Chybějící obrázek

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

872 kalorií
4.0g cukrů
2.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu).
Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červenou paprikou a obalíme do tenkých plátkov slaniny. Nakoniec ich zopneme špáradlom.
Takto pripravené rebierka opečieme na časti oleja z oboch strán. Zemiaky a šampiňóny pokrájame na kúsky a podusíme na tuku po opekaní, na ktorom sme zapenili nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a smotanou a posolíme.
Pripravíme si štyri fólie alobalu v tvare štvorca. Najprv uložíme zemiaky pripravené so šampiňónmi, potom naplnené opečené rebierka, vrch ozdobíme kolieskami rajčiakov a dobre zabalíme. Dáme na plech a v rúre zapečieme.

Tip k receptu

Na stôl podávame v alobale, z ktorého si každý preloží pokrm na tanier. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát.

přidejte na:
Jozef

01. 04. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Za tento recept jsem byla doma pochválena, takže doporučuji.
Ajaja 08. 12. 2012, 07:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na rebierka je perfektný
dušanka 14. 06. 2017, 21:03
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rebierko vynikajuce
Svetlana 10. 01. 2020, 12:45