Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 14

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Vepřové závitky s nivou a pivem

Vepřové závitky s nivou a pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 100 g šunky, 100 g Nivy, 1/2 l černého piva, 100 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme natenko, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a na kousky nakrájenou nivou, potom zarolujeme, popřípadě převážeme, aby se nerozevřely, obalíme v mouce. Poté osmažíme dozlatova v hodně oleji. Maso vyjmeme, dám...

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Speciální mrkvový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rozdrcený stroužek česneku, 2 pomeranče, 1 lžíce arašídového oleje, 450 g mrkve nakrájené na jemné nudličky, 2-3 lžíce petrželky jemně posekané, 40 g nahrubo posekaných vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře

Misku vytřeme česnekem. Pak do ní dáme kůru z jednoho pomeranče, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř. Potom k té směsi zašleháme olej. Přidáme nastrouhanou mrkev, na kousky nakrájený druhý pomeranč, petrželku a ořechy. Dobře promícháme a podáváme.

Pampeliškový očistný čaj

Pampeliškový očistný čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti kořene pampelišky lékařské, 500 ml vody

Dvě vrchovaté čajové lžičky usušeného, na kousky nařezaného, kořene pampelišky, nebo-li smetánky lékařské, povaříme v půl litru vody a necháme vyluhovat - minimálně 15 minut, maximálně 30 minut.

Lemond Spring

Lemond Spring

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky Lemond, 1 dcl Sprite, plátek grapefruitu

Do sklenice si nasypeme led, na led nalijeme Lemond, dolijeme spritem a ozdobíme plátkem grapefruitu.

Lemond Fashion

Lemond Fashion

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 cl Becherovky Lemondu, 1 lžička pomerančové marmelády, plátek pomeranče, plátek limety, plátek citrónu

Všechny ingredience vymícháme s ledem, dokud se marmeláda nerozpustí. Podáváme ozdobené plátkem pomeranče.

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Masové koule s rajčatovou salsou

Masové koule s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky toastového chleba, 150 ml červeného vína, 500 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, špetka mletého hřebíčku, olej na vymazání, špetka soli a pepře, Omáčka: 500 ml rajčatového pyré, 1 stroužek česneku, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 3 bobkové listy, špetka soli a pepře

Troubu rozehřejte na 180°C. Chleba nakrájejte na menší kostky, nasypte do mísy, zalijte vínem a nechte 5 minut nasáknout. Chleba vymačkejte (víno potom použijete do omáčky) a smíchejte je s mletým masem, nastrouhanou cibuli, prolisovaným česnekem,...

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové žebírka (po 100g), 150 g domácí uzené klobásy, 100 g kapie, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 4 větší plátky anglické slaniny, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky , sůl podle chuti, PŘÍLOHA: 500 g uvařených brambor, 200 g žampionů, 50 ml bílého vína, 50 ml sladké smetany, 2 rajčata, sůl podle chuti, 1 menší cibule

Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu). Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červe...

Muffiny s malinovým sirupem

Muffiny s malinovým sirupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 vejce, 100 ml slunečnicového oleje, 150 ml ovocného malinového jogurtu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 ml malinového sirupu

Vejce, jogurt, sirup a olej řádně rozmícháme a přidáme pak mouku s kypřícím práškem a promícháme pomoci elektrického šlehače. Tuto směs dáváme do připravených košíčků na muffinky. Lze použít papírové košíčky, obaly od paštik případně na speciální ...

Ledové čokoládové řezy

Ledové čokoládové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 6 bílků, 6 lžic cukru moučky + 2-3 lžíce do šlehačky, 3 lžíce studené vody, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 sklenky pikantního džemu /borůvkový, rybízový/, 6 lžic polohrubé mouky, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 300 g hořké čokolády, špetička soli

Z bílků a 2 lžic moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý moučkový ckr a vodu vyšleháme do pěny. Do žloutků postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Těsto vylijeme na plech s pečí...

Svařené hruškové víno

Svařené hruškové víno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 1 skořice čínská, 1 lusk vanilky, 5 hřebíčků, 3 lžíce cukru krupice, 2 hrušky

Červené víno svaříme s kořením a cukrem. Koření je dobré dát například do gázového pytlíčku, jinak by se z nápoje špatně vyndávalo. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme je jádřince a nakrájíme je na kostičky. Vhodíme je do kořeněného vína a vaříme tak...

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Artyčoky v šunkovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 4 artyčoky, 150 g šunky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky

Artyčoky omyjeme a očistíme - zbavíme je tvrdých spodních listů a vyjmeme ze středu nejedlá vlákna. Poté je vhodíme do hrnce a zalijeme vodou, aby byly potopené. Okyselíme citronovou šťávou a vaříme doměkka. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Šun...

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků telecích řízků, 150 g tučného tvarohu, 70 ml rajčatového pyré, 50 g šalotky, špetka soli, 6 listů čerstvé bazalky, 250 ml bílého vína

Bazalku a šalotku omyjeme a nakrájíme co nejjemněji. Tvaroh vymícháme s rajčatovým pyré a lehce osolíme. Přidáme bazalku a šalotku a dobře promícháme. Telecí řízky lehce naklepeme a pak je v rozpáleném oleji zprudka po obou stranách osmažíme. Vyj...

Ovocný tunel

Ovocný tunel

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vajec, 220 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 Salko, 250 g másla, 300 ml mléka, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 1-2 lžíce cukru krystal, 100 ml ovocné šťávy z kompotu , 200 g čokolády na vaření, 1 malá sklenka borůvkového džemu, kompotované ovoce (jahody, kiwi, broskev) dle potřeby

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut...

Pikantní srnčí gulášek

Pikantní srnčí gulášek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího masa, 3 cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička gulášového koření, 1/2 lžička kmínu, 1 lžička soli /dle potřeby/, 1 kostka masoxu, 5 lžic rostlinného oleje, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky Vegety, 1 lžička Zvěřinového koření "Divočina", 6 stroužku česneku, 1 lžička majoránky, 3 dcl sklenička leča bez šťávy, 2 dcl ostrého kečupu, 10 kuliček černého pepře, 5-6 brambor nakrájených na osminky

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme, odložíme z ohně, přimícháme mletou papriku, vrátíme na plotnu, přidáme maso, promícháme a opražíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. K masu přidáme všechny kořenin...

Piškotový zákusek s pěnou

Piškotový zákusek s pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 700 g cukru moučka, 5 lžíc vřelé vody, 250 g a 2 lžíce polohrubé mouky, 6 g kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 30 g strouhané čokolády na vaření, 0,4 l mléka, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 balení vanilkového cukru, 200 g másla, 1 lžíce citronové šťávy

5 žloutků a 150 g moučkového cukru dobře umícháme, postupně přidáváme vřelou vodu a vyšleháme do pěny. Potom vmícháme kakao, 250 g polohrubé mouky s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh, který jsme vyšlehali z 5 bílků a 100 g mouč...

Slané sýrové oplatky

Slané sýrové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 150 g strouhaného tvrdého sýra, 1 l vlažného mléka, 3 zarovnané lžičky soli, 1 lžička kmínu, 5 lžic rozpuštěného másla

Mouku se solí prosejeme. Natrouhaný sýr a trochu mléka důkladně rozmixujeme. Přidáme do mouky spolu se zbylým mlékem a máslem. Mixérem vyšleháme a přelijeme přes síto. Vmícháme kmín, přikryjeme a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Potom na rozpáleném s...

Zeleninová roláda ze svíčkové

Zeleninová roláda ze svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kusy vepřové svíčkové, 1 menší balík mražené zeleniny, 1/2 konzervy drcené kukuřice, 4 vejce, 100 g strouhaného sýra, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, 1 lžíce petrželové natě, několik lžic rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru

Maso opláchneme, osušíme a rozřežeme na plát, vyklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř, vegetu, rozšlehané vejce, sýr a za stálého míchání necháme ztuhnout. Plnku rozložíme na plát, maso pevně zavineme, sváž...

Olomoucké harule

Olomoucké harule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých brambor, sůl dle chuti, 6 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 vejce, 1 balení tvarůžků, 1 dcl světlého piva, 50 g anglické slaniny, 1 hrneček hrubé mouky, sádlo na osmažení

Brambory oloupeme a nastrouháme - 3/4najemno a 1/4nahrubo, česnek oloupeme a prolisujeme, anglickou slaninu nadrobno nasekáme, syrečky nastrouháme. Vodu z brambor slijeme a necháme stát, aby zůstal na misce škrob. Do nastrouhaných brambor přidáme ...

Pstruzi v citrónové omáčce

Pstruzi v citrónové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (asi po 300-400g), 50 ml olivového oleje, 2 lžíce jablečného octu, 250 ml sladké smetany, 1 svazek mladého kopru, troška pepře a soli, 1 lžíce hladké mouky, 4 žloutky, 1 lžíce másla, 100 ml citronové šťávy, 2 bobkové listy, 6 kuliček jalovce, 2 cibule, 150 ml masového vývaru, cca 2-3 lžičky cukru krystal

Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme. Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraže...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

Kuřecí medailonky s borůvkovo - smetanovou omáčkou

Kuřecí medailonky s borůvkovo - smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, 1/2 sklenky borůvkového kompotu, 100-150 ml sladké smetany, 1 lžička citronové šťávy

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na troše oleje opražíme z obou stran doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme borůvky i se šťávou, špetku soli, pepř, citro...

Vynikající syrečková panenka

Vynikající syrečková panenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 100 g tvarůžků, 100 g šunky, 20 g sterilovaných kapií, 1 vejce, špetka kari, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sádla na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách. Nastrouháme syrečky, nadrobno nasekáme šunku a kapie, dáme do mísy, rozklepneme na ně vejce, přidáme špetku kari a promícháme. Takto ...

Kuřecí aspik s ananasem

Kuřecí aspik s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa (asi 500 g ), po 2 červených a zelených paprikách, 100 g žampionů, 4 lžíce pokrájeného zavařeného ananasu, 500 ml masového vývaru, 15 plátků želatiny, 2 lžíce octa, 2 lžíce bílého vermutu, sůl a pepř podle potřeby, 2 lžičky cukru krystal

Umyté, očistené kuracie prsia povaríme v osolenej vode asi 15 min. Mäso vyberieme a pokrájame na menšie kúsky. Vývar dochutíme octom, vermutom, cukrom a korením, na miernom ohni prehrejeme a pridáme vopred namočenú želatinu, ktorú necháme vo vývar...

stránka: