Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 19

Becherádos

Becherádos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Becherovky, 2 cl Tequily, 1 cl Limetové šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, tequilu a limetouvou šťávu. Promícháme a podáváme.

Tournedos Chasseur

Tournedos Chasseur

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 40 g másla na omáčku, 2 housky, 100 g udušených husích jater, 30 g sušených hřibů, 60 g másla na opékání svíčkové a housek, 40 g hladké mouky, 2 kuřecí játra, sůl podle potřeby

Umyté sušené hřiby dáme dusiť. Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, zalejeme ju udusenými hubami, pridáme soľ a uvaríme hustú omáčku. Rezne zo sviečkovice zľahka naklopeme a v rozpálenom masle z oboch strán opečieme. Pri pečení ich osolíme. ...

Gateau au chocolat

Gateau au chocolat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády, 180 g másla, 140 g cukru krystal, 10 slepičích vajec, 140 g cukru moučka, 200 g sekaných mandlí, 100 g strouhanky z vánočky, 50 ml Griotky

Čokoládu rozpustíme, zmiešame s maslom a kryštalovým cukrom a za stáleho miešania pridáme žĺtky a griotku. Z bielkov ušľaháme tuhy sneh, zamiešame doň mletý cukor a striedavo s posekanými mandľami a strúhankou ho primiešame do čokolády. Masu rozot...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaná štika, 5 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, 10 dkg kvalitního másla, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka oregana, špetka koření na ryby

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplním...

Plněný pečený bažant

Plněný pečený bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 150 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, NÁPLŇ: 2 housky, 4 lžíce mléka, 50 ml bílého vína, 50 g sádla, 1 menší cibule, 1 játra a srdíčko z bažanta, troška mletého pepře, troška majoránky, 2 sardelky, 2 vejce, strouhanka podle potřeby, troška soli, troška tymiánu

Odležaného, očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme znútra i zvonku. Naplníme pripravenou plnkou, zašijeme a dáme na pekáč. Zvrchu poobkladáme slaninou pokrájanou na tenké plátky, podlejeme horúcou vodou a v rúre pečieme. Polievame vl...

Bakonský kapr

Bakonský kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr asi 1000 g, 100 g másla, 1 cibule, 250 g žampionů, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, 100 ml rybího vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby

Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbtice, kože a chvosta pripravíme rybací vývar. Pokrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme očistené a na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme papriku, podlejeme rybacím výv...

Kaštanový pudink

Kaštanový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 5 žloutků, 150 g uvařených a očištěných kaštanů, 100 g cukru krystal, 70 oloupaných a nadrobno posekaných mandlí, troška citronové kůry, 2 vaječné bílky, 100 g cukru krystal na polevu, 100 ml pomerančové šťávy na polevu

V miske ušľaháme maslo, pridáme žĺtky, uvarené a postrúhané gaštany, cukor, olúpané a nadrobno posekané mandle a lyžičku strúhanej citrónovej kôry. Dobre premiešame, pridáme tuhy sneh z 2 bielkov a dáme do pudingovej formy vymastenej maslom. Varím...

Orange Tonic

Orange Tonic

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl pomerančového džusu, 12 cl Ginu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme džus a gin. Promícháme a zdobíme plátkem pomeranče.

Universal

Universal

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky, 2 cl koňaku, 2 cl Cinzana dry, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, koňak a cizano. Promícháme a podáváme.

Kiss Love

Kiss Love

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl vodky, 3 cl Griotky, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, griotku a džus. Promícháme a můžeme zdobit plátkem pomerenče.

Plameňák

Plameňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl Griotky, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, griotku a grenadinu. Promícháme a podáváme.

Pomeráta

Pomeráta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 cl pomerančového džusu, 4 cl peprmintového likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme džus a likér. Promícháme a podáváme.

Iceberg

Iceberg

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jablkového džusu, 2 cl vermutu rosso, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, vermut a dolijeme džusem.

Icefern

Icefern

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Fernetu, 3 cl vaječného likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme fernet a likér. Promícháme a podáváme.

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg malých brambor, 60 ml oleje, 1 citrón, 4 plátky vepřové kotlety, sůl, pepř, 3 lžíce studeného másla, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce červeného balzamikového octa, 200 ml černého piva

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s třetinou oleje a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Kotlety lehce naklepeme kl...

Pařížský pudink

Pařížský pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 125 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 100 g špenátu, 50 g mrkve, 2 vejce, kousek másla na vymazaní formiček, troška krupice na vymazaní formiček, špetka soli

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. ...

Černý Baron

Černý Baron

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl slivovice, lžička cukru, 2 cl citronové šťávy, sklenka Coca Coly, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nasypeme cukr a nalijeme slivovici, šťávu a dolijeme colou. Promícháme a podáváme.

Bekáto

Bekáto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl Campari, 15 cl bílého vína, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalejeme becherovku, campari a nakonec bílé víno. Můžeme zdobit plátkem pomeranče.

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu čerstvého nebo z konzervy, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce bylinkového octa, 1/2 lžíce cukru krystal, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 2 rajčata, 2 kolečka ananasu z konzervy, sůl podle potřeby

Čerstvú špargľu olúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode. Opláchneme studenou vodou, aby ďalej nemäkla. Pokrájame na kúsky dlhé 5 cm. Špargle z konzervy už nevaríme, len ich pokrájame a ocedíme. Ocot, cukor, majonézu a posekané mäso z pečené...

Šunkové řízky s celerovými plátky

Šunkové řízky s celerovými plátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky (4 plátky), 200 ml mléka, 4 tenké plátky uvařeného celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté červené papriky, 100 g sádla, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Šunku rozrežeme na 4 plátky. Dáme na 1 hodinu do mlieka, aby zjemnela. Potom ju vyberieme, položíme na ňu tenký plátok zeleru a zarovnáme na rovnakú veľkosť so šunkou. 3 polievkové lyžice mlieka, v ktorom sme namáčali šunku zmiešame s múkou, vajca...

Švábský salát

Švábský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nalámaných špaget, 200 g uzeného sýra, 2 debrecínské párky, 5 lžic rajčatového protlaku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce octa, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, pár listu bazalky, 150 g rajčat

Vo väčšom hrnci, vo veľkom množstve posolenej vody uvaríme domäkka cestovinu, ocedíme, prelejeme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepily. Syr a olúpané párky nakrájame na rezance, rajčiaky na plátky, všetko vložíme do misy, zalejeme nále...

Turecké telecí kotlety

Turecké telecí kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet, 50 g sádla, 100 g hlávkové kapusty, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedluben, 150 g rajčat, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, 1 žloutek

Teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme, posolíme a na rozpalenej masti sprudka z oboch strán opečieme. Vyberieme ich z masti a do nej dáme udusiť všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, okrem rajčiakov. Napolo udusenú zeleninu pok...

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

stránka: