Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 37

Křupavé závitky s liškami

Křupavé závitky s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 3 ks vajec, 50 g hladké mouky, 40 g másla + máslo na smažení, 400 g lišek obecných, 1 malá mrkev, 50 g celeru, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 svazek zelené petrželky, špetka soli, špetka pepře, strouhanka a hladká mouka na obalení

Z mléka, 2 vajec, mouky, rozpuštěného masa a špetky soli vypracujeme řídké těsto, které necháme 15 minut odležet. Potom z něj na másle usmažíme tenké palačinky. Lišky důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky a očištěnou zeleninu na tenké prouž...

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Kuřecí stehýnka se švestkami

Kuřecí stehýnka se švestkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 hrneček hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře mletého, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Brandy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12 švestek, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce vlašských ořechů, 1 balení masoxu, 1 lžíce mleté papriky

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyndáme je na talíř a na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme. Zalijeme vínem, kečupem, brandy, podlijeme vřelou vodou a ...

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Hrbaté maso

Hrbaté maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sádlo, olej, 4 ks žampionů, 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 ks vajec, 10 dkg tvrdého sýra, petrželka

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs, kterou připravíme následovně: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme ci...

Melounky

Melounky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 550 g cukru moučka, 200 g sušeného mléka, 300 g mletých ořechů, 1 bílek, 2 balení potravinářského barviva (1 ks červeného a 1 ks zeleného)

Maslo, sušené mlieko a 250g práškového cukru zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti.Jedna časť cca 300g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú potravinársku farbu. Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10min. do mra...

Tuňákové špízy

Tuňákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, 2 ks limetek, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, 1 žlutá paprika, špetka soli, špetka pepře

Tuňáka nakrájíme na kostky asi 2,5x2,5 cm. Šťávu z jedné limetky smícháme s olejem a koprem a ve vzniklé marinádě obalíme kostky tuňáka a necháme zhruba 30 minut v chladu odležet. Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky a očištěnou papriku na kou...

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Brynzy, 1 konzerva sardinek, 1 cibule, špetka soli, troška sladké mleté papriky, troška kmínu, troška hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, troška kaparů

Brynzu a olejovky společně utřeme, přidáme nadrobno nakrájené kapary a cibuli. Podle chuti osolíme, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, dle chuti hořčici a rajčatový protlak. Dobře promícháme a necháme zhruba 2 hodiny odležet.

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, špetka chilli koření, 2 lžíce olivového oleje, 1 žlutá paprika, 2 ks rajčat, 1 ks listového salátu, 4 ks moučných tortil (tortilla), 1 balení zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Omyté a osušené kuře lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme z každé strany olejem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Pak kuře rozkrájíme na proužky. Omytou papriku rozkrojíme na půlky a zbavíme semínek. Grilujeme je spolu s kuře...

Levná šunková pochoutka

Levná šunková pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uzeného kolena, 2 lžičky želatiny, 3 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks hlávkového salátu, 1 vejce, 1 hrst petrželky

Uzené kolínko necháme přes noc ve studené vodě a druhý den ho v tlakovém hrnci uvaříme do měkka. Potom ho vykostíme a bez hrubé kůže umeleme. V 1,5 dl vody na sporáku rozpustíme želatinu za stálého míchání, potom ji vychladíme a zlehka promícháme ...

Štika pečená se zeleninou

Štika pečená se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 porcí štiky, sůl, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 100 g hrášku, 150 g fazolek, 150 g květáku, 1 fenykl, 2 rajčata, 1 citrón, petrželka

Rybu osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriky, hrášek, osolíme, poklademe porcemi ryby a dusíme 20 minut. Fazolky, květák a fenykl uvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Rybu dáme na talíř, obložíme zeleninou, přelijeme šťávou, zdobíme osmi...

Makrela po polsku

Makrela po polsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 2 vejce, 1 cibule, sůl, mletý pepř, máslo, zelená petrželka

Vejce uvaříme natvrdo a společně s cibulí nahrubo nasekáme. Ryby vykostíme, omyjeme, vysušíme, osolíme, opepříme a upečeme v troubě. Na másle osmahneme vejce se solí a dáme na ryby. Sypeme zelenou perželkou.

Žampionové koláčky

Žampionové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 8 ks větších žampionů (hlavičky), bylinkové máslo, 1 konzerva sardelek (ančoviček), 1 vejce, semínka dle chuti na posypání

Žampionům odlomíme nožičky a kloboučky očistíme - doporučuji je sloupnout. Takto očištěné kloboučky pak po jejich obvodu omotáme listovým těstem, které jsme podle velikosti žampionových kloboučků nakrájeli na pásky. Bylinkové máslo trochu prošlehá...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Margotová buchta z pekárny

Margotová buchta z pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 hrnku mléka nebo šlehačky, 0,5 hrnku slunečnicového oleje, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení Margot - čokoláda

Všechny suroviny, až na margotku, vložíme do pekárny tak, jak jsou napsány. Zapneme program dort (používam ETA HARMONY). Margotku nastrouháme a po zaznění signálu ji dáme do pekárny. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme.

