Chybí obrázek

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

872 kalorií
4.0g cukrů
2.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu).
Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červenou paprikou a obalíme do tenkých plátkov slaniny. Nakoniec ich zopneme špáradlom.
Takto pripravené rebierka opečieme na časti oleja z oboch strán. Zemiaky a šampiňóny pokrájame na kúsky a podusíme na tuku po opekaní, na ktorom sme zapenili nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a smotanou a posolíme.
Pripravíme si štyri fólie alobalu v tvare štvorca. Najprv uložíme zemiaky pripravené so šampiňónmi, potom naplnené opečené rebierka, vrch ozdobíme kolieskami rajčiakov a dobre zabalíme. Dáme na plech a v rúre zapečieme.

Tip k receptu

Na stôl podávame v alobale, z ktorého si každý preloží pokrm na tanier. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 04. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Za tento recept jsem byla doma pochválena, takže doporučuji.

08. 12. 2012, 06:59

Chybí obrázek
recept na rebierka je perfektný

14. 06. 2017, 19:03

Přidat komentář
Chybí obrázek
cuťovo vynikajuce rebierka

majka 11. 08. 2016, 20:52

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.