Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 13

Zeleninová polévka po italsku

Zeleninová polévka po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 g mrkve, 100 g cukety, 2-3 lahůdkové cibulky, 200 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 rajčata, 100 g šunky, 1 l masového nebo zeleninového vývaru, 200 g těstovin, sůl a pepř dle chuti, 1 lžička bazalky, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička kopru

Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lahůdkové cibulky opereme a rozkrájíme na špalíčky dlouho asi 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opepříme ...

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Palačinky z květů bezinek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 l mléka, špetka soli, 5 cl rumu, 2 lžičky kypřícího prášku, 3 větší jablka, skořice, olej na smažení, cukr na doslazení, 6-8 květů bezinek, sáček čokoládové polevy

Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, kypřícího prášku a rumu vytvoříme řídké těstíčko. Z květenství bezinek ostříháme jen bílé kvítky a přidáme je do těsta. Nahřejeme si pánvičku s olejem a usmažíme postupně asi 10 palačinek. Jablka si oloupeme, ...

Jogurtový dort s vínem

Jogurtový dort s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 80 g cukru krupice, 1 vejce, 80 g másla, Krém: 400 g hroznového vína, 1 lžíce želatiny, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml bílého jogurtu, 400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme mouku s kakaem a cukrem, přidáme vejce a na kousky pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Potom je rozválíme a naplníme do rozevírací dortové formy, kter...

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 2 kg cukru krupice, 2 citróny, 60 g kyseliny citronové, 15 květů bezu černého

Vodu svaříme s cukrem. Květy černého bezu dáme do většího hrnce zalijeme cukrovou vodou, přidáme omyté na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme kyselinu citronovou a můžeme podávat. Sirup je dobrý při na...

Krvavý diamant

Krvavý diamant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl jahodového džusu, 2 cl vodky, sklenka ledu, jahůdka na ozdobu

Do sklenky plné ledu nalijeme vodku a džus. Promícháme, sklenku ozdobíme jahůdkou a podáváme.

Limetino

Limetino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl limetové šťávy, 2 cl vodky, sklenka ledu, lžička třtinového cukru

Do sklenice s ledem nalijeme vodku, limetkovou šťávu a nasypeme cukr. Důkladně promícháme. Můžeme ozdobit hoblinkou z limetkové kůry.

Ananasové víno

Ananasové víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl bílého vína, 2 dcl ananasového džusu, 1 cl citronové šťávy

Do sklenice z ledem nalijeme víno a zalijeme džusem a přilijeme citronvou šťavu. Zdobíme kouskem ananasu a plátkem citrónu. Podáváme hodně vychlazené.

Želé Ptačí mléko

Želé Ptačí mléko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 40 g želatiny, 10 vajec, 1 šálek cukru krupice, 200 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 300 g másla, 50 g strouhané čokolády

Želatinu namočíme na 30 minut do studené vody. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme v hrnci s cukrem do pěny, postupně přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hrnec vložíme do horké vodní lázně, uvedeme do varu a necháme přejít varem. ...

Kyselý rus

Kyselý rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl limetové šťávy, 1 cl Curacaa blue, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a limetovou šťávu. Pak opatrně vlejeme přes lžičku curacao ať má koktejl správný pruhovaný efekt.

Blesk

Blesk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, sklenka ledu, sklenka Sprite, 3 plátky pomeranče

Do sklenky s ledem dáme plátky pomeranče. Nalijeme na ně becherovku a dolijeme sprite.

Křišťálový třešňový koláč

Křišťálový třešňový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, špetka soli, 175 g másla + 1 lžíce do třešní, 4 lžíce hodně studené vody, 600 g vypeckovaných třešní, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 1-2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, pár kapek mandlové esence, troška mléka, troška cukru krystal na posypání koláče

Do mouky přimícháme špetku soli, přilijeme vodu a přidáme máslo. Rychle zpracujeme na hladké těsto a dáme aspoň na 30 minut odležet do chladu. Do kastrůlku dáme 2 lžíce vody, přisypeme 3 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru a přivedeme k varu....

Kuřecí prsa na hlívě ústřičné

Kuřecí prsa na hlívě ústřičné

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 100 g slaniny, 200 g hlívy ústřičné, 100 ml sladké smetany na vaření, 2-3 stroužky česneku, 1 bobkový list, 150 ml drůbežího vývaru, trochu Vegety, 2 lžíce hladké mouky, 2,5 dcl zakysané smetany, trochu petrželové natě, trochu soli, 4-5 lžic rostlinného oleje

Očištěné maso jemně naklepeme a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na menší kousky nakrájenou hlívu, prolisovaný česnek, bobkový list a vývar. Dochutíme vegetou a přikryté dusíme doměkka. Mezitím si připravíme zá...

Houbové taštičky

Houbové taštičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 2 vejce, 200 g hladké mouky, špetka soli, Náplň: 16 větších hub, 1 lžíce másla, 1 snítka rozmarýnu, 1 snítka šalvěje, 75 g sýru riccota, pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti, 4 lžíce oleje na smažení

Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme mouku, žloutky, tekuté máslo, sůl a 5 lžic vlažné vody. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme jej asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Houby o...

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Koktejlové třešně v čokoládové chilli krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 koktejlových třešní, 100 g hořké čokolády, 50 g kokosové moučky, 5 listů máty peprné, 1 lžička chilli

Mátu omyjeme a nasekáme nadrobno. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a přidáme nasekanou mátu a chilli. V čokoládě namáčíme koktejlové třešně a ihned je obalujeme v kokosu. Necháme oschnout na pečícím papíře, nebo je můžeme uložit přes noc do le...

Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 4 žloutky, 1 cibule, 2 lžíce kaparů (nasekaných), 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 lžíce nakládané řepy (nakrájené nadrobno), 2 lžíce nasekané pažitky, 3 lžíce smetany ke šlehání na zředění, olej na smažení

Maso promícháme se žloutky, worcesterem, najemno nakrájenou cibulkou, solí a pepřem. Zapracujeme kapary, řepu (já jsem použila nakládanou řepu se zelím, proto jsou karbanátky na fotkách světlejší - jinak by byly červenější) a pažitku. Pokud je smě...

Kapří sekaná

Kapří sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čistého masa z kapra, 150 g vepřového mletého masa, 1 rohlík, šálek mléka, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, koření na mleté maso, sůl, 1/2 červené papriky , lžíce oleje

Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný stroužek česneku, kečup, sojovou omáčku, koření a sůl. Nakonec vmícháme papriku ...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 240 g cukru krupice, 140 g Hery, 40 g másla, 40 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu, 1 dcl smetany, 300 g jablek

Mouku smícháme s Herou, hladkou moukou a 70 g cukru. Uhněteme pevné těsto, které rozdělíme na dílky a namačkáme stejