Bramborové lokše s mákem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

6068 kalorií
31.0g cukrů
367.0g tuků
88.0g bílkovin


Příprava

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto si na pomoučeném vále vypracujeme do válečku, ze kterého nakrájíme stejně velké díly. Každý díl poté vyválíme na lokši a na rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova. Upečené lokše namažeme rozpuštěným máslem a dáme do komínku na sebe. Poté je jednotlivě potřeme povidly, posypeme mákem a moučkovým cukrem.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
jednoduché dobré lokše

06. 08. 2018, 20:31

Chybí obrázek
dobre lokše

04. 03. 2019, 20:21

Přidat komentář
Chybí obrázek
S mákem a povidly je neznám, my spíš na slano. Ale už se těším, jak je vyzkouším. Musí chutnat výborně

ostrowid 13. 01. 2010, 13:32

Chybí obrázek
Miluji bramborové placky, jak na slano tak s povidly, mák nedávám.

Hloušková 29. 04. 2011, 23:19

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.