Broskve v čokoládě
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.
Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut.
Zatím si vyndáme broskve z nálevu a necháme je dobře okapat.
Hotový piškot necháme vystydnout a pak z něj vykrájíme kolečka o stejném průměru, jako jsou půlky broskví.
Kolečka jemně potřeme marmeládou.ˇ
Šlehačku si ušleháme dotuha a naplníme s ní důlky v broskvích. Naplněné broskve přiložíme řeznou stranou na připravená kolečka.
Čokoládovou polevu necháme rozehřát a dortíky polijeme. Nakonec dozdobíme barevným zdobením nebo posypeme kokosem.
Necháme v chladu ztuhnout.
Tip k receptu
Z odřezků můžeme udělat punčové kuličky:
Všechny zbytky upečeného těsta rozdrobíme do mísy, přidáme kousek změklého másla, lžíci marmelády, rum a trochu moučkového cukru. Z této masy utvoříme kuličky a obalíme je v cukrovém máčku, kokosu nebo jen v hořkém kakau.
05. 06. 2010