Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 38

Celerový krém se šlehačkou

Celerový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 150 ml mléka, citrónová šťáva, 2 ks žloutků, 100 g rajčat, špetka soli, špetka pepře, 1 list hlávkového salátu, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobu

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. K prochladlé jíšce přidáme uvařený a prolisovaný celer, žloutky, máslo, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Krém nastří...

Dušený lilek

Dušený lilek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 rajče, špetka soli, špetka tymiánu, bobkový list, špetka koriandru, pár kuliček černého pepře, citrónová šťáva

Oloupané a očištěné lilky v polovině po délce rozřízneme, protkneme na nudličky nakrájeným česnekem a osolíme. Vložíme na olej, opečeme, mírně podlijeme vodou, přidáme celou cibuli, rajče, koření a dusíme. Měkký lilek vyjmeme, šťávu přecedíme, zak...

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 dcl medoviny, 3 dcl černého piva

Vezmeme si sklenici s obsahem 3 dcl, dáme tam velkého panáka medoviny a dolijeme černým pivem. Je to výborné.

Plněné sýrové kornoutky

Plněné sýrové kornoutky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tvrdého sýra (Gouda, Eidam, apod.), 200 g tvarohu (příp. žervé, brynzy), mléko nebo smetana podle potřeby, špetka soli, 20 g másla, 1 lžíce sekané petrželky

Tenké plátky sýra svineme do tvaru kornoutků. Tvaroh prolisujeme, přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu, osolíme a utřeme do pěny. Okořeníme jemně nasekanou pažitkou a naplníme do připravených kornoutků. Obměny: Pikantní: přidáme sar...

Sýrová pochoutka na jehle

Sýrová pochoutka na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Ementalu, 2 lžíce světlého piva, hořčice dle chuti, 2 ks žloutků, špetka pepře, 12 koleček šunkového salámu

Ementál nakrájíme na jemné plátky, zalijeme pivem a nahříváme na ohni, až se sýr začne tavit. Přidáme hořčici, žloutky, pepř, promícháme a natíráme na tenká kolečka oloupaného salámu. Zavineme, napíchneme na jehly a grilujeme asi 6-8 minut.

Labužnická rybička

Labužnická rybička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa (popřípadě pangasia nebo filé), 2 ks cibule, 1/2 lžičky cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Sherry, 1 vejce, 100 g lískových ořechů, 150 g vařené šunky, sůl, 1,5 dcl oleje

Nejprve nastrouháme cibuli (nebo ji pokrájíme velmi najemno) a smícháme ji se sójovou omáčkou, cukrem, moukou, sherry a vejcem, přidáme také špetku soli. Rybu nakrájíme na porce, které obalíme v připravené směsi. Poté je obalíme ještě jednou, tent...

Pečená jablka

Pečená jablka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 100 g mletých vlašských ořechů, 40 g cukru moučka, 50 ml sladké smetany, 4 lžičky brusinkového džemu

Z mletých ořechů, cukru a smetany uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Omytá a osušená jablka seřízneme, částečně vydlabeme spodní část s jadérky. Každé jablko vespod malinko seřízneme a položíme na plech vyloženým pečícím papírem. Do každého d...

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hlávkového zelí, 1 ks červené papriky (kapie), 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mletá paprika , 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce hořčice, 400 g brambor uvařených ve slupce, 150 g strouhaného Ementalu, 5 lžic smetany, 2 lžíce bylinkového taveného sýru, 1 svazek sekané pažitky, 150 g plátkové anglické slaniny, 2 lžíce oleje

Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na h...

Čajík na prdíky

Čajík na prdíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 semínek kmínu, 250 ml kojenecké vody, 1 sáček fenyklového čaje

Převaříme kojeneckou vodu s celým kmínem. Po převaření přecedíme vodu a vodou bez kmínu zalijeme sáček čaje. Necháme cca 1 minutu luhovat.

Sýrový košíček

Sýrový košíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 lžíce strouhaného sýra na 1 košíček

Na plech položíme pečící papír a na něj hromádky strouhaného sýra - můžeme je trochu rozetřít do kruhu. Pečeme velmi krátce, dokud se sýr navzájem nespojí (cca 3-5 minut). Ještě teplé kolečko sýra sundáme a položíme na mističku obrácenou dnem vzhů...

Plněný husí krk

Plněný husí krk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůže z husího krku, 200 g vepřového masa, 1/2 housky, trocha mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, česnek dle chuti, zázvor dle chuti, 200 g sádla

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i dr...

Kuřecí salát z ořechy

Kuřecí salát z ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřete, 200 g majonézy, 100 g celeru, 1 citrón, 2 lžíce smetany, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, 50 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s celerem. Měkký celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky. Do majonézy ochucené citrónovou šťávou, pepřem a worcesterovou o...

Dip z kuřete

Dip z kuřete

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kečupu, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli, špetka pepře, 200 g masa z kuřete, 1 ks pomeranče

Šťávu z pomeranče, kečup, worcesterovou omáčku, koňak a šlehačku smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme drobně nakrájené pečené maso z kuřete zbavené kůže a oloupaný, jader zbavený a drobně nakrájený pomeranč. Promícháme a před podáváním necháme vy...

