Baklažán po turecku
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
500
kalorií
16.0g
cukrů
13.0g
tuků
19.0g
bílkovin
Příprava
Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na masle udusené hríbiky, rozotretycesnak, soľ, podlejeme červeným vínom, pridáme opečené baklažány a všetko spolu udusíme do mäkka.
Tip k receptu
Vrch ozdobíme kolieskami citróna a podávame s opečenými zemiakmi alebo bagetou.
Jozef23. 01. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.