Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 34

Králík v cibulovém obalu

Králík v cibulovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks králíka, cibule hmotnostně stejně jako váží králík, slanina na obalení králíka, máslo, voda, sůl, 2 dcl bílého vína, česnek

Králíka očistíme, osolíme, zabalíme do slaniny(zůstane šťavnatý), poklademe plátky česneku, plátky másla, lehce podlijeme a zasypeme cibulí(mraky cibule, alespoň tolik, co králíka). Dáme péci a 20 minut před dopečením podlijeme vínem. Nemusíme zah...

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

Rokfórovo-nivová pěna

Rokfórovo-nivová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg másla, 15 dkg roquefortu (rokfóru), 15 dkg Nivy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka

Máslo utřeme se sýrem. Pak do sýra zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Pěnu ozdobně stříkáme na chlebíčkovou veku a zdobíme petrželkou.

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Kuřecí maso pod peřinkou s mřížkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích prsou, 1 konzerva žampionů, 2 velké cibule, sůl, pepř, koření dle chuti, 1 balení smetany, 1 balení listového těsta

Vše nakrájíme, orestujeme na pánvi, okořeníme, zalijeme vývarem a lehce podusíme, do směsi nakonec přidáme smetanu. Hotovou směs dáme do vymazaného pekáčku a přikryjeme rozváleným listovým těstem – vytvoříme peřinku. Ze zbylého kousku těsta vytvoř...

Kuřecí prsa na ananasu

Kuřecí prsa na ananasu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kuřecích prsou, 1/2 konzervy ananasu, Ďábelské koření, sůl, pepř, asi 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hladké mouky, 5 dkg másla, 1/2 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Na rozpálené máslo dáme maso na nudličky, osolíme, okořeníme ďábelským kořením, opepříme a přidáme sojovou omáčku. Když je hezky dozlatova, přidáme ananas bez šťávy a prohřejeme. Vyjmeme z pánve na misku. Do pánve přidáme trochu másla a zaprášíme ...

Bezinkový likér s vodkou

Bezinkový likér s vodkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l šťávy z černého bezu, 700 g cukru krupice, 2 tyčinky celé skořice, 10 ks hřebíčku, 1 lžíce citronové kůry, 1 l vodky, 2 ks badyánu

Z bezinek si musíme připravit 2 litry čisté šťávy. Vyrobíme ji buď v odšťavňovači nebo vymačkáme bezinky v čistém kusu látky (třeba v utěrce). Šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr a všechno koření a vaříme pomalým varem asi 20 minut. Vařenou šťávu ...

Kebab

Kebab

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopové panenky, 400 g mletého masa, česnek, 2 ks feferonek, olivový olej, mletá pálivá paprika , cibule, tymián, sůl, pepř

Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme je k masu. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibu...

Maharadža

Maharadža

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl pomerančové zmrzliny, 1 kompotovaná hruška, 20 g brusinek, 1 cl alaše, 1 cl třešňovice, 30 g smetany ke šlehání (šlehačky), 20 g makronek (macaron)

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s třešňovicí a naléváme kolem okraje poháru. Shora ozdobíme šlehanou smetanou a makronkami.

Bezinkové liquere

Bezinkové liquere

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 l černého bezu, 1 l vody, 1 kg cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl silné černé kávy, 0,5 l rumu

Černý bez obereme na jednotlivé kuličky, které vlijeme do vody a vaříme 15 - 2O minut. Po uvaření šťávu scedíme, přisypeme krystalový cukr. Znovu vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme vanilkový cukr a kávu. Když je vše hotovo, necháme zchládnou...

Sýrové bonbony

Sýrové bonbony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného smetanového sýra, mletý pepř, mleté ořechy, bylinky dle vlastního výběru

Ze sýra vykrajujeme malé kouličky, které krátce zamrazíme. Mezitím si čerstvě nameleme pepř, ořechy a bylinky nasekáme nadrobno. Sýrové kuličky obalujeme - tu v pepři, tu v ořeších, tu v bylinkách. Hotové sýrové bonbony dáme do papírových košíčků ...

Polévka se švestkami

Polévka se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 petržel (kořen i nať), 1 cibule, 2 ks vajec, 250 g sušených švestek, 230 g hladké mouky, 200 g smetany, 40 g másla, ocet, sůl

Švestky namočíme na několik hodin do teplé vody. Maso nakrájíme na kousky, osmažíme na oleji. Kostičky cibule, nastrouhanou mrkev a petržel dáme na olej, když vyndáme maso. Zalijeme 2,5 l vody, dáme zpět maso a vaříme. Z mouky, másla a vejce vytvo...

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 stroužky česneku, 1 citrón, čerstvá bazalka, sůl, 6 lžic oleje

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Důkladně osolíme a necháme odstát minimálně hodinu. Poté opláchneme a osušíme v čisté utěrce. V pánvi rozehřejeme olej a lilek z obou stran dozlatova opečeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z citrónu vymačkáme ...

Čekankový salát s ricottou

Čekankový salát s ricottou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g čekanky, 250 g žampionů, 150 g pórku, 3 lžíce červeného vinného octa, 5 lžic dýňového oleje, 250 g sýru riccota, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oregana

Čekanku rozebereme na listy, hořké části odkrojíme. Žampióny nakrájíme najemno. Prstýnky póru asi 2 minuty povaříme a na sítu přelijeme studenou vodou. Houby a zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Ricottu rozdro...

