Chybějící obrázek

Dušená perlička s liškami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

748 kalorií
0.0g cukrů
82.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dusíme. Podlijeme červeným vínem a krátce povaříme. Do omáčky přidáme bobkový list, šalvěj, sůl a pepř. Pekáč přikryjeme poklicí a necháme asi 30 minut dusit. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme houby a za stálého míchání dusíme 10 minut, dokud se neodpaří voda. Houby přidáme k perličce a vše dál dusíme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s bramborem.

přidejte na:
Jiřulka
Jiřulka

03. 02. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na perličku, ak nie je robím kurča takto

Svetlana 08. 01. 2017, 20:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšať treba

dušanka 27. 02. 2019, 08:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
použila som kurča a bolo to vyborné

hanka 03. 04. 2019, 20:28

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšané s kurčaťom a bolo to chutné

majka 26. 09. 2019, 19:28

Přidat komentář
Chybějící obrázek
co je to ta Perlička?

Beruska64 03. 02. 2010, 11:31

Chybějící obrázek
Perličku jsem taky ještě navařila, ale recept je zajímavý, myslím, že až zase budu mít lišky, tak klidně vyzkouším s kuřetem a bude to taky dobré.

Angel 666 04. 02. 2010, 09:01

Jiřulka
Místo perličky se dá použít kuřátko

Jiřulka 04. 02. 2010, 11:54

tepito
Perlička je druh drůbeže-o něco větší než slepice.

tepito 19. 02. 2010, 10:39

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.