka soli, 100 ml vývaru z beraních kostí, 1 hlávka kelu (zelí), 300 g brambor, troška pepře, 4 stroužky česneku

Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie plátky a vyklepané, osolíme, trocha opečieme, pridáme cesnak, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, očistené , umyté a na kocky pokrájané zemiak...

Studená kiwi polévka

Studená kiwi polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kiwi, 250 ml vody, 100 g cukru krupice, 500 ml vodky, 1 lžička citronové kůry

Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou. Vaříme, dokud se objem nezměnší o jednu třetinu. Mezitím kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Do mixéru vlijeme svařený cukr s vodou, vodku a kousky kiwi. Rozmixujeme dohladka. Vychladíme a podáváme.

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí paličky (koncová část stehna), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 50 g másla, 300 g nových brambor, 150 g čerstvých fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 200 g nakládané červené řepy (kuličky), sůl

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a...

Štika na český způsob

Štika na český způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg štiky, 120 g rajčat, 120 g žampionů, 80 ml oleje, 100 ml bílého vína, 1 citrón, 4 stroužky česneku, troška pažitky, špetka soli, troška tymiánu

Očistenú a vypitvanú šťuku umyjeme pod prúdom tečúcej vody, osušíme a pokrájame na porcie. Osolíme a z oboch strán opečieme do zlatista. Podlejeme bielým vínom a pridáme rajčiaky, rozkrájané šampiňóny, rozotretý cesnak a vetvičku tymiánu. Udusíme ...

Rebarborový bezé dort

Rebarborový bezé dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g margarínu na vaření, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 3 slepičí vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce Solamylu, 50 g cukru moučka, 5 lžic sladké smetany, 3 bílky, 150 g cukru moučka

Nakrájenou rebarboru dusíme s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Vymažeme dortovou formu o průměru 26 cm. Troubu si předehřejeme na 200°C. Utřeme margarín (Heru) s cukrem a s vanilkovým cukrem. Postupně vešleháme vejce, přisypeme mouku s kypříc...

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Zveřinová paštika

Zveřinová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g srnčího plecka, 300 g jater ze zvěřiny, 200 g prorostlé slaniny, 4 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g sušených švestek, 50 g pistácií, 5 vajec, 1 dcl smetany ke šlehání , nové koření, celý pepř, mletý pepř, muškátový ořech, bobkový list, sůl

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme as...

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 5-6 lžic bílého rumu, 1 limeta, 1/2 hrnečku třtinového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička skořice, ovoce a máta na ozdobu

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druh...

Ananas s medovou omáčkou

Ananas s medovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 žloutky, 1,5 lžíce medu, 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání , 4 lžíce sektu, jahody

Očistený ananas pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme žĺtka s medom, pridáme citrónovú šťavu a vyšľahanú šľahačku, primiešame šumivé víno. Omáčkou polejeme ananás ozdobený čerstvou jahodou a strúhanou čokoládou.

Amorova polévka lásky

Amorova polévka lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 kuřecí prsa, 120 g chřestu z konzervy, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 80 g smetany, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Prsia nakrájame na rezance, vložíme do hrnca s osolenou vodu a privedieme do varu. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme korenie. Zalejeme vývarom, pridáme smotanu s rozmiešaným žĺtkom, na malé kúsky pokrájanú špargľu, povaríme cca 5-...

Jehněčí filé s jablky

Jehněčí filé s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 50 ml rostlinného oleje, 10 g hladké mouky na obalení, 2 jablka, 60 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g cukru krupice, 100 ml mléka, 1 žloutek, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, 2 stroužky česneku

Z jahňacieho stehna nakrájame 8 rezňov, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji. Potom ich vložíme do zapekacej nádoby posypeme cesnakom, na každy rezeň dáme koliesko jablka a na vrch štipku masla, podlejeme v...

Exotický pampeliškový salát

Exotický pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mladých listů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 lžička cukru krupice, 20 ml olivového oleje, 1 ks cibule

Listy pampelišky omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Pomeranč nakrájíme na kostky, cibuli rozebereme na kroužky. Smícháme s pampeliškovými listy a zalijeme zálivkou z oleje, cukru a pepře. Vychladíme a podáváme.

Ryzce zapékané v rýži

Ryzce zapékané v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryzců, 250 g rýže , 30 g tvrdého sýru, 2 vejce, špetka pepře, tuk na vymazání formy, špetka soli, petrželová nať

Pokrájane rýdziky udusíme s mletým čiernym korením so soľou a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do vymasteného pekáča striedavo vrstvíme uvarenú ryžu a udusené huby. Vrchnú vrstvu ryže potrieme vajcom, posypeme postrúhaným syrom a za...

Artyčoková náplň do pirohů

Artyčoková náplň do pirohů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sterilovaných artyčoků, 100 g Mascarpone, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Vidličkou roztlačíme, pridáme mascarpone, strúhaný syr, vajce, posekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku použijeme do pirohov.

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsíček, 100 g sekaného špenátu, 2-3 stroužky česneku, 100 g krabích tyčinek, 2 citróny, 200 ml bílého vína, 200 ml smetany, olivový olej, sůl, petrželová nať

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky. Špenát smícháme s česnekem a se solí. Osolené maso pokryjeme špenátem. Navrch dáme krabí tyčinky, pokapeme citronem a zarolujeme. Rolády zpevníme provázkem a opečeme na oleji. Poté podlijeme bílým vínem a dus...

stránka: