Černá ovečka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2884
kalorií
0.0g
cukrů
136.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Do mísy dáme žloutky, oba cukry, Heru, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.
Tip k receptu
Tohoto beránka musím už několik let péci svým dcerám. Voní jako skořicové sušenky esíčka a taky tak trochu chutná.
Angel 66605. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.