Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 21

Řezy z bramborové kaše

Řezy z bramborové kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 balení strouhaných ořechů, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přilévejte olej a teplé mléko. Přidejte vanilku, 200 g balení strouhaných ořechů, studenou bramborovou kaši. Potom vmícháme mouku s práškem, nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ...

Modrý měsíc

Modrý měsíc

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Curacaa blue, 5 cl ananasového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, curacao a džus. Promícháme a podáváme.

Láva

Láva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a dolijeme džusem.

Oáza

Oáza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky, 1 limetka, sklenka ledu

Do sklenky s ledem dáme nakrájenou limetu na měsíčky. Zalijeme becherovkou a promícháme.

Becherive

Becherive

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Cinzana, 4 cl pomerančového džusu, 2 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Becherovku, Cinzano, Grenadinu a dolijeme džusem.

Zelená záře

Zelená záře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 2 cl bílého rumu, 2 cl Limetové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao, rum, limetovou šťávu a nasypeme cukr. Promícháme a dolijeme sodovkou.

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Srnčí hřbet s plněnými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčího hřbetu, 80 g másla, 150 ml červeného vína, 200 g brusinkového kompotu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetka tymiánu , 4 čerstvé hrušky, sůl podle potřeby

Mäso zbavíme kosti a blán, posolíme, posypeme paprikou, tymianom a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Potom ho potrieme maslom a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme cca 50-60 minút. Podlievame horúcou vodou, ku koncu červeným vínom. Potom mäso vyberi...

Telecí řízky v kari omáčce

Telecí řízky v kari omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecích řízků, 80 ml olivového oleje, 200 ml sladké smetany, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 g posekaných opražených mandlí, 2 lžičky kari koření, sůl podle potřeby

Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme, poprášime kari a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme na ně máslo, mouku a trochu kari a osmažíme. Přilejeme 4 lžíce vody a smetanu a krátce povaříme. Omáčku osolíme ...

Kávovo - karamelové kostky

Kávovo - karamelové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 6 vajec, 1 a 1/2 lžíce instantní kávy, 250 g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 120 ml vody, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 500 ml šlehačkové smetany, trochu strouhané čokolády na ozdobu

Salko uvaříme den předem a necháme vychladit. Žloutky oddĚlíme od bílků a vyšleháme je s krupicovým cukrem, vodou a kávou do pěny. Pomalu přidáme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme a vylijeme na plech vyma...

Ice Pick

Ice Pick

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 cl citronové šťávy, sklenka ledového zeleného čaje, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, citronovou šťávu a dolijeme ice tee. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem citronu.

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Kill bill

Kill bill

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl galliana, 2 cl absinthu yellow, sklenka banánového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, galiano a dolijeme džusem.

Red lain

Red lain

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinth red, 2 cl Grenadiny, 1 dcl jahodového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, grenadinu a dolijeme jahodovým dšusem.

Ohnivý polibek

Ohnivý polibek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl absinthu red, 2 cl Ginu, 2 cl Grenadiny, 2 cl Curacaa blue, sklenka ledu, 2 cl vodky

Do sklenky s ledem nalijeme absinth, gin, vodku, grenadinu a curacao. Můžeme ozdobit feferonkou.

Tequila on sweet

Tequila on sweet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Tequily, sklenka ledu, 3 cl Grenadiny

Do sklenky s ledem nalijeme Tequilu a grenadinu. Promícháme a zdobíme třešničkou.

Portugalské telecí filé

Portugalské telecí filé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kýty, 250 g rajčat, 100 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 100 g žampionů, 250 g uvařené dlouhozrnné rýže, 400 g smažených bramborových hranolků, 100 g sádla, 100 g másla, 50 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Teľacie stehno nakrájame na tenké rezne, naklepeme, posolíme a z jednej strany pomúčime. Opečieme z oboch strán na masti. Do tuku z opekania pridáme trochu masla a šťavou zalejeme mäso. Očistíme rajčiaky, pokrájame ich na kolieska a trochu podusím...

Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

0,5 citrónu, 2 sáčky želatiny (20 g), 1 láhev bílého muškátového vína, 0,5 vanilkové tyčinky, 1 menší tyčinka skořice, 6-8 hřebíčků, 100 g cukru krupice, 1 dcl Tokajského vína, 2 velké nektarinky, 200 g různého dalšího ovoce, máta peprná na ozdobu

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou kôrou a cukrom, potom necháme 10 minút odstáť pod pokrievkou. V 4 až 5 polievkových lyžíc teplého vína rozpustíme želatínu a prilejeme k cel...

Švédský ryzcový salát

Švédský ryzcový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryzců, 2 červené cibule, 60 ml olivového oleje, 60 ml rajčatového protlaku, 150 ml bílého vína, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistíme a umyjeme čerstvé rýdziky, pokrájame ich po dĺžke na štvrtky až osminky a dusíme na cibuľke zapenenej na oleji, až kým sa z nich nevyparí voda. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, biele víno, rajčiakový pretlak a dodusíme. Podávame...

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Skopové s brambory na zahradnický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového masa, 300 g mrkve, 800 g brambor, 2 velké cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 100 g zeleného hrášku, 1 lžíce zelené petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 1 kostka masoxu, troška mletého pepře, 3 lžíce kečupu, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou a rozotretým cesnakom dáme na olej. Očistíme zemiaky, mrkvu, pridáme vodu, v ktorej sme rozpustili masox a na miernom ohni povaríme s mäsom asi 80 minút, v tlakovom hrnci menej. Asi 30 minút pred dova...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Kapr pečený v rýži

Kapr pečený v rýži

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 250 g cibule, 3 papriky, 100 ml olivového oleje, 150 g rýže, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce zelené petrželove ňati, 200 ml zakysané smetany

Nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájané papriky opražíme na oleji. Pridáme dobre premytú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, zalejeme 250 ml vody, vložíme osolené a opaprikované porcie kapra, pokvapkáme olejom a pečie...

Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

20 g plátkové želatiny, 1 lžíce másla, 1 mrkev, 300 g brokolice, 2 žampiony, 140 g konzervované kukuřice, 2 vejce, 400 g zeleninového vývaru, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, sůl, pepř

Želatinu namočíme do 200 ml studené vody a necháme asi 20 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a postupně na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev, brokolici rozebranou na malé růžičky, plátky žampionů a kukuřici. Vejce uv...

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

stránka: