Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Raffaello dort s jahodami

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3908 kalorií 1.0g cukrů 295.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Den předem šlehačku nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní bílou čokoládu a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a směs se začne vařit. Kastrůlek dáme do chladu a necháme odležet do druhého dne.
Vejce šleháme s cukrem a olejem do pěny, přimícháme mouku a kypřící prášek.
Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
Při 180°C upečeme dorůžova.
Upečený korpus opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Studený rozřízneme a pokapeme bílým rumem.
Čokoládovou smetanu vyšleháme dotuha a polovinou potřeme jeden díl korpusu, přiložíme druhý díl a šlehačkou potřeme i vršek dortu.
Celý dort posypeme kokosem a dozdobíme zbytkem šlehačky a půlkami jahod.

Bulb Tip k receptu

Já jsem zdobila i půlkami Raffaello bonbonů, které jsem pocákala tmavou čokoládou, aby byly výraznější.


Přidat na Pinterest
Angel 666

26. 02. 2011, Recept navštíven: 3523x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodný jahodový dortik

11. 08. 2016, 20:25

Přidat komentář

Facebook komentáře