Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

American Pie

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 2h 20min
Nutriční hodnoty
2224 kalorií 129.0g cukrů 9.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené vody a opět krátce promixujeme, dokud se těsto nespojí.
Těsto rozdělíme na dvě části (větší a menší), uděláme z nich placky, zabalíme je do potravinové folie a necháme asi hodinu odležet v lednici.
Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. V další misce smícháme třtinový cukr s 1/3 hrnku hladké mouky, citrónovou šťávou a kůrou, muškátovým oříškem a plátky jablek.
Troubu rozehřejeme na 200°C. Větší díl těsta rozválíme na placku o průměru asi 30 cm a opatrně ji přemístíme do kulaté formy (o průměru 23 cm). Těstem vyložíme i okraje. Z druhého kousku těsta vyválíme rovněž placku a nožem nebo rádýlkem ji rozkrájíme na proužky široké asi 2 cm.
Náplň z jablek naskládáme do formy do výšky asi 8 cm. Na povrchu koláče z proužků těsta vytvoříme propletenou mřížku. Konce proužků lehce přitiskneme ke spodní části korpusu. Mřížku potřeme mlékem a posypeme cukrem.
Pečeme v troubě 10 minut a poté snižíme teplotu na 180°C a pečeme dalších asi 60 minut. Šťáva z jablek bude bublat a těsto zezlátne. Před podáváním necháme koláč alespoň 1 hodinu vychladnout.

Bulb Tip k receptu

Těsto se lépe zpracovává rukou.


Přidat na Pinterest
Sonia005

17. 10. 2010, Recept navštíven: 3314x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

17. 01. 2016, 13:50

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

18. 12. 2016, 20:42

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trošku pracnejší recept, ale velmi dobrý

15. 06. 2017, 19:43

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
po vyskúšaní budeme robiť častejšie

26. 06. 2017, 19:55

Přidat komentář

Facebook komentáře