Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1376
kalorií
3.0g
cukrů
33.0g
tuků
95.0g
bílkovin
Příprava
Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme vajcia, múku, soľ, cesnak a koreniny. Vymiešame vláčne cesto z ktorého pečieme na suchej platni okrúhle placky o priemere asi 20cm. Hotové odložíme na teplé miesto. V panvici opečieme na oleji pokrájanu cibuľu. Pridáme pokrájané hríby, podusíme do makká. Nakoniec do zmesi pridáme pokrájané kuracie pečienky (jatra) krátko podusíme, pridáme vajíčka a prehrievame až do zhustnutia. Nakoniec osolíme a pridáme petržlenovú vňať. Hubovo pečeňovou zmesou naplníme placky, každú preložíme na polovicu a vrch polejeme smotanou.
Tip k receptu
Toto jedlo podávame teple so zeleninou. Namiesto smotany môžeme dať biely jogurt alebo tatársku omáčku.
Jozef15. 01. 2011
Ingredience
- 2 vejce
- 2 cibule
- 2 vejce
- Bramborové těsto: 500 g brambor
- 80-100 g hladké mouky
- sůl podle potřeby
- Náplň: 200 g kuřecích jater
- 200 g čerstvých nebo mražených hříbků
- 50 ml olivoveho oleje
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžíce zelené petrželové nati
- 1 lžička zelené majoránky
- sůl podle potřeby
- 3 stroužky česneku
- troška mletého pepře
- troška drceného kmínu
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.