Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 17

Chuťovky ala paštička

Chuťovky ala paštička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g měkkého tučného tvarohu, 1 vejce, kousek lososové pasty v tubě, 1 kousek citrónu

Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme těsto, které dáme na hodinku uležet do chladu. Pak si podsypeme desku a těsto rozpůlíme. Z jedné poloviny rozválíme plát cca 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem...

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Kolečka "Domácí přítel"

Kolečka "Domácí přítel"

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g polohrubé mouky, 140 g cukru moučka, 75 g pomletých mandli, 75 g pomletých lískových ořechu, 20 ml rumu, 100 g rybízové marmelády, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 15 g Hery, 1 lžíce rumu

Na doske zmiešame maslo, cukor, zomleté mandle a oriešky spolu s rumom. Vyvaľkáme natenko a vykrajujeme kolieska alebo polmesiačiky. Poukladáme na plech a upečieme do zlatoružova. Necháme vychladnuť. vvložíme na čisty papier a vždy spájame dva kús...

Plněné dortové oplatky

Plněné dortové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 200 g kokosové moučky nebo mletých ořechů, 1 rozpuštěná Hera, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 1 balení dortových oplatků (nejlépe hranatých)

Z moučkového cukru si v kastrůlku vyvaříme karamel, přidáme do něj kokosovou moučku nebo ořechy, Heru i slazené kondenzované mléko. Všechno společně asi 15 minut povaříme a ještě teplé natřeme na dortové oplatky, které poskládáme na sebe a zatížím...

Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g měkkého másla, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády, trocha strouhanky, Svařák: 75 ml červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, 2 celé skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 lžíce cukru krupice, citronová kůra z jednoho citronu, Poleva: 250 g prosátého cukru moučka, 2-3 lžíce citronové šťávy

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout. Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až...

Mandlový krém

Mandlový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 g cukru krupice, 250 g másla, 1-2 lžíce mandlové esence, 0.5 hrsti na jemno mletých mandlí

Ve vodní lázni ušleháme vejce s cukrem do bílé, husté, krémové hmoty. Sundáme ze sporáku a do hmoty zašleháme celé máslo, mandlovou esenci i mleté mandle. Do lednice dáme ztuhnout.

Profitterol

Profitterol

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 ml vody, 120 g másla, 250 g hladké mouky, špetka soli, 6 vajec, Krém: 1 l mléka, 8 žloutků, 200 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 1 citrón, špetka soli, Čokoláda: 200 g hořké čokolády, 100 g kakaa, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s p...

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Candát zapečený s květákem v bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g candáta, 1 měnší květák, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli, 30 g strouhaného sýra, Bešamel: 500 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g másla, špetka soli

Candáta osolíme a na másle, na pánvi opečeme. Květák uvaříme. Na zapékací pánev vymazanou máslem dáme květák rozdělený na růžičky. Na květák položíme rybu a polijeme šťávou zbylou z pečení a potom hustším bešamelem, posypeme strouhnaným sýrem, pok...

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 200 g másla, 300 g cukru moučka, kůra z jednoho citrónu , 100 g kukuřičné mouky, 300 g hrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Náplň: 250 g prášku Zlatý klas s mandlovou přichutí, 250 ml mléka, 50 g cukru krupice do mléka, 100 g cukru moučka do Hery, 250 g Hery, 250g oloupaných a nahrubo posekaných mandli, 100 g oloupaných lískových ořechů

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok do pečiva, a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh s bielkov. Dáme do vymastenej a vysypanej okrúhlej form...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Aperitiv mulsum

Aperitiv mulsum

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml ne příliš sladkého přírodního bílého vína, 3 vrchovaté lžíce medu, 1 - 2 cm velký kousek skořicové kůry vložený do sáčku z řídké tkaniny, špetka anýzových semínek

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a pak sejmeme z ohně. Necháme vychladnout. Pak vyjmeme koření, víno nalijeme zpět do láhve, protřepeme, uzavřeme a necháme v chladu 2 týdny odležet.

Káva vídeňských fiakristů

Káva vídeňských fiakristů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 šálku kávy, 2 lžičky třešňovice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžička kondenzovaného mléka, trochu šlehačky na ozdobu

Do šálku nalijeme třešňovici, zalijeme ji horkou kávou a osladíme. Doplníme kondenzovaným mlékem a podáváme se šlehačkou.

Piňa lady

Piňa lady

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

ananas, 8 cl bílého rumu, 8 cl kokosového likéru, 2 cl Curacaa blue, 1 dcl vody

Do mixeru vložíme oloupané kousky ananasu. Rozmixujeme ho, přilijeme rum, likér, curacao a vodu. Znovu krátce promixujeme a přelijeme do láhve, kterou necháme vychladit.

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Omáčka Tandoori

Omáčka Tandoori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne. Po...

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg pohankové lámanky, 1 menší hlávka kapusty, 3 cibule, 2 vejce, 1 hrst majoránky, sůl dle chuti, česnek dle chuti, pepř dle chuti, 1 šálek rostlinného oleje na smažení

Kapustu uvaříme v hrnci. Vývarem z kapusty přelijeme pohankovou lámanku, kterou jsme si připravili do mísy a necháme vychladnout. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou a uvařenou kapustu. Po vychladnutí smícháme s pohankovou láma...

Ovesné kuličky

Ovesné kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 100-120 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 150 g ovesných vloček, 3 lžíce kakaa, 1 hrnek kokosové moučky, nebo ořechů na obalení

Všechny uvedené suroviny, kromě kokosové moučky, nebo ořechů, smícháme na vále a dobře vypracujeme. Tvoříme malé kuličky, které následně obalujeme v kokosové moučce, nebo oříšcích. Necháme ztuhnout.

Treska na orientální způsob

Treska na orientální způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, cca 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 3 lžíce másla, 2 rajčata, 2 zelené papriky , 2 stroužky česneku, 2 lžičky kari koření, 1-2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové nati

Filé z tresky nakrájame na porcie, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a z oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou a pomaly dusíme do mäkka. OMÁČKA: Z polovice masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, rozriedime vodou a dobre premiešame...

Barmské brambory

Barmské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 větší mrkve, 3 stroužky česneku, 1 balení smetany ke šlehání, kousek másla

Do připraveného hrnce si napustíme vodu a osolíme ji. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou a solí vařit přibližně na 30-40 minut. Brambory můžeme klidně i rozvařit. Mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a dáme vařit ...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Bochník s ořechy a olejem

Bochník s ořechy a olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

320 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky instantního droždí, 100 g sekaných ořechů

Všechny ingredience dáme do pekárny /prve tekuté pak sypké/, mimo ořechů. Zapneme základní program a ořechy přidáme po zvukovém signálu.

Stín smaragdu

Stín smaragdu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl peprmintového likéru, sklenka ledu, 2 cl Coca Coly, 1 cl limetové šťávy

Do sklenky s ledem nalijeme peprmintový likér, coca-colu a zakápneme limetkovou šťávou.

Dark live

Dark live

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl rumu, 2 cl vodky black, sklenka ledu, sklenka Coca Coly

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, rum a dolijeme coca-colou.

Gin Weather

Gin Weather

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Ginu, 1 cl triple secu, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, džus a zakápneme triple secem. Mužeme zdobit plátkem pomeranče.

stránka: