Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 15

Nadívaný bůček se žampióny

Nadívaný bůček se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku bez kosti, 3 rohlíky, 3 vejce, 1 šálek mléka na zvlhčení rohlíků, 250 g žampionů, 2 stroužky česneku, 1 cibule, špetka soli, špetka kmínu, špetka pepře, špetka muškátového oříšku

Očištěné žampióny nakrájíme na kostičky. Pečivo také a zvlhčíme mlékem, přidáme rozmíchaná vejce, muškátový oříšek a mletý pepř, osolíme a lehce promícháme se žampióny. Do připraveného bůčku prořízneme ostrým nožem kapsu, maso osolíme, potřeme vně...

Kotlety se zeleninovou kaší

Kotlety se zeleninovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety s kostí, 1 lžíce grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje, 10 brambor, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 bulvy celeru, 100 g másla

Vepřové kotlety nejdřív z obou stran hustě posypeme grilovacím kořením, potom je opečeme na rozpáleném pánvi,(nejlépe nasucho na grilovací pánvi) z kažé strany 3 minuty. Teprve potom kotlety potřeme olejem, naklademe je na pekáček a dáme do rozehř...

Raffaello dort s jahodami

Raffaello dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání (500 ml), 200 g bílé čokolády, 5 vajec, 180 g cukru moučka, 1 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového), 120 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 šálek kokosové moučky, několik jahod na ozdobu, 2 lžíce bílého rumu

Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne. Vejce šleháme s cukrem a olejem do ...

Vaječný koňak z ledovek

Vaječný koňak z ledovek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, rum podle chuti, 3 balení bonbonů Ledovek

V troše vody Ledovky rozvaříme, přidáme slazené kondenzované mléko a dobře rozmícháme. Přilijeme rum, společně prohřejeme. Dobře rozmíchaný koňak nalijeme do láhve a necháme vychladit.

Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g čerstvého zázvoru, 200 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička směsi koření Gyros, 1 lžička koření Garam Masala, 1 lžíce Solamylu, 500 g pita chleba, 500 g barevné papriky, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného křenu v sladkokyselém nálevu, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkvičky, 100 g strouhaného eidamu , sůl podle potřeby

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut. Umyté papriky posolí...

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerství pstruzi, 200 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce cukru, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Čerstvé pstruhy očistíme a dôkladne umyjeme pod studenou vodou. Pokvapkáme dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy, posolíme, posypeme rascou a dáme na 15 minut odležať. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy a zakryté vložíme do nevyhriate...

Pikantní kachní prsíčka

Pikantní kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), ...

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Zmrzlinová miska s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

zmrzlina (nejlépe vanilková nebo karamelová), 3 zralá kiwi, 2 lžíce cukru moučka, 1 balení (125 g) bílého jogurtu, ovoce a máta na ozdobu

Oloupaná kiwi nakrájíme na menší kousky a spolu s cukrem rozmixujeme, pak promícháme s bílým jogurtem. Do misek na dno dáme trochu připravené omáčky, na ni naaranžujeme porce zmrzliny, tu ještě přelijeme trochou omáčky. Ozdobíme ovocem a snítkou...

Koláč s nivou a cherry rajčátky

Koláč s nivou a cherry rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 2 cibule, 200 g listového těsta, 150 g plísňového sýra (např. Nivy), 100 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 lžička Dijonské hořčice, 200 g cherry rajčátek, 1 lžíce mandlových lupínků, 1 žloutek na potření

Máslo rozehřejeme na pánvi a vsypeme do něj na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Osmažíme ji dozlatova, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Troubu rozehřejeme na 210°C. Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta vyválíme plát o velikosti 25x...

Pohankový dort

Pohankový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 200 g pohankové mouky, 160 g cukru moučka, 5 vajec, 40 g vanilkového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém a poleva: 500 g odtučněného tvarohu, 125 g cukru moučka, 50 ml rumu, 50 ml dezertního vína, 1 lžíce pomerančové šťávy, 400 ml smetany ke šlehání, 400 g višňového kompotu, 5 plátků želatiny, 1 sáček červené dortové polevy

Vajcia, mletý a vanilkový cukor, štipku soli a 5 PL studenej vody ušľaháme na hustú penu. Zľahka zapracujeme múku s kypriacim práškom. Rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy a pri 175°C pečieme asi 30 minut. Vychladnutý korpus vyklopíme, prek...

Sýrovo tvarohová roláda

Sýrovo tvarohová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hladké mouky, 80 g másla, 200 g strouhaného tvrdého sýru, 300 ml mléka, 4 vejce, 300 g tučného tvarohu, po jednom plátku červené, žluté a zelené kápie, 1 lžíce posekané pažitky, po trošce muškátového ořechu, bíleho koření a soli

Na rozohriatom masle orestujeme múku, zalejeme studeným mliekom a zvaríme. Miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Vsypeme 150g syra a stále miešame, kým sa neroztopí. Odstavíme, pridáme žĺtky, koreniny a soľ. Dáme vychladnúť. Do vlažného cesta zľahka...

Kapučínový dort

Kapučínový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva,...

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý jehněčí hřbet, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce včelího medu, 100 ml černého piva, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle potřeby, 2 rajčata, 1 lžíce zelené petrželové nati, PLACKY : 300 g sterilizované kukuřice, 3 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, špetka soli, 100 ml olivového oleje na smažení

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou. Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme...

