Piškotový zákusek s pěnou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
5 žloutků a 150 g moučkového cukru dobře umícháme, postupně přidáváme vřelou vodu a vyšleháme do pěny. Potom vmícháme kakao, 250 g polohrubé mouky s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh, který jsme vyšlehali z 5 bílků a 100 g moučkového cukru. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 150°C. Vychladlý moučník potřeme náplní a na ni navrstvíme dobře vyšlehanou pěnu. Celý moučník zarovnáme nožem a posypeme strouhanou čokoládou.
Náplň: Z mléka, 5 žloutků, 2 lžíc polohrubé mouky a škrobu uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Necháme vychladnou a po částech přidáváme k máslu vyšlehaného s 200 g moučkového cukru a vanilkového cukru.
Příprava pěny: 5 bílků a 250 g moučkového cukru šleháme ve vodní lázni do tuhé pěny. Tuhý sníh odstavíme, přidáme citronovou šťávu a šleháme do vychladnutí.
10. 03. 2011