Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Černá ovečka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2884 kalorií 0.0g cukrů 136.0g tuků 32.0g bílkovin

Příprava

Do mísy dáme žloutky, oba cukry, Heru, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.

Bulb Tip k receptu

Tohoto beránka musím už několik let péci svým dcerám. Voní jako skořicové sušenky esíčka a taky tak trochu chutná.


Přidat na Pinterest
Angel 666

05. 04. 2010, Recept navštíven: 2024x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře