Broskve v čokoládě

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
15min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

948 kalorií
0.0g cukrů
76.0g tuků
22.0g bílkovin


Příprava

Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.
Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut.
Zatím si vyndáme broskve z nálevu a necháme je dobře okapat.
Hotový piškot necháme vystydnout a pak z něj vykrájíme kolečka o stejném průměru, jako jsou půlky broskví.
Kolečka jemně potřeme marmeládou.ˇ
Šlehačku si ušleháme dotuha a naplníme s ní důlky v broskvích. Naplněné broskve přiložíme řeznou stranou na připravená kolečka.
Čokoládovou polevu necháme rozehřát a dortíky polijeme. Nakonec dozdobíme barevným zdobením nebo posypeme kokosem.
Necháme v chladu ztuhnout.

Tip k receptu

Z odřezků můžeme udělat punčové kuličky:
Všechny zbytky upečeného těsta rozdrobíme do mísy, přidáme kousek změklého másla, lžíci marmelády, rum a trochu moučkového cukru. Z této masy utvoříme kuličky a obalíme je v cukrovém máčku, kokosu nebo jen v hořkém kakau.

přidejte na:
Angel 666

05. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to fantastická broskyňová pochúťka
katka16031 29. 05. 2017, 12:39