Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 10

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jeleního steaku ( Po cca 150gr), 600 g růžičkové kapusty , 50 g másla, 200 ml červeného vína, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžička Solamylu, špetka skořice a mletého kardamonu, 4 plátky anglické slaniny, sůl a pepř podle chuti, 3 čerstvé fíky

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omá...

Biftek Samson

Biftek Samson

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 200 g šunky od kosti, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli, troška pepře, 4 lžíce tatarské omáčky, 1 dcl červeného vína, troška kečupu

Očištěnou svíčkovou nakrájíme na plátky, které zprudka na oleji osmažíme (z každé strany cca 5 minut, záleží, jak kdo má rád bifteky). Osmažené plátky dáme na talíř, na každý plátek dáme silný plátek šunky a přelijeme směsí z vína, tatarské omáčky...

Bryndzový koláč se škvarky

Bryndzový koláč se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 250 ml vlažné vody, špetka soli, kousek tuku na vymazání plechu, 1 vejce na potření, troška kmínu na posypání, Náplň: 150 g uvařených brambor, 150 g masitých škvarků, 120 g Brynzy, 60 g vepřoveho sádla, špetka soli

Z 1PL múky, cukru, droždia a 50 ML vlažnej vody pripravíme kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a zvyšnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, polovicu na...

Houbová paštika - terina

Houbová paštika - terina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých žampionů, 150 g čerstvých hřibů, 150 g uvařených kuřecích prsou, 1 větší cibule, 70 g uvařené rýže, 80 g uzené slaniny, 2 vejce, troška pepře a soli, špetka sušeného tymiánu, lístky čerstvého tymiánu a polníčku na ozdobu , 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje

Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160g šampiňónov, hríby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninkou.Po vychladn...

Oštěpkové tyčinky

Oštěpkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 300 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g uvařených brambor, sůl a pepř podle chuti, troška kmínu na posypaní

Do preosiatej múky primiešame postrúhaný oštiepok, prelisované zemiaky, vajcia, pokrájané maslo, korenie a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 až 2 hodiny odpočívať v chlade. Potom cesto rozvaľkáme, poskladáme na štvormo a dáme opäť na chvíľ...

Výborná domácí horká čokoláda

Výborná domácí horká čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 500 ml mléka

Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejeme. Postupně do smetany nalámeme obě čokolády a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se čokolády nerozpustí (nesmí být ve smetaně žádné hrudky). Když máme čokolády rozpuštěné, tak přilijeme mléko a pov...

Sladký koláč z brambor

Sladký koláč z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg cukr krupice, 30 dkg vařených brambor, 60 dkg polohrubé mouky, 20 dkg ztuženého pokrmového tuku, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka ovocné marmelády

Brambory oškrábeme a uvaříme ve vodě (nedávat do ní vůbec nic). V tlakovém hrnci vaříme 10 minut. Pak ze všech surovin vytvoříme těsto, které vyválené dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě při 180°C po dobu 35 minut. Upečené těsto můžeme pot...

Vinná omáčka

Vinná omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého vína, 4 žloutky, 15 g cukru krupice, 2 vejce, troška citronové kůry

Ve vodní lázni utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady. Šleháme nad parní lázní, dokud nám omáčka nezhoustne (asi 15 minut).

Pikantní omáčka z vajec

Pikantní omáčka z vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg másla, 4 žloutky, 3 dcl hovězího vývaru, 5 lžic citronové šťávy, troška mletého pepře, špetka soli, 2 lžíce petrželové natě

Máslo a žloutky dáme do hrnce a šleháme ve vodní lázni asi 5 minut. Po troškách přidáváme vývar a nakonec přidáme citronovou šťávu. Na závěr přidáme koření (pepř a sůl) a nasekanou petrželku. Podáváme čerstvé.

Zapečené pomeranče

Zapečené pomeranče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg pomerančů, 3 žloutky, 200 g tučného tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 65 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru

Pomeranče oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme na malý pekáček. Z tvarohu, moučkového a vanilkového cukru a žloutků vytvoříme hmotu, ke které přimícháme ušlehanou smetanu. Touto hmotou zalijeme pomeranče. Předehřejeme si troubu...

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 100 ml mléka, 1 vařená brambora, svazek petrželky, 1 lžíce kaparů, 250 g hovězího mletého masa, 250 g telecího mletého masa, 100 g pikantního salámu, 80 g sýra Gran Moravia (nastrouhaného na jemno), 2 vejce, 2 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150 g jemně nařezané anglické slaniny

Troubu rozehřejeme na 180°C. Housku nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit v mléce. Do mísy prolisujeme uvařenou bramboru a přidáme petrželku a kapary (na jemno nasekané). Salám umeleme a spolu s masem, sýrem, houskou, vejci a moukou promícháme ...

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Koláč s malinami a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400-500 g malin, 150 ml zakysané smetany, 220 g hladké mouky, 170 g másla pokojové teploty, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 170 g cukru krupice, 200 g tvarohu, 100 g cukru moučka

V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme. ...

Domácí (nejen bazalkové) pesto

Domácí (nejen bazalkové) pesto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, špetka soli, 1 lžíce pinií, 1 lžíce parmazánu, hrst čerstvě nasekané bazalky, 1 dcl olivového oleje, 5 kapek citronové šťávy

V třecí misce utřeme česnek se solí a poté přidáme pinie, parmazán, bazalku a zalijeme olivovým olejem. Nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy.

Netradiční švestkový koláč

Netradiční švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2/3 sklenky cukru krupice, 80 g hodně změklého másla, 2 balení (260 g) Bebe sušenek, 1 sklenka (250 ml) červeného vína, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky kakaa, lžička skořice, 500 g švestek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 - 2 lžíce medu

V míse ušleháme žloutky s cukrem a měkkým máslem do pěny. Bebe sušenky rozmixujeme nebo umeleme a zalijeme vínem. Promícháme a necháme nasáknout. Vlhkou směs sušenek přišleháme spolu s kypřícím práškem do vaječné hmoty. Nakonec do těsta lehce vmí...

Indická smažená cibule Bhajii

Indická smažená cibule Bhajii

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, hladká mouka dle potřeby, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2-2,5 dcl vody, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kmínu, 1 lžička garam masala, 1 lžička chilli koření, 1 lžička koriandru, sůl dle chuti, olej na osmažení

Všechny uvedené suroviny (kromě cibule a oleje) smícháme v misce tak aby nám vzniklo hustší těstíčko. Necháme hodinu odpočinout. Cibuli nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej. Plátky cibule obalujeme v těstíčku a hned vkládáme do oleje, smažíme do ...

Exkluzivní jablkový koláč

Exkluzivní jablkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 žloutek, 100 g másla pokojové teploty, 3 lžíce studené vody, Náplň: 5 jablek, 50 g másla, 3 lžíce třtinového cukru, 5 lžíc meruňkové marmelády

Těsto si připravíme tak, že smícháme všechny ingredience a rukou vypracujeme na hladké těsto. Z těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici uležet 30 minut. Mezitím co se nám chladí těsto, si oloupeme jablka a...

Jablečné lokýnky podle doktora

Jablečné lokýnky podle doktora

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 80 g másla, špetka soli, 50 g oloupaných mletých mandlí, 460 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 sáček instantního droždí, 3-4 větší jablka na náplň, 1 vejce na potření

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků. Jabl...

Vepřové v sýrové krustě

Vepřové v sýrové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libovějšího vepřového masa, sůl, pepř, drcený kmín, troška Vegety, 100 g plátků slaniny, 100 g šunky, 4 větší brambory uvařené ve slupce, 200 g strouhaného sýra, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1/4 másla nakrájená na plátky, trocha strouhanky

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj maso. Na maso poklademe anglickou slaninu, šunku, oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka a dáme navrch. Vše posypeme kořením, zasypeme sýrem, ...

Maso s voňavými sýry

Maso s voňavými sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky z vepřové kýty nebo plece, sůl, pepř, 1 balení romadůru, 1 balení tvarůžků, 150 g Nivy, grilovací koření na kuře, hladká mouka, 1 balení smetany

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli ležet. Mezitím si rozdělíme balení romadůru i syrečků na 4 porce a do misky připravíme hladkou mouku na obalení. Na naklepané plátky dáme připravené porce sýrů, ty posypeme grilo...

Staročeská pečeně se zázvorem

Staročeská pečeně se zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce rostlinného oleje, sůl dle chuti, 1 lžíce sádla, 500 ml světlého piva, 2 červené cibule

Krkovici si omyjeme a osušíme. Vložíme je do vhodné nádoby a osolíme, posypeme zázvorem, kmínem a přelijeme olejem i 250 ml piva. Nádobu přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin marinovat. Po 12-ti hodinách maso otočíme. Po 24 hodinách maso vyjmem...

Vyjímečný jablečný dort

Vyjímečný jablečný dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší jablka, 100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů, 100 g rozinek, 175 g másla + trocha na vymazání formy, 3 vejce, 350 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky skořice, 170 g cukru moučka

Připravíme si všechny suroviny. Dvě jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Dáme stranou a pokapeme citronovou šťávou. Lískové oříšky si nasekáme najemno. Máslo rozpustíme a necháme stranou zvolna chladnout. Poté do másla zaš...

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jarní cibulky, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 3 barevné papriky , 2 lžíce bylinkového octa, 80 ml bílého vína, hrst černých oliv, 6 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 1/2 svazečku čerstvého oregana, 1 malá cuketka, 1 balení polníčku, 200 g malých mozzarellových kuliček, 100 g plátků anglické slaniny

Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme. Oregano nasekáme ...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l šťávy z melounu, 1 kg cukru krystal, 2 sáčky Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové

Dužinu melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po čás...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

stránka: