Chybí obrázek

Polévka z hovězího ocásku

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

268 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Hovězí ocásky omyjeme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme vařit zhruba hodinu. Kořenovou zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, dále přidáme oloupanou cibuli, opepříme, osolíme, vaříme, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, polévku přecedíme, vložíme do ní omytý a na růžičky rozebraný květák, hrášek přecezený a vaříme, dokud není vše měkké. Když je vše měkké, zahustíme jíškou, kterou jsme si udělali tak, že jsme rozpustili máslo a na něm jsme opražili hladkou mouku. Při podávání posypáváme zelenou petrželkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

15. 02. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrá polévka, já přidávám i trochu sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

06. 06. 2014, 10:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.