Koláč s malinami a zakysanou smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse rozmícháme máslo, cukr, vejce, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr a prosátou mouku. Směs mícháme jemně vařečkou, dokud se ingredience krásně nespojí. Poté zamícháme polovinu malin a 4 lžíce zakysané smetany a opět opatrně promícháme.
Kulatou formu o průměru 22 cm si vymažeme máslem a směs do ní přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 50 minut. Pečte pozvolna, aby se těsto pořádně propeklo.
Jakmile je těsto upečené, vytáhneme z trouby a necháme ještě 10 minut ve formě chladnout. Poté vyjmeme z formy.
V míse si metličkou ušleháme tvaroh, zbylou smetanu a cukr moučka a potřeme s touto polevou korpus. Na polevu ozdobně navršíme zbytek malin.
Tip k receptu
Místo malin můžeme použít jakékoliv ovoce jako jahody, borůvky, apod.
Sonia00514. 10. 2011