Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 31

Zapečená zmrzlina

Zapečená zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 7 lžic cukru moučka, 7 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce horké vody, 4 bílky, 1 kulatý polárkový dort, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání formy, jahody (posypané moučkovým cukrem)

Nejdříve utřeme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku a ze 3 bílků ušlehaný sníh. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme piškotový dort. Když vychladne, položíme na něj kulatý polárkový dort, který pokryjeme ušlehaným sněhem ze 4 bí...

Srnčí ragú

Srnčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího masa, 300 g kořenové zeleniny, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 4 plátky citrónu, 500 ml vody, 100 ml červeného vína, 250 ml sladké smetany, 1 hrneček brusinkového kompotu, 1 cibule

Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu a na kocôčky nakrájanú zeleninu opražíme na oleji, pridáme mäso, prudko opečieme, poprášime múkou, ešte krátko opražíme, pridáme pretlak, podlejeme vodou, osolíme, okor...

Artyčoky plněné mletým masem

Artyčoky plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks artyčoků, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 3 větší cibule, 300 g mletého masa, 1 hrneček strouhanky zvlhčené mlékem, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané petrželky

Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedl...

Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lasagní, 4 čerstvé fíky, 50 g rozinek, 100-150 g mletých ořechů, 50 g strouhanky, 600 g nakyslých jablek, 100 g másla, 0,5 lžičky soli, špetka pepře, citronová kůra, olivový olej

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na malé kousky a nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Rozinky namočíme do vlažné vody. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V hrn...

Kuře s houbami a medem

Kuře s houbami a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, 100 ml olivového oleje, 250 g žampionů, 20 ml kečupu, 2 lžíce včelího medu, 1 kostka drůbežího bujónu, rozmarýn

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a zprudka osmahnneme na olivovém oleji. Dáme stranou. Do pánve vhodíme nakrájené žampiony a rozmarýn a smažíme dozlatova. V hrnku vody rozmícháme bujón, med a kečup a nalijeme na žampiony. Vložíme maso a na...

Guláš zahuštěný perníkem

Guláš zahuštěný perníkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího masa, 100 g slaniny, 1 malá mrkev, 0,5 kořenu petrželky, kousek celeru, 150 ml octa, 2 větší cibule, 1 velký bobkový list, 500 ml hovězího bujón, 1 lžíce soli, celý pepř, 100 g nastrouhaného perníku na pečení, 1 lžíce cukru, 250 ml zakysané smetany

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout ...

Kuřecí polévka s citrónem

Kuřecí polévka s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 2 kostky drůbežího bujónu, 230 g kuřecího masa, 110 g rýže natural (celozrnná), 2 celá vejce pokojové teploty, 100 ml citronové šťávy

Vodu, kuřecí bujón a kuřecí maso (pokrájíme na malé kostičky) přivedeme k varu, pomalu přidáme rýži (já si ji nejdříve předvařím v mikrovlnce tak, aby byla napůl uvařená), a vaříme cca 10-15 minut. Jakmile je maso a rýže uvařená, sundáme hrnec z p...

Ryba se špenátem

Ryba se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sladkovodní ryby, filet (candát, kapr), 1 ks citrónu, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks bílku, 3 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny), 2 lžíce sojové omáčky, 1,5 l drůbežího vývaru, 500 g špenátu, 1 červené papriky (kapie), sůl, pepř, olej

Nakrájené rybí maso pokapeme citrónem a dáme na 1/2h do chladu. Nakrájíme česnek, cibuli, přidáme zázvor, lžíci maizeny, bílek, sůl, lžíci oleje, přidáme rybí maso a nahrubo rozmixujeme. Tvoříme malé knedlíčky, které pomocí lžičky obalíme v maize...

Cibulovo - ořechový koláč

Cibulovo - ořechový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 3 lžíce vody, Náplň: 4 ks cibulí, 10 lžic smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g Eidamu (Edam), 50 g Nivy, 50 g másla, 2 ks vajec, 100 g vlašských ořechů, muškátový ořech, sůl, pepř

Z mouky, žloutku, másla, vody a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Cibuli nakrájíme nadrobno, podusíme v trošce vody, přidáme máslo, vejce, smetanu, nivu a eidam nakrájené na kostičky, muškátový oříšek a dobře prohře...

Filé z tresky s pomeranči

Filé z tresky s pomeranči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce filé z tresky, 2 ks pomerančů, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, 1/2 citrónu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu

Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezit...

Bramboráky s nivou a kapustou

Bramboráky s nivou a kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 800 g brambor, 150 g šunky, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 100 g Nivy, olej na smažení, rajčata na ozdobu, petrželka na ozdobu

Kapustu omyjeme, spaříme v horké vodě a necháme okapat. Potom ji nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme je hladkou moukou, přidáme vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše do...

Závitky s gorgonzolou

Závitky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků šunky, 250 g Gorgonzoly, příp. plísňového sýra, 70 g vlašských ořechů, 60 ml smetany, 2 lžíce majonézy, 16 listů hlávkového salátu

Salátové listy velmi krátce spaříme a necháme oschnout. Omáčku (krémovou) připravíme z nastrouhaného sýru, ořechů, majonézy, smetany a osolíme. Na plátky šunky poklademe salát, rozetřeme omáčku a zarolujeme. Trubičky rozřízneme na půl a klademe na...

Krekry plněné špenátem

Krekry plněné špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvého špenátu, 1 balení slaných krekrů, 40 g fety, příp. balkánského, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 ks jarní cibulky (asi 10 cm)

Špenát operte, zalijte horkou vodou a nechte asi minutu odstát. Pak sceďte a vymačkejte. Vychladlý špenát, rozdrobený sýr, jogurt a cibulkovou nať rozmixujte. Směsí slepujte vždy dva krekery k sobě.

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Dýně v listovém těstě

Dýně v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g listového těsta, 500 g dýně, 1/2 l mléka, celá skořice, hřebíček, 200 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, špetka mletého zázvoru, 20 g pudinkového prášku, 1 žloutek, 25 g medu, 30 g plátků mandlí

Polovinu listového těsta vložíme do zapékací misky. Nakrájenou dýni povaříme v mléce se skořicí a hřebíčkem. Přidáme cukr krupici i vanilku, puding, dochutíme zázvorem. Směsí naplníme těsto v zapékací misce. Kraje potřeme žloutkem, přiklopíme druh...

Křehoučký ovocný mřížovník

Křehoučký ovocný mřížovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 150 g Hery, 3 vejce, 700 ml mléka, 100 g cukru moučky, špetka soli, 150 dkg míchaného ovoce z konzervy /jahody, meruňky, ananás/, 2 lžíce mletých piškot dětských, 1 hrst mletých vlašských ořechů, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce cukru krystal

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, 2 vajcia, 200 ml mlieka a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými pišk...

Kuře na citrónu a medu

Kuře na citrónu a medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce včelího medu, 2 citróny, pepř, sůl

Kuřecí prsa omyjeme a rozložíme do zapékací nádoby. Připravíme si marinádu z medu, jemně trouhané kůry ze dvou citrónů a šťávy z jednoho, soli a pepře. Marinádu nalijeme na maso a to v ní několikrát důkladně obalíme. Pečeme asi 20 minut, poté maso...

Hedvábné cibulkové zelí

Hedvábné cibulkové zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cibule, 3 lžíce sádla, 1 lžička cukru krupice, 10 ml octa, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli

Na sádle zpěníme jednu na jemná kolečka nakrájenou cibuli. Ostatní také nakrájíme na tenká kolečka a povaříme v osolené vodě. Po chvíli scedíme a přidáme k osmažené cibuli. Osolíme, osladíme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Nakonec dochutime octem....

Slimáčky se sýrem

Slimáčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml mléka, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 100 g uzeného sýra, 1 vejce

Z múky, tuku, soli, 60 g strúhaného syra a kvásku pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na 6 bochníčkov, každý bochníček vyvaľkáme na kruh a ten radlíkom nakrájame na 16 dielov. Každý diel zvinieme, preložíme na plec...

Mazanec netradičně

Mazanec netradičně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní těsto: 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 ks žloutků, 1 balení instantního droždí (kvasnic), 2 dcl mléka, 1 lžíce cukru, Drobenka: 200 g hladké mouky, 125 g cukru moučka, 125 g másla, špetka muškátového květu, Dále: vlašské ořechy, mandle, rozinky, 2 cl rumu, 1 vejce na potření, cukr moučka na posypání

Zpracujeme základní těsto a necháme ho řádně kynout. Mezitím si připravíme drobenku. Také si můžeme nasekat ořechy a mandle. Když těsto vykyne, zapracujeme do něj drobenku, přidáme rum a vytvarujeme 2 mazance, které dáme na plech vyložený pečícím ...

Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, 2 lžíce medu, 1 lžíce grilovacího koření

Stehýnka opláchneme, osolíme, potřeme medem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku a podlijeme vodou a pomalu pečeme, dokud stehýnka nezezlátnou. Často podléváme.

Karpatská roštěnka

Karpatská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí roštěnky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny, 100 g cibule, 50 g rajčatového protlaku, 100 g žampionů, 100 ml červeného vína

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a jemně po okraji nařežeme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme z obou stran a přeložíme na talíř. Do výpěku přidáme kostičky slaniny i plátky cibule. Chvíli pražíme a přidáme rajčatový pro...

Roláda s pařížským krémem

Roláda s pařížským krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic cukru moučka, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru krystal, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce rumu

Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z ohňa, vychladíme a odložíme do chladničky. Toto si pripravíme deň vopred. Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na ...

Jehněčí roláda s hráškem

Jehněčí roláda s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 150 g šunky, 100 g hrášku, 50 g čerstvých oliv, 1 vejce, 1 cibule, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn

Jehněčí maso upravíme na plát, na kostičky nakrájenou šunku orestujeme s cibulí na oleji,přidáme hrášek,nakrájené olivy a vejce.Dáme na maso,srolujeme a svážeme.Pečeme asi 40 minut na másle a rozmarýnu.Maso opatrně otáčíme a podléváme.Výborná příl...

Jehněčí řízky

Jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýta (4 plátky), 50 g másla, 50 ml Borovičky, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení, pepř, sůl

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle, poté dusíme za občasného podlévání vodou a borovičkou. Necháme vychladnout a studené řízky obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance - muže být i chleba a smažíme na oleji. Podáváme s vařenými...

stránka: