Zeleninový salát s mozzarellovými sousty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky.
Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme.
Oregano nasekáme nadrobno, nasypeme do 4 lžic oleje, přidáme cukr, sůl a pepř a vše dobře utřeme a promícháme na zálivku. Zálivku vmícháme do hotové odstavené zeleniny. Přidáme i přepůlené olivy a vše necháme vychladnout. Do studeného salátu přimícháme polníček.
Každou mozzarellovou kuličku obalíme proužkem anglické slaniny a zpevníme párátkem. Na suché rozehřáté pánvi obalené mozzarellky opečeme dozlatova.
Na talíř nandáme porci salátu a navrch naklademe teplá mozzarelová sousta. Nezapomeneme odstranit párátka.
Ihned podáváme.
26. 09. 2011
Ingredience
- 2 jarní cibulky
- 1/2 červené cibule
- 3 barevné papriky
- 1 malá cuketka
- 200 g malých mozzarellových kuliček
- 100 g plátků anglické slaniny
- 80 ml bílého vína
- 2 lžíce bylinkového octa
- 6 lžic olivového oleje
- 1/2 lžičky cukru krupice
- sůl
- pepř
- hrst černých oliv
- 1 balení polníčku
- 1/2 svazečku čerstvého oregana
- 1 stroužek česneku