Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pstruzi v citrónové omáčce

Pstruzi v citrónové omáčce

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
240 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme.
Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraženou cibuľou znovu privedieme k varu a vložíme doň rozpolené pstruhy. Varíme aspoň 10 minut. Potom všetky porcie pstruhov vyberieme na tanier a ešte horúci vývar precedíme. Po pridáni vyšľahaného masla zmiešaného s múkou ho opäť prevaríme. Potom pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme a trochu ocukríme.
Pripravenú omáčku zahustíme vymiešanými žĺtkami s citrónovou šťavou. Po odstavení omáčky zo sporáka k nej pridáme trochu na jemno nasekaného kôpru.

Bulb Tip k receptu

Pstruhy položíme na taniere, polejeme omáčkou a podávame k ním mladé varené zemiaky.


Jozef

08. 03. 2011, Recept navštíven: 1699x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pstruha v citronovej opmáčke som vyskúšala, je to velmi chutná príprava

17. 06. 2017, 19:40

Přidat komentář

Facebook komentáře