Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 50min
Nutriční hodnoty
748 kalorií 0.0g cukrů 82.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dusíme. Podlijeme červeným vínem a krátce povaříme. Do omáčky přidáme bobkový list, šalvěj, sůl a pepř. Pekáč přikryjeme poklicí a necháme asi 30 minut dusit. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme houby a za stálého míchání dusíme 10 minut, dokud se neodpaří voda. Houby přidáme k perličce a vše dál dusíme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s bramborem.


Jiřulka

03. 02. 2010, Recept navštíven: 2575x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept na perličku, ak nie je robím kurča takto

08. 01. 2017, 20:24

Přidat komentář
Beruska64
co je to ta Perlička?

Beruska64 03. 02. 2010, 11:31

Angel 666
Perličku jsem taky ještě navařila, ale recept je zajímavý, myslím, že až zase budu mít lišky, tak klidně vyzkouším s kuřetem a bude to taky dobré.

Angel 666 04. 02. 2010, 09:01

Jiřulka
Místo perličky se dá použít kuřátko

Jiřulka 04. 02. 2010, 11:54

tepito
Perlička je druh drůbeže-o něco větší než slepice.

tepito 19. 02. 2010, 10:39

Facebook komentáře