Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 35

Polévka z hovězího ocásku

Polévka z hovězího ocásku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí oháňky, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 1 ks květáku, 100 g sterilovaného hrášku, 4 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 50 g másla, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli, 150 g kořenové zeleniny

Hovězí ocásky omyjeme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme vařit zhruba hodinu. Kořenovou zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, dále přidáme oloupanou cibuli, opepříme, osolím...

Pečené nudle s barevnou směsí

Pečené nudle s barevnou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček nudlí, několik listů červeného zelí, 1 hrst mungo výhonků, 70 g Tofu, 1 větší mrkev, půl červené papriky, 1 lžíce kari koření

Na pánvičce si dáme opéci(nejlépe bez tuku, pokud nám to vybavení dovolí) nakrájené tofu, okořeněné kari kořením. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, mrkev, papriku a důkladně propláchnuté výhonky. Nudle připravíme podle návodu, scedíme a přidá...

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecího masa, 1 bílá ředkev, 2 cibule, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks červené řepy, 200 g tvrdého sýra, 250 g majonézy, rostlinný olej, solené arašídy, jarní cibulka

Maso uvaříme a nakrájíme nadrobno. Ředkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nahrubo a osmahneme. Okurky pokrájíme na kostičky. Vařenou řepu a sýr nastrouháme. Na mísu navrstvíme jednotlivé suroviny a každou vrstvu potřeme majonézou. Poslední v...

Královský salát

Královský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 1 mrkev, 1 cibule, 1 vejce, 300 g nakládaných hub, 300 g majonézy, olej

Ryby uvaříme, vychladíme a odkostíme. Mrkev nastrouháme nahrubo. Cibuli pokrájíme a obojí osmahneme. Vejce uvaříme a pokrájíme. Nasekáme houby. Připravené suroviny vrstvíme a každou vrstvu potřeme majonézou. První vrstva-polovina masa, druhá vrstv...

Pomazánka z parmezánu

Pomazánka z parmezánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce mléka, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli, 50 g nastrouhaného parmazánu/parmezánu

Do mixéru dáme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán, rajský protlak, okmínujeme, osolíme, přidáme sladkou papriku, mléko, cibuli a umixujeme. Podáváme s pečivem.

Plněné okurky posypané Eidamem

Plněné okurky posypané Eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks okurek, 250 g telecího masa, 40 g cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks vajec, 40 g másla, 50 g strouhanky, 40 g Eidamu, špetka soli

Okurky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a vydlabeme jadérka. Maso dáme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou tak, aby maso bylo potopené a uvaříme doměkka. Když je maso uvařené...

Zelný závin se sýrem

Zelný závin se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, hladká mouka na vál, 350 g kyselého zelí, 200 g balkánského sýra, bazalka, tymián, oregano, rozmarýn, 1 vejce, 1 hrst sezamových semínek

Těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme. Kysané zelí vymačkáme a smícháme s balkánským sýrem, přidáme koření dle výběru a chuti a vše promícháme. Dáme na vyválené těsto, které pečlivě zavineme. Přendáme na plech a oba záviny potřeme rozšlehaný...

Papriky plněné špenátem a sýrem

Papriky plněné špenátem a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších paprik, 500 g čerstvého špenátu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, pepř, 200 g Nivy, 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce piva

Opatrně skrojíme vršky paprik a odstraníme rovněž jádřince. Lusky pečlivě omyjeme a necháme okapat. Opereme také listy špenátu a necháme je okapat. Odkrojíme z nich silná žebra. Oloupeme čtyři stroužky česneku a jednu cibuli a vše nakrájíme na dr...

Krůtí závitky s čerstvým sýrem

Krůtí závitky s čerstvým sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykostěné krůtí stehno (800 - 1000 g), 1 pórek, 75 g sušených meruněk, čerstvý mletý pepř, sůl, 75 g čerstvého sýra s bylinkami

Vykostěné krůtí stehno nejprve pečlivě omyjeme a osušíme. Poté z něj vytvoříme plát, který vložíme mezi dvě vrstvy potravinové fólie. Paličkou na maso ho dobře naklepeme. Pórek očistíme a dobře omyjeme, zbavíme ho kořínků. Pak oddělíme jednotlivé...

Rajčatové lasagne

Rajčatové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 stroužek česneku, 100 g cibule, 1 svazek polévkové zeleniny, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, muškátový oříšek, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 750 ml mléka, 220 g strouhaného Eidamu, 50 g strouhané goudy, 15 plátků lasagní, 400 g vařené šunky (kostky), 200 g cherry rajčátek

Rajčata pečlivě omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a posekáme najemno. Nadrobno pokrájíme i omytou a oloupanou polévkovou zeleninu. Česnek, cibuli osmahneme na oleji, vmícháme rajčata s polévkovou zeleninou ...

Pálivá omáčka s kečupem

Pálivá omáčka s kečupem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g majonézy, 2 lžíce kečupu, křen podle chuti, 1/2 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 kulička celého pepře, kopr, petrželka, 2 lžíce sladké smetany, 1 lžička whisky, sůl

Majonézu dobře rozmícháme se smetanou a rajčatovým kečupem, přidáme lžíci strouhaného křenu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sekaný kopr a petrželku a okořeníme hrubě drceným pepřem. Zakapeme trochou whisky a dobře promícháme. Vychlazenou om...

