Netradiční švestkový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse ušleháme žloutky s cukrem a měkkým máslem do pěny.
Bebe sušenky rozmixujeme nebo umeleme a zalijeme vínem. Promícháme a necháme nasáknout. Vlhkou směs sušenek přišleháme spolu s kypřícím práškem do vaječné hmoty. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh, který si ušleháme z bílků.
Těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kakaa a do druhé vmícháme lžičku skořice.
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy rozetřeme těsto ochucené kakaem. Na těsto naklademe rozpůlené švestky, které posypeme mandlovými lupínky a lehce pokapeme medem.
Na švestky stejnoměrně nalijeme skořicové těsto.
Formu vložíme do trouby a při 180°C pečeme asi 40 minut.
Před podáváním necháme koláč dobře vychladnout.
12. 10. 2011