Květák s olivami
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
380
kalorií
0.0g
cukrů
37.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Olej rozpálíme a růžičky květáku na něm smažíme asi 2 minuty. Poté je vyndáme na talíř a na pánvi orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Když je cibule orestovaná, přilijeme trochu vody a citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Přidáme květák a vaříme doměkka. Jakmile je květák měkký, vyndáme ho na talíř a na pánev přilijeme k směsi rajský protlak a vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Olivy vypeckujeme, nakrájíme nahrubo a přidáme na pánev. Květák při podávání polijeme omáčkou a posypeme najemno nasekanou petrželkou.
Beruska6402. 02. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.