Chybějící obrázek

Pstruzi v citrónové omáčce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

240 kalorií
0.0g cukrů
12.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme.
Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraženou cibuľou znovu privedieme k varu a vložíme doň rozpolené pstruhy. Varíme aspoň 10 minut. Potom všetky porcie pstruhov vyberieme na tanier a ešte horúci vývar precedíme. Po pridáni vyšľahaného masla zmiešaného s múkou ho opäť prevaríme. Potom pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme a trochu ocukríme.
Pripravenú omáčku zahustíme vymiešanými žĺtkami s citrónovou šťavou. Po odstavení omáčky zo sporáka k nej pridáme trochu na jemno nasekaného kôpru.

Tip k receptu

Pstruhy položíme na taniere, polejeme omáčkou a podávame k ním mladé varené zemiaky.

přidejte na:
Jozef

08. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pstruha v citronovej opmáčke som vyskúšala, je to velmi chutná príprava

Svetlana 17. 06. 2017, 19:40

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne urobený pstruh

katka16031 20. 06. 2019, 12:18

Přidat komentář