Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s třetinou oleje a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Kotlety lehce naklepeme klouby prstů. Po obou stranách je osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a na něm kotlety osmažíme do zhnědnutí po obou stranách, což je celkem asi 6 minut. Kotlety přesuneme do pekáčku, poskládáme je mezi brambory, podlijeme asi 100ml vody a pod alobalem v troubě ještě asi 15 minut dusíme.
Do pánve po kotletách přidáme lžíci másla. Necháme jej rozpustit, pak přisypeme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a smažíme ji na mírném ohni 20 minut. Cibuli občas promícháme, aby se nepřipálila. Do takto zkaramelizované cibule vmícháme jemně nasekaný česnek, cukr a ocet. Osolíme, opepříme, zalijeme pivema a vaříme dalších asi 5 minut. Omáčku sundáme z ohně a zašleháme do ní po částech zbylé studené máslo.
Tip k receptu
Brambory mohou být také s česnekem.
Sonia00519. 10. 2010