Plněné masové měšce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bravčové kare pokrájame na 6 rezňov, natenko ich rozklepeme ale opatrne aby sme ich nepotrhali. Osolíme, okoreníme. Cibuľu očistíme, najemno postrúhame na strúhadle, premiešame s horčicou a natrieme na jednotlivé rezne. Na oleji narýchlo orestujeme pokrájané hríbiky a tiež ich natrieme na rezne. Na každý položíme plátok šunky, olúpané vajce, trošku petržlenovej naťi. Zabalíme do tvaru mešca previažeme niťou. Na hlbšej panvici zohrejeme olej a mešce zo všetkých strán opražíme. Panvicu prikryjeme a mäso dusíme do mäkka. Ak treba podlievame.
Potom závitky vyberieme, šťavu zahustíme mukou a dochutíme sójovou omáčkou.
Tip k receptu
Pred podávanim závitky priečne prekrojíme, uložíme na tanier a polejeme šťavou. Podávame z ryžou a čerstvým paprikovo rajčinovým šalátom.
Jozef17. 01. 2011