Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 20min
Celkový čas: 1h 50min , porce

748 kalorií, 0.0g cukrů, 82.0g tuků, 1.0g bílkovin

Příprava

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dusíme. Podlijeme červeným vínem a krátce povaříme. Do omáčky přidáme bobkový list, šalvěj, sůl a pepř. Pekáč přikryjeme poklicí a necháme asi 30 minut dusit. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme houby a za stálého míchání dusíme 10 minut, dokud se neodpaří voda. Houby přidáme k perličce a vše dál dusíme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s bramborem.

Jiřulka

03. 02. 2010, Recept navštíven: 2458x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nas...

Zobrazit všechny podobné recepty k Dušená perlička s liškami Link-arrow
Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Beruska64
co je to ta Perlička?

Beruska64 03. 02. 2010, 11:31

Angel 666
Perličku jsem taky ještě navařila, ale recept je zajímavý, myslím, že až zase budu mít lišky, tak klidně vyzkouším s kuřetem a bude to taky dobré.

Angel 666 04. 02. 2010, 09:01

Jiřulka
Místo perličky se dá použít kuřátko

Jiřulka 04. 02. 2010, 11:54

tepito
Perlička je druh drůbeže-o něco větší než slepice.

tepito 19. 02. 2010, 10:39

Facebook komentáře