Raffaello dort s jahodami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3908 kalorií
1.0g cukrů
295.0g tuků
59.0g bílkovin


Příprava

Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne.
Vejce šleháme s cukrem a olejem do pěny, přimícháme mouku a kypřící prášek.
Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
Při 180°C upečeme dorůžova.
Upečený korpus opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Studený rozřízneme a pokapeme bílým rumem.
Čokoládovou smetanu vyšleháme dotuha a polovinou potřeme jeden díl korpusu, přiložíme druhý díl a šlehačkou potřeme i vršek dortu.
Celý dort posypeme kokosem a dozdobíme zbytkem šlehačky a půlkami jahod.

Tip k receptu

Já jsem zdobila i půlkami Raffaello bonbonů, které jsem pocákala tmavou čokoládou, aby byly výraznější.

přidejte na:
Angel 666

26. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
lahodný jahodový dortik
hanka 11. 08. 2016, 22:25