Raffaello dort s jahodami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne.
Vejce šleháme s cukrem a olejem do pěny, přimícháme mouku a kypřící prášek.
Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
Při 180°C upečeme dorůžova.
Upečený korpus opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Studený rozřízneme a pokapeme bílým rumem.
Čokoládovou smetanu vyšleháme dotuha a polovinou potřeme jeden díl korpusu, přiložíme druhý díl a šlehačkou potřeme i vršek dortu.
Celý dort posypeme kokosem a dozdobíme zbytkem šlehačky a půlkami jahod.
Tip k receptu
Já jsem zdobila i půlkami Raffaello bonbonů, které jsem pocákala tmavou čokoládou, aby byly výraznější.
Angel 66626. 02. 2011