Šunkové zavitky s banánem

Šunkové zavitky s banánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 ks banánů, trocha hořčice, 50 g másla, 1 lžička hladké mouky, trocha mléka, 50 g Eidamu (Edam), 2 ks žloutků

Plátky šunky potřeme hořčicí, na každý položíme polovinu banánu a zavineme. Vložíme do máslem vymazané nákypové formy a zalijeme bešamelem. Ten si připravíme z másla a mouky. Připravíme světlou jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Do bešamelu můžem...

Šunkové závitky

Šunkové závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, sůl, ocet dle potřeby, 4 plátky šunky, 2 ks jablek, troška citrónové šťávy, křen, cukr , olej, petrželka

Očištěné žampióny nakrájíme na čtvrtky a dusíme v osolené a okyselené vodě. Necháme okapat a upravíme na mísu. Oloupaná jablka jemně nastrouháme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme strouhaný křen(stačí kousek) a podle chuti osladíme. Připravenými...

Dušená šunka s rybízovou omáčkou

Dušená šunka s rybízovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g šunky, 60 g másla, 3 lžíce octa, 3 lžičky hořčice, cukr podle potřeby, 3 lžíce rybízové zavařeniny, 1 lžička sladké papriky

Šunku nakrájíme na plátky a osmahneme na másle. Vyndáme a přendáme na předehřátou mísu. Do zbylého másla přidáme hořčici, papriku, zavařeninu a ocet. Promícháme a podle chuti osladíme. Podle potřeby rozředíme a přelijeme přes šunku. Podáváme s rýž...

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Šunkový salát

Šunkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky, 100 g sterilovaného celeru, 1 jablko, citrónová šťáva, 100 g žampionů, ocet, 200 g majonézy, 1 šálek smetany, 1 lžíce sekané petrželky, troška hořčice, 2 ks vařených brambor

Šunku, celer a oloupané jablko nakrájíme nadrobno, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme v okyselené vodě povařené nahrubo nakrájené žampióny a spojíme zředěnou a ochucenou majonézou. Na talířích obkládáme ozdobně nakrájenými vařenými brambory, kter...

Pikantní masový salát

Pikantní masový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného vařeného jazyka, 200 g drůbežího pečeného masa, 2 ks rajčat, 100 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 200 g majonézy, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 ks malého hlávkového salátu na dozdobení

Uvařený jazyk a upečené drůbeží maso nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na plátky nakrájená rajčata, na oleji podušené jemně pokrájené žampióny, nastrouhaný křen a spojíme majonézou ochucenou worcesterovouomáčkou. Ozdobíme listy hlávkového salátu.

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Salát ze skopového masa

Salát ze skopového masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového pečeného masa, 4 ks brambor vařených ve slupce, 2 ks mrkve, 1 ks sterilované okurky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, špetka soli, špetka pepře, 200 g majonézy, 1 šálek smetany

Upečené skopové maso a ve slupce uvařené oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, přidáme drobně nakrájenou uvařenou mrkev, okurku a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme a spojíme majonézou zředěnou smetanou.

Těstíčkové kuřecí plátky

Těstíčkové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 150 ml zakysané smetany, troška grilovacího koření, strouhanka na obalení, olej na smažení

Maso rozkrojíme a rozklepeme na řízky. Smícháme zakysanou smetanu s kořením (jakékoliv oblíbené) a naložíme do směsi maso. Necháme ho přes noc uležet v lednici. Druhý den obalíme maso ve strouhance a osmažíme. Takto je maso krásně křehké a proležené.

Chilli celozrnné sušenky

Chilli celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžička chilli koření, 250 ml mléka, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné mouky, 100 g špaldové mouky, 40 g slunečnicového oleje, špetka soli, 1 vejce

Mouku, mléko, olej a špetku soli umýcháme v řidší těsto, které vyklopíme na pomoučený vál a obalíme moukou, aby se nám nelepilo(musíme mít i pomoučené ruce). Válečkem nebo ručně vypracujeme z těsta placku o tloušťce 2-3 mm, posypeme jí chilli a po...

Pivní - cibulová polévka

Pivní - cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l světlého piva, 2 větší cibule, 80 g sádla, špetka soli, špetka pepře

Oloupané cibule pokrájíme na proužky, které lehce osmažíme na sádle. Pak je osolíme, opepříme, zalijeme pivem a krátce povaříme.

Zavitky z telecího masa s ananasem

Zavitky z telecího masa s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka nebo kýty, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, hrst pražených mandlí, 20 g másla, sůl, pepř

Očištěné telecí maso nakrájíme na malé medailonky a paličkou hodně rozklepeme. Osolíme, opepříme, položíme na ně stejně velký plátek tence nakrájené šunky a kousek ananasu. Zavineme a napíchneme na grilovací jehly. Grilujeme 10 minut. Během úpravy...

stránka: