Vepřové žebírko z Liptovské koliby
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu).
Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červenou paprikou a obalíme do tenkých plátkov slaniny. Nakoniec ich zopneme špáradlom.
Takto pripravené rebierka opečieme na časti oleja z oboch strán. Zemiaky a šampiňóny pokrájame na kúsky a podusíme na tuku po opekaní, na ktorom sme zapenili nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a smotanou a posolíme.
Pripravíme si štyri fólie alobalu v tvare štvorca. Najprv uložíme zemiaky pripravené so šampiňónmi, potom naplnené opečené rebierka, vrch ozdobíme kolieskami rajčiakov a dobre zabalíme. Dáme na plech a v rúre zapečieme.
Tip k receptu
Na stôl podávame v alobale, z ktorého si každý preloží pokrm na tanier. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát.
Jozef01. 04. 2011
Ingredience
- 1 větší cibule
- 2 rajčata
- 1 menší cibule
- 150 g domácí uzené klobásy
- 100 g kapie
- PŘÍLOHA: 500 g uvařených brambor
- 200 g žampionů
- 100 ml olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- 50 ml sladké smetany
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- sůl podle chuti
- sůl podle chuti
- 4 vepřové žebírka (po 100g)
- 4 větší plátky anglické slaniny
- 4 stroužky česneku