Pstruzi v citrónové omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuľu nadrobno nakrájame, okoreníme a na oleji opražíme do zlatista. Potom cibuľu zalejeme mäsovým vývarom, do ktorého pridáme trochu ovocného octu a prevaríme.
Pstruhy kuchynsky upravíme a rozrežeme na polovice. Ochutený mäsový vývar s prepraženou cibuľou znovu privedieme k varu a vložíme doň rozpolené pstruhy. Varíme aspoň 10 minut. Potom všetky porcie pstruhov vyberieme na tanier a ešte horúci vývar precedíme. Po pridáni vyšľahaného masla zmiešaného s múkou ho opäť prevaríme. Potom pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme a trochu ocukríme.
Pripravenú omáčku zahustíme vymiešanými žĺtkami s citrónovou šťavou. Po odstavení omáčky zo sporáka k nej pridáme trochu na jemno nasekaného kôpru.
Tip k receptu
Pstruhy položíme na taniere, polejeme omáčkou a podávame k ním mladé varené zemiaky.
Jozef08. 03. 2011
Ingredience
- 4 pstruzi (asi po 300-400g)
- 4 žloutky
- 2 cibule
- 50 ml olivového oleje
- 250 ml sladké smetany
- 100 ml citronové šťávy
- 150 ml masového vývaru
- 2 lžíce jablečného octu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- cca 2-3 lžičky cukru krystal
- 6 kuliček jalovce
- 2 bobkové listy
- 1 svazek mladého kopru
- troška pepře a soli
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziSvetlana 17. 06. 2017, 21:40