Lahůdkový pangasius

Lahůdkový pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pangasiuse, 100 g jablek, 100 g žampionů, 1 cibule, 100 g slaniny, 1 citrón, troška másla, troška pepře mletého, troška soli

Pangasia zakápneme citr.šťávou a necháme chvíli uležet. Osolíme a opepříme. Na orestované slanině pangasia osmahneme. Mezitím si vymažeme zapékací misku máslem a rybu pak do ní vložíme i s osmahnutou slaninkou. Posypeme ji plátky žampionů a pečeme...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Lisabonská polévka

Lisabonská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mořských plodů, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 ks rajčat, 2 ks paprik, 4 ks brambor, 1,5 l vody, 2 lžíce másla, 1 kostka masoxu, špetka pepře, špetka soli

Plody moře omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím si oloupeme cibuli, rozpustíme v hrnci máslo, cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na rozpuštěném másle, přidáme najemno nastrouhaný česnek, osmahneme, poté přilijem...

Sýrový salát s ořechy

Sýrový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvrdého sýra (gouda, primátor), 3 nakládané okurky, 1 červená cibule, několik listů salátu (lollo rosso), 75 g půlek jader vlašských ořechů, 2 navinulá jablka, citrónová šťáva (z 1/2 citronu), 150 g nízkotučného jogurtu, 100 ml mléka, 75 ml ovocného octa, špetka pepře cayenského, 1 svazek pažitky, cukr moučka dle chuti

Sýr nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Nakládané okurky necháme okapat a prokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno ji posekáme. Listy salátu očistíme, opereme, osušíme, popř. roztrháme na větší kusy. Pažitku opereme, osušíme a najemno...

Noky se sýrovou omáčkou a ořechy

Noky se sýrovou omáčkou a ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 balíčky hotových bramborových noků, sůl, 50 g tvrdého sýra (parmazán, pecorino, gran moravia), 200 ml mléka, 100 ml smetany, 100 g Lučiny, 30 g vlašských ořechů

Do hrnce vlijeme dostatečné množství vody, přidáme 1 lžičku soli a vodu uvedeme do varu. Na omáčku nastrouháme tvrdý sýr. Mléko a smetanu na vaření vlijeme do kastrolu a uvedeme do varu, přidáme lučinu a rozmícháme. Nakonec přisypeme strouhaný sýr...

Krevetová polévka s noky

Krevetová polévka s noky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 1 malá mrkev, 1 dílek celeru, 1/2 rajčete, 250 g rybího filé (z tresky), 1 vejce, 5 zrnek černého pepře, 3-4 lžíce dětské krupice, sůl, muškátový květ, čerstvě umletý pepř bílý, 50 g krevet, citrónová šťáva, 2 snítky petrželky

Cibuli, česnek, mrkev, celer a rajče oloupeme a vcelku vložíme do studené vody (asi 1,5 litru), uvedeme do varu, vložíme filé a celý pepř a vaříme na malém ohni asi 30 minut. Mezitím si připravíme noky. Rozšleháme vejce, postupně přidáme dětskou k...

Zámecké švestky

Zámecké švestky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks sušených švestek, 12 ks mandlí, 50 g kandované pomerančové kůry, špetka pepře, 1 lžička smetany, 12 plátků anglické slaniny, 1 vejce, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce oleje

Sušené švestky zbavíme pecek a do každé vložíme jednu praženou mandli. Kůru jemně rozsekáme, hodně opepříme a utřeme se smetanou v pastu, kterou potřeme připravené švestky. Každou švestku zabalíme do tenkého plátku slaniny a po třech napichujeme n...

Plněné olivy

Plněné olivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 oliv, 2 ks sardinek, 1 žloutek, 1 sterilovaná okurka

Sardinky i s olejem utřeme, přidáme natvrdo uvařený a nadrobno nakrájený žloutek a nastrouhanou okurku. Dobře promícháme. Nakládáné olivy podélně rozřízneme, vypeckujeme a naplníme připravenou nádivkou. Do každé půlky píchneme párátko.

Plněná rajčata s celerem

Plněná rajčata s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1/2 bulvy celeru, 2 ks jablek, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany, špetka soli, citrónová šťáva, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 g vlašských ořechů

Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Prochladlý drobně nakrájíme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, vnitřky z rajčat, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, promích...

stránka: