Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 11

Vepřový guláš zase jinak

Vepřový guláš zase jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , 150 - 200 g lišek, sůl, 1-2 lžíce hladké mouky, pepř, drcený kmín, sušený česnek , majoránka

Na rozehřátém oleji restujeme kostičky cibule, až budou zlatohnědé. K cibuli přidáme kostky vepřového a dobře orestujeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, přisypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky a o...

Medvídci pro dospělé

Medvídci pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst gumových medvídků, 2 dcl vodky, 1 dcl horké vody

Hrst medvídků dáme do skleničky a zalijeme horkou vodou, kterou po půl minutě slijeme. Do rozteklých medvídků nalijeme vodku, zamícháme a dáme přes noc do ledničky ztuhnout. Můžeme podávat přímo ve skleničce nebo pro slavnostní příležitost želé...

Rajčatová marmeláda s melounem

Rajčatová marmeláda s melounem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l šťávy z rajčat, 1.5 l šťávy z melounu, 3 sáčky Želírfixu 2:1, 2 kg cukru krystal, 3 vrchovaté lžičky kyseliny citronové

Rajčata a meloun odšťavníme a šťávu dáme vařit. Želírfixy smícháme s trochou cukru a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme 5 minut, potom vsypeme zbývající cukr a za stálého míchání opět povaříme dalších 5 minut. Odstavíme, asi 1 minutu necháme stát ...

Maková omáčka

Maková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g máku, 1 l mléka, 2 lžíce perníku na pečení, troška skořice, troška citronové kůry, 4 lžíce cukru krupice

Mák jemně umeleme a uvaříme v mléce, okořeníme, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky. Do omáčky můžeme přidat rozinky nebo zavařené vypeckované třešně. Studenou ji můžeme jí...

Balkánská švestková omáčka ke stejkům

Balkánská švestková omáčka ke stejkům

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vypeckovaných švestek, 1 lžíce sterilovaného kopru, 1 lžíce octa, 2 snítky estragonu, 1/2 paličky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžíce soli

Rozpůlené švestky podlijeme troškou vody a pod pokličkou chvíli podusíme. Měkké švestky rozmixujeme, přidáme kopr, ocet, nadrobno nasekaný estragon a vaříme dál. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Nakonec do houstnoucí omáčky přidáme oba druhy ...

Lemond Caipi

Lemond Caipi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 1/2 čerstvé limety, 2 lžičky třtinového cukru, ledová tříšť

Nakrájíme limetku na menší kousky a dáme společně s cukrem do skleničky. Jemně rozmačkáme, abychom dostali šťávu z limetek. Přidáme menší dávku ledu a Lemond. Promícháme lžičkou tak, aby se cukr rozpustil a doplníme čerstvým ledem. Můžeme ozdobit ...

Lemond Frozen

Lemond Frozen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 3 cl Rose´s lime juice, drcený led

Připravíme si elektrický mixér, do kterého dáme led a požadované suroviny. Rozmixovaný obsah přelijeme do sklenice a můžeme ozdobit snítkou máty, plátkem limetky nebo jiného citrusu.

Cukroví z mrkve

Cukroví z mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 25 dkg ztuženého pokrmového tuku, 150 g strouhané mrkve, 1 hrst strouhané citronové kůry, troška citronové šťávy z 1/2 citronu, troška cukru moučka na obalení

Z mouky, tuku, strouhané mrkve a citronové kůry a šťávy vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak je vyválíme na 1 cm, vykrajujeme různé tvary, které upečeme v horké troubě (200 °C). Ještě horké mrkvové cukroví obalíme v moučkovém ...

Bábovka s mandarinkami a skořicí

Bábovka s mandarinkami a skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mandarinek , 1 lžíce skořice, 250 g Hery, 250 g cukru krupice, 350 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a se skořicí a přimícháme k pěně. Ovoce nakrájíme na menší kousky. Do vymazané a vysypané formy nalijeme trochu těsta, pokryjeme částí ovoce, opět dáme těsto, ov...

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa, 200 g strouhaného sýru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mleté papriky, špetka soli

Řízky naklepeme a osolíme. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou a paprikou, aby vzikla sypká směs. Maso obalíme v sypké směsi, potom v rozšlehaných vejcích a znovu v sypké směsi. Smažíme jako klasické řízky. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Nadýchaný dort z ořechů

Nadýchaný dort z ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru krupice, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 50 g strouhaných ořechů, 5 lžíc vody, 350 g polohrubé mouky, 10 vajec, 1 sklenka ovocné marmelády na potření, KRÉM : 1/2 l mléka, 200 g cukru krupice, 2 kostky másla, 2 balení pudinkového prášku, NA DOHOTOVENÍ : 250 g strouhaných ořechů, 100 g marcipánu, 1 balení zlatých kuliček

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a menší část cukru šleháme do pěny. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků zlehka přidáváme bílky a nakonec mouku se strouhanými ořechy a práškem do pečiva...

Obrácený švestkový koláč

Obrácený švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g třtinového cukru, 7 větších švestek, odpeckovaných a rozpůlených, 225 g změklého másla, 100 g cukru krupice, 1 lžička vanilkové esence, 3 vejce, 260 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 lžičky sody bikarbóny, 1 lžička skořice, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce mléka

Rozdělávací koláčovou formu rozdělíme a dno vyložíme pečícím papírem. Formu složíme a okraje potřeme máslem, nebo vymažeme olejem. Dno formy posypeme jednou lžíci třtinového cukru a na cukr naskládáme rozpůlené švestky rozkrojenou částí dolů. ...

Pečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kančí kýty, 250 ml vody, 100 ml octa, 1 větší mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 150 g uzené slaniny, 200 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové natě

Diviačie stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do predom uvareného a ochladeného pácu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, soli a korenín, ktoré pokrájame a varíme asi 45 minút. Pred prípravou mäso osušíme a opražíme na na roz...

Kuřecí prsíčka s mangem

Kuřecí prsíčka s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka, 1 středně velké mango, 40 ml rostlinného oleje, 40 g másla, sůl a pepř dle chuti, sušené bylinky dle našeho výběru (oregano,tymián, bazalka,petržel)

Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Povrch každého prsíška lehce nakrájíme (uděláme zářezy) a osolíme a opepříme. Maso posypeme připravenými bylinkami dle naší chuti a pokapeme trochou oleje. Vložíme do mísy a necháme takto alespoň hodinku odležet. Me...

Cuketový koláč z listového těsta

Cuketový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 menší cukety, 1 balení listového těsta (400g), 2 stroužky česneku, 4 lžíce mascarpone, 50 g strouhaného parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti

Troubu rozehřejeme na 200°C. Těsto si rozválíme na čtverec, nebo jestli máme již rozválené, tak si jej rozložíme i s pečícím papírem a vložíme na plech. Cukety oloupeme a nakrájíme na kolečka a česnek na plátky, namočíme do olivového oleje a osolí...

Perníkové mléčné řezy

Perníkové mléčné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce včelího medu, 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 g másla, 1 sklenka mléka, 300 g hladké mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

Utřeme cukr, máslo a vejce a pak přidáme ostatní suroviny. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme slabé proužky nebo kostičky a namáčíme celé v čokoládě a obalíme v k...

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 200 g hřibů, 4 plátky šunky, sůl, pepř, 1 lžička másla, olej, 1/2 citrónu, 50 ml bílého vína, 150 ml smetany ke šlehání , 600 g brambor vařených ve slupce, pažitka

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je opečeme dozlatova. Z výpeku slijeme přebytečný olej, přidáme větší lžičku másla, plátky hříbků, pokapeme je citronovou šťávou, přihodíme šunku nakrájenou na nudličky, zalijeme ví...

Granátová zmrzlina

Granátová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 granátová jablka, 1 limeta, 170 g cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Granátová jablka i limetu dobře omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Přelijeme do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Nakonec přilijeme smetanu a šleháme do úplného ztuhnutí - dobře to jde s kuchyňským robotem. Tuho...

Madeleines au beurre (Madlenky)

Madeleines au beurre (Madlenky)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 100 g cukr krystal (může být i krupice) , špetka soli, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 100 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 100 g másla + trocha na vymazání formiček, 1 lžička růžové vody (může být i pomerančová), 2 lžíce polohrubé mouky

V míse smícháme vejce, cukr, sůl a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Poté k těstu prosejeme mouku a prášek do pečiva. Vymícháme do sladké pěny. Těsto necháme chvíli odpočinout a rozpustíme si 100g másla. Máslo necháme trochu vychladnout a poté ...

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Pečený čaj ze švestek a rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 1 kg červeného rybízu, 1200 g cukru krupice, 6 hřebíčků, 1 lžička skořice, 120 ml rumu

Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na čtvrtinky. Nasypeme je na plech a smícháme s červeným rybízem. Přidáme cukr a koření a dobře promícháme. Troubu rozpálíme na 200 °C a ovoce pečeme asi 30 minut. Vyjmeme z trouby a přidáme rum. Hotový čaj n...

Švestkový sirup

Švestkový sirup

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru krupice, 4,5 kg švestek, 300 ml octa

Omyté a vypeckované švestky nasypeme do velké mísy. Prosypeme je cukrem a promícháme. Necháme 24 hodin uležet. Během odpočinku několikrát ručně promícháme. Pak směs přendáme do hrnce a přilijeme ocet. Vaříme pomalu 5-6 hodin, dokud se objem nezre...

Tříbarevná čokoládová pěna

Tříbarevná čokoládová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení želatiny (15g), 200 g mléčné čokolády, 200 g bílé čokolády, 200 g hořké čokolády, 2 žloutky, 4 vejce, 6 lžíc cukru krupice, 4 lžíce kávy, 800 ml smetany ke šlehání

Dvě středně velké mísy si naplníme chladnou vodou. Želatinu si rozdělíme na poloviny a každou zvlášť namočíme do vody v mísách. Na hrubém struhadle nastrouhané každou čokoládu zvlášť. V mixéru ušleháme vždy pouze jeden žloutek se dvěma celými vejc...

Slavnostní pizza

Slavnostní pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 sklenice polohrubé mouky, 0.5 sklenice mléka, 0.3 sklenice rostlinného oleje, 1 lžička sody bikarbóny pokropené trochou octa, Náplň: 500 g strouhaného sýra, 2 středně velké cibule, 1 konzerva šprotů s trochou oleje, 200 g rajčatového protlaku, 150 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g žampionů, 1 lžíce másla

Ve šlehači nebo v míse metlou ušleháme mléko s olejem, přidáme mouku, jedlou sodu a sůl. Vypracujeme těsto. Mezitím si připravíme kruhovou formu a vymastíme ji olejem, těsto do ni rozložíme a na okrajích mírně povytáhneme. Těsto můžeme i vyválet a...

Skleněné ovoce

Skleněné ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g hladké mouky, 1 vejce, 140 ml mléka a vody ve stejném poměru, 220 g cukru krupice, 3 lžíce vody, lžíce oleje, ovoce, olej na smažení

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr neroz...

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca1300 g tykve, 900 g jablek, 60 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek- sultánek, NA POSYPKU: 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 150 g studeného másla, 125 g hnědého cukru

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryje...

stránka: