Linecký čokoládový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
27min
Celkový čas
47min
Porce
Nutriční hodnoty
1584
kalorií
2.0g
cukrů
81.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku, kakao, 75 g másla, cukr a 1 žloutek smícháme, těsto zabalíme a odložíme do lednice na 15 minut. 23-í cm koláčovou formu vymastíme máslem, těsto vyválíme, přeneseme do formy a opět vložíme do lednice na 10 minut. Pak těsto přikryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolí. Pečeme asi 12 minut, papír i fazolku odstraníme a pečeme 5 minut. Čokoládu rozpustíme se zbylým máslem, po jednom vmícháme vejce, 3 žloutky, cukr a vymícháme na hladkou hmotu. Nalijeme na koláč, pečeme 10-12 minut. Nakrájíme vychlazené, posypeme kakaem a ozdobíme malinami.
Tip k receptu
Můžeme použít i bílou nebo hořkou čokoládu. Ozdobíme ovocem dle naši chuti. Nebo jen postříkáme šlehačkou a ozdobíme mátou.
uschi305. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.