Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
872 kalorií 4.0g cukrů 2.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu).
Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červenou paprikou a obalíme do tenkých plátkov slaniny. Nakoniec ich zopneme špáradlom.
Takto pripravené rebierka opečieme na časti oleja z oboch strán. Zemiaky a šampiňóny pokrájame na kúsky a podusíme na tuku po opekaní, na ktorom sme zapenili nadrobno pokrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a smotanou a posolíme.
Pripravíme si štyri fólie alobalu v tvare štvorca. Najprv uložíme zemiaky pripravené so šampiňónmi, potom naplnené opečené rebierka, vrch ozdobíme kolieskami rajčiakov a dobre zabalíme. Dáme na plech a v rúre zapečieme.

Bulb Tip k receptu

Na stôl podávame v alobale, z ktorého si každý preloží pokrm na tanier. Vhodnou prílohou je zeleninový šalát.


Jozef

01. 04. 2011, Recept navštíven: 1826x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star
Za tento recept jsem byla doma pochválena, takže doporučuji.

08. 12. 2012, 06:59

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na rebierka je perfektný

14. 06. 2017, 19:03

Přidat komentář
majka
cuťovo vynikajuce rebierka

majka 11. 08. 2016, 20:52

Facebook komentáře