Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2084 kalorií 129.0g cukrů 92.0g tuků 35.0g bílkovin

Příprava

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s třetinou oleje a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Kotlety lehce naklepeme klouby prstů. Po obou stranách je osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a na něm kotlety osmažíme do zhnědnutí po obou stranách, což je celkem asi 6 minut. Kotlety přesuneme do pekáčku, poskládáme je mezi brambory, podlijeme asi 100ml vody a pod alobalem v troubě ještě asi 15 minut dusíme.
Do pánve po kotletách přidáme lžíci másla. Necháme jej rozpustit, pak přisypeme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a smažíme ji na mírném ohni 20 minut. Cibuli občas promícháme, aby se nepřipálila. Do takto zkaramelizované cibule vmícháme jemně nasekaný česnek, cukr a ocet. Osolíme, opepříme, zalijeme pivema a vaříme dalších asi 5 minut. Omáčku sundáme z ohně a zašleháme do ní po částech zbylé studené máslo.

Bulb Tip k receptu

Brambory mohou být také s česnekem.


Přidat na Pinterest
Sonia005

19. 10. 2010, Recept navštíven: 3672x

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa osvedčil

18. 12. 2016, 20:41

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotlety urobené podla tohto receptu chutia lahodne

04. 06. 2017, 20:02

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kotlety aj omáčka su veľmi chutné

23. 06. 2017, 19:07

Přidat komentář

Facebook komentáře