Kapr na dovolené

Kapr na dovolené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kapřích filet, sůl, hladká mouka, olej na smažení, citronová šťáva z 1/2 plodu, 2 ks rajčat, 30 g oliv, 15 g Nivy, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

Omyté a osušené filety nakrájíme na díly, lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Obalené porce osmažíme na pánvi. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, rozkrájíme olivy a omyjeme tymián. V kastrolku smícháme šťávu z citrónu, mléko, česnek a sýr...

Italské bochánky

Italské bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 2 ks žloutků, 500 ml mléka, 42 g droždí (kvasnic), 100 g oliv bez pecek, 150 g salámu Poličan, 1 vejce na potření, sezam na posypání

Smícháme mouku, sůl, žloutky, mléko a přidáme vzešlý kvásek. Zpracujeme těsto, po vykynutí do něj přidáme olivy a nadrobno nakrájený salám. Z těsta tvoříme bochánky, které klademe na pečící papír a ještě necháme chvilku kynout. Potřeme vajíčkem, p...

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, máslo dle potřeby, drůbeží vývar, 1/4 l červeného přírodního vína, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 8 plátků bílé veky, sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi půl hodiny. Odstraňujeme pěnu z povrchu polévky, dle potřeby přidáme vodu. Přidáme zázvor, skořici a veku nakrájenou na kostičky nasucho opeč...

Srnčí závitky

Srnčí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky srnčí kýty, sůl, 4 silnější plátky šunky nebo moravského uzeného, 5 lžiček nastrouhaného křenu, 4 plátky anglické slaniny, máslo, vývar

Plátky masa hodně rozklepeme, osolíme,n a každý položíme plátek šunky, posypeme strouhaným křenem, zavineme, obalíme plátkem slaniny, sepneme jehlami. Pečeme v troubě na másle. Během pečení podléváme vývarem.

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, pepř, majoránka, špetka tymiánu, 10 plátků anglické slaniny, 4 ks cibule, 6 ks rajčat, olej

Králíka nasekáme na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a tymiánem. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a ovážeme nití. Na dno vymazaného pekáčku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni narovnáme vedle sebe králičí b...

Pikantní kuřecí maso s medem

Pikantní kuřecí maso s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, špetka soli, 5 lžic oleje, 3 lžíce medu, chilli koření podle chuti, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 ks jablek

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme k nim olej, med, škrob a koření. Promícháme a necháme odležet minimálně 24 hodin. Necháme důkladně rozehřát pánev a směs orestujeme. Když je maso napůl hotové, přidáme na pánev nakrájená a...

Kapustový dort

Kapustový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hlávkové kapusty, 50 g másla, olej dle potřeby, 500 g brambor, 500 g mletého masa, 150 g strouhaného sýra (Eidam, Niva), 1 vejce, 1 cibule, 2 lžíce hořčice, špetka soli, špetka muškátového květu, špetka pepře

Z hlávky kapusty oddělíme několik velkých listů. Krátce je spaříme a vyložíme jimi vymazanou kulatou dortovou formu o průměru 26 cm. Měly by přesahovat přes okraj formy. Brambory uvaříme a vychladlé je nakrájíme na plátky, které poklademe do formy...

Brambory s pokličkou

Brambory s pokličkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 větších brambor, 250 g brokolice, 250 g strouhané Nivy, špetka soli, kmín, pár snítek rozmarýnu, olivový olej, zelenina na oblohu

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a studené je oloupeme. Brokolici uvaříme a sýr nastrouháme. Brambory oloupeme a vydlabeme otvor na naplnění, vršek si ponecháme. Posolíme, posypeme kmínem. Brokolici nasekáme najemno a smícháme se sýrem. Smě...

Chipsové nugetky

Chipsové nugetky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 balení (á 150 ml) bílých jogurtů , kari koření, 200 g paprikových chipsů, pepř

Do mísy dáme jogurty s kari kořením. Rukou rozdrtíme paprikové chipsy a raději neujídáme, ať nám vystačí. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nugetky (menší kousky). Zlehka naklepeme, okořeníme. Poté nugetky namáčíme do „žlutého“ jogurtu a hned poté obalí...

Závin s pivem

Závin s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hladké mouky, 1 balení ztuženého pokrmového tuku Omega, 2 ks žloutků, 1/4 l světlého piva, troška piškotů dětských, troška másla, 4 ks jablek, 1 hrst rozinek, sekané lískové ořechy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, cukr moučka na posypání

Vypracujeme si těsto, do kterého nalijeme pivo, zpracujeme a necháme odpočinout. Potom vyválíme 4 záviny, potřeme máslem, lehce posypeme strouhanými piškoty. Poklademe nahrubo strouhanými jablky (výborné jsou i hrušky), dáme rozinky, skořicový a v...

Pizza Miami

Pizza Miami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 150 ml mléka, 30 g droždí (kvasnic), 2 lžičky cukru, 250 g + 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, Náplň: kečup, česnek, jablko, jarní cibulka, ananas, rajče, měkký salám nebo šunka (osvědčil se kuřecí uzený salám), tvrdý sýr na strouhání

Z mléka, droždí, cukru a mouky zaděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku a osolíme ji. Přidáme vzešlý kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Potom přidáme olej. Vypracuje těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Těsto rozválíme na velikost pl...

Vepřové nudličky s banány

Vepřové nudličky s banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových řízků, 2 ks cibule, 4 ks banánů, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 ks paprik (2 červené, 2 zelené), petržel, mletá paprika , mletý pepř, sůl

Oloupeme cibuli, nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme do zlatova. Řízky osolíme a opepříme a nakrájíme na tenké proužky. Maso přidáme na pánev k cibuli a opékáme na mírném ohni asi 10 minut. Papriku nakrájíme na proužky. Nasypeme k masu a cibuli,...

stránka: