Dušená perlička s liškami
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
748
kalorií
0.0g
cukrů
82.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dusíme. Podlijeme červeným vínem a krátce povaříme. Do omáčky přidáme bobkový list, šalvěj, sůl a pepř. Pekáč přikryjeme poklicí a necháme asi 30 minut dusit. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme houby a za stálého míchání dusíme 10 minut, dokud se neodpaří voda. Houby přidáme k perličce a vše dál dusíme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s bramborem.
Jiřulka03. 02. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.