Velikonoční banánový věnec

Velikonoční banánový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 150 g másla, 150 g cukru moučka, 4 vejce, 100 g čokolády na vaření, 200 g mléčné čokolády, 4 měkčí banány, 4-6 lžíc rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 50 g sekaných lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání , Na ozdobu: 1 lžice pistácií, 10 malých čokoladových vajíček

Z masla, praškového a vanilkového cukru vymiešame hladký krém. Postupne pridáme žĺtky a miešame ďalších 10 minut. Banány ošúpeme, roztlačíme vidličkou na kašu a ušľaháme s rumom. Múku preosejeme s kypriacim práškom, štipkou soli, pridáme lieskovce...

Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g Hery, 250 g odtučněného tvarohu, špetka soli, Náplň: 500 g jablek, 500 g cibule, 150 g uzené slaniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička majoránky, 2 vejce, 150 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 100 g strouhaného uzeného sýru, sůl podle potřeby

Z múky, tvarohu, zmäknutého tuku a štipky soli zamiesime vláčne cesto. Dáme ho aspoň na 30 minut do chladničky. Odležané cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený a pomúčený plech, okraje vytiahneme až po okraj. Posypeme jablkami, natrieme plnkou a zalej...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Nutrie na zelenině a červeném víně

Nutrie na zelenině a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 -1200 g hřbetu a stehýnek z nutrie, 150 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, troška strouhaného muškátového ořechu, 6 kuliček tlučeného pepře, 3 kuličky tlučeného nového koření, 3 tlučené hřebíčky, troška strouhane citronové kůry, troška čerstvého rozmarýnu, sůl podle potřeby, 2 bobkového listy

Stehna a chrbát z nutrie dobre umyjeme, popreťahujeme slaninkou a dáme na masť s cibuľkou do rúry dusiť. Pridáme všetko korenie, pokrájanú koreňovu zeleninu, posolíme a podlejeme červeným vínom. Počas dusenia vyparenú šťavu dolievame horúcou vodou...

Candát a la diplomat

Candát a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 g candáta, 200 g žampiónů, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného uzeného sýru, 2 žloutky, sůl a pepř podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati, 150 ml bílého vína

Rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, vypitveme, mäso zbavíme chrbtice a kostí, umyjeme, dáme na maslom vymastený pekáč a zalejeme bielym vínom a vývarom z rybacích kosti(spolu asi 300ml). Na druhej polovici masla podusíme očistené, na plátky pokrá...

Baklažán po turecku

Baklažán po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilku, 50 ml olivového oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 200 g rajčat, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 2 stroužky česneku, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 1 lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na mas...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Plněné masové měšce

Plněné masové měšce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového karé, 6 vejec uvařených na tvrdo, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 1 cibule, 6 tenkých plátků šunky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 100 ml olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, cca 2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati na ozdobu

Bravčové kare pokrájame na 6 rezňov, natenko ich rozklepeme ale opatrne aby sme ich nepotrhali. Osolíme, okoreníme. Cibuľu očistíme, najemno postrúhame na strúhadle, premiešame s horčicou a natrieme na jednotlivé rezne. Na oleji narýchlo orestujem...

Rajčatový soudek s kari omáčkou

Rajčatový soudek s kari omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 125 g majonézy, 1 lžička kari koření, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky cukru krupice

Vezměte rajče a důkladně ho omyjte. Pak mu ostrým nožem odkrojte vrchní část a dužinu vydlabejte lžící. Vychlazenou majonézu, kari, rybízovou marmeládu, citrónovou šťávu a cukr spolu dobře rozmíchejte. Omáčkou naplňte rajčatový soudek a podávejte ...

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Houbová polévka s vínem a listovou čepicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlívy, 150 g žampionů, 150 g hříbků (čerstvých nebo mražených), 1 lžíce másla, 2 šalotky, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 100 ml bílého vína, 200 ml sladké smetany, sůl, drcený kmín, pepř, 4 plátky listového těsta, 1 vejce, petrželová nať

Na rozehřáté máslo dáme restovat nasekanou šalotku, po chvíli přidáme všechny houby nakrájené na plátky a opečeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přihodíme bujónovou kostku, osolíme, opepříme, dáme i kmín a asi 15 minut povaříme. Poté přilijeme...

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Bramborové těsto: 500 g brambor, 2 vejce, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, 1 lžička zelené majoránky, 3 stroužky česneku, 80-100 g hladké mouky, sůl podle potřeby, Náplň: 200 g kuřecích jater, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 2 cibule, 2 vejce, 50 ml olivoveho oleje, sůl podle potřeby, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce zelené petrželové nati

Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme vajcia, múku, soľ, cesnak a koreniny. Vymiešame vláčne cesto z ktorého pečieme na suchej platni okrúhle placky o priemere asi 20cm. Hotové odložíme na teplé miesto. V panvici opečieme na oleji pokrájanu cibuľu....

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl brusinkového džusu, střik limetové šťávy, 4 cl Cointreau

Všechny suroviny protřepejte 30 sek. s drceným ledem, až se led mírně rozpustí a vznikne tříšť. Mrazivý drink nalijte do vychladlé sklenice na martini a ozdobte kůrou z limety nebo citronu.

stránka: