Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, skořicí a medem (možná Vás trochu potrápí, ale odměna ve formě hřebenů bez bílého cukru za to stojí).
Smícháme mouku s mlékem, olejem a solí ve vláčné těsto. Pomoučenýma rukama jej předáme na pomoučený vál a zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo pracovat. Vyválíme z něj placku tlustou asi 3 mm, kterou rozkrájíme na čtverce o straně cca 8 cm. Na každý čtverec dáme lžíci tvarohové směsi, přehneme, okraje pečlivě přimáčkneme k sobě a nůžkami/nožem nastříháme okraj. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, potíráme vajíčkem a dáme péci do předehřáté trouby při 210ºC asi na 35 min.
Tip k receptu
Když je necháte pár dní odležet, zvláční(ale mě chutnají i křupavé:D).
Peta S02. 02. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 01. 10. 2016, 17:09

palino 08. 01. 2017, 20:43

dušanka 03. 12. 2019, 21:23