Chybějící obrázek

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1376 kalorií
3.0g cukrů
33.0g tuků
95.0g bílkovin


Příprava

Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme vajcia, múku, soľ, cesnak a koreniny. Vymiešame vláčne cesto z ktorého pečieme na suchej platni okrúhle placky o priemere asi 20cm. Hotové odložíme na teplé miesto. V panvici opečieme na oleji pokrájanu cibuľu. Pridáme pokrájané hríby, podusíme do makká. Nakoniec do zmesi pridáme pokrájané kuracie pečienky (jatra) krátko podusíme, pridáme vajíčka a prehrievame až do zhustnutia. Nakoniec osolíme a pridáme petržlenovú vňať. Hubovo pečeňovou zmesou naplníme placky, každú preložíme na polovicu a vrch polejeme smotanou.

Tip k receptu

Toto jedlo podávame teple so zeleninou. Namiesto smotany môžeme dať biely jogurt alebo tatársku omáčku.

přidejte na:
Jozef

15. 01. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář