Papriky plněné špenátem a sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Opatrně skrojíme vršky paprik a odstraníme rovněž jádřince. Lusky pečlivě omyjeme a necháme okapat. Opereme také listy špenátu a necháme je okapat. Odkrojíme z nich silná žebra.
Oloupeme čtyři stroužky česneku a jednu cibuli a vše nakrájíme na drobné kousky. V pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme.
Okapané špenátové listy přelijeme horkou vodou, chvilku je blanšírujeme, poté vodu slijeme a listy opět necháme okapat v sítu.
Ovesné vločky nasypeme do menší misky, přelijeme pivem a necháme nabobtnat.
Sýr nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kostičky.
Vymačkáme vodu ze špenátu a listy pokrájíme nadrobno. Smícháme se sýrem, přimícháme je k cibulce. Přidáme namočené vločky a promícháme.
Hotovou směs naplníme papriky, přiklopíme vršky a grilujeme asi 20 minut. Několikrát otočíme.
12. 02. 2010