Bramborové lokše s mákem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
6068
kalorií
31.0g
cukrů
367.0g
tuků
88.0g
bílkovin
Příprava
Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto si na pomoučeném vále vypracujeme do válečku, ze kterého nakrájíme stejně velké díly. Každý díl poté vyválíme na lokši a na rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova.
Upečené lokše namažeme rozpuštěným máslem a dáme do komínku na sebe. Poté je jednotlivě potřeme povidly, posypeme mákem a moučkovým cukrem.
Beruska6412. 01. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.