Sirup z kopřiv

Sirup z kopřiv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stonků kopřiv, 3,5 l vody, 4 ks citrónů, 10 dkg kyseliny citronové, 3,5 kg cukru

Stonky mladých kopřiv asi 20 cm velikých dáme do vody, kam jsme přidali citrony na kolečka, citronovou kyselinu a vše svaříme a necháme 24 hodin louhovat. Scedíme a s cukrem opětovně svaříme.

Vejce s rajčatovou pěnou

Vejce s rajčatovou pěnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 4 ks žloutků, 20 g moučkového cukru, 4 ks vajec, 40 g másla, 1 lžička petrželky, špetka soli

Rajčata omyjeme, nakrájíme na půlky a dáme do mixéru rozmixovat. Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce. Do rozmixovaných rajčat přidáme žloutky, máslo, moučkový cukr, osolíme a na prudkém ohni šleháme z této hmoty sníh. Vejce si uvaříme natvrdo, o...

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50 g celeru, 100 g mrkve, 20 g petržele, 1 dcl vinného octa, 1 cibule

Do 1 dcl vody dáme ocet a špetku soli a dáme vařit - vložíme porce kapra, necháme přejít varem a vyndáme. Zeleninu nakrájenou na kolečka nasypeme do vody a uvaříme do poloměka. Přidáme cibuli, povaříme a hned vyndáme. Do sklenice vložíme porce ry...

Kedlubny plněné drůbežím masem

Kedlubny plněné drůbežím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kedlubnů, 50 g másla, 1 cibule, 300 g pečeného drůbežího masa, strouhaný muškátový ořech, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce hladké mouky, 50 g anglické slaniny, 150 g dušených hub, 1 šálek vývaru, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky anglické slaniny, podušené houby, osolíme, opepříme a na másla opečeme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, opepříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem a povaříme. Do zahoustlé směsi ...

Rigatoni s klouzky

Rigatoni s klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g klouzků, 0,5 kg rajčat, 1 cibule, 3 lžíce másla, 3-6 listů šalvěje, sůl, pepř bílý, 400 g těstovin rigatoni, 75 g strouhaného parmazánu

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na pánvi s rozehřátým máslem. Přidáme houby a vše asi 3 minuty dusíme. Šalvěj umyj...

Ostrá polévka na kocovinu

Ostrá polévka na kocovinu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g vepřového sádla, 350 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks feferonek, 0,5 l masového vývaru, 1,5 l rajské šťávy, 1 láhev Sangrita, pepř, sůl, sladká mletá paprika , Tabasco, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Rozehřejeme sádlo. Přidáme mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli. Dusíme doměkka. Nakrájený česnek a velmi jemně nakrájené feferonky promícháme a dochutíme kořením do ostra. Přidáme k masu a dolijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Nakonec...

Kohout (kuře) na víně

Kohout (kuře) na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

červené víno, kuře (kohout), pepř, bobkový list, tymián, 1 cibule, mrkev, petržel, bulvový celer, sůl

Kuře rozdělíme na kousky a marinujeme v nálevu z výše uvedených surovin 24 hod. Nesolíme! Vyjmeme, osolíme a opečeme na pánvi. Pak vložíme zpět do láku a v něm dusíme doměkka za stálého podlívání vínem. Hotové maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Vařená cizrna

Vařená cizrna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, troška majoránky

Cizrnu si nejříve přebereme a dáme namočit do většího množství vody, nejlépe přes noc. Vodu nevyléváme, ale vaříme v ní cizrnu a to asi 45 minut. Protože je cizrna jednou z luštěnin, je nadýmavá, abychom to trochu eliminovali, přidáme k ní něja...

Vejce na smetaně

Vejce na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 20 g másla, 4 dcl sladké smetany, 50 g Eidamu, špetka soli

Na pánvi si rozpustíme máslo, přilijeme smetanu a když se smetana začne vařit, postupně do ní rozklepneme vejce, osolíme, nasypeme nastrouhaný sýr a necháme vařit, dokud nejsou vejce uvařená. Podáváme s pečivem.

Tvarohovo-jablkový salát

Tvarohovo-jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu ve vaničce, 200 g křenového pomazánkového másla, 1 vejce natvrdo, 1 větší jablko, 100 g šunkového salámu, 2 cm pórku, 50 g Eidamu (Edam), špetka mleté sladké papriky

Vejce natvrdo, oloupané jablko, salám a sýr nakrájíme na jemné kousky. Pórek na tenká kolečka. Vše promícháme s tvarohem, dochutíme křenovým máslem a paprikou. Salát podáváme s tmavým pečivem.

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, špetka soli, 1 cibule + 1 cibule na ozdobu, 60 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1 bílek, 30 g Eidamu (Edam), 250 ml hovězího vývaru, sekaná petrželka

Osolené hovězí maso vcelku vložíme na zpěněnou cibuli, po všech stranách opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme a povaříme. Prochladlé maso nakrájíme na pl...

Šunka se sýrem a vejcem

Šunka se sýrem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 6 vajec, 2 lžička mleté sladké papriky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, špetka pepře, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

Rozkvedláme si v talíři 2 vejce. Plátek šunky a plátek sýru dáme k sobě a obalíme v hladké mouce, ve vejcích, ve strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj osmažit obalenou šunku se sýrem. Smažíme z obou stran, když máme jednu stranu osmaže...

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka, snítka čerstvé máty peprné na ozdobu

Ananas oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Ananas přendáme na talíř, položíme na něj kousek másla a lehce ho posypeme moučkovým cukrem. Máslo se na horkém ananasu rozpustí a promíchá s voňavou šťávou, kte...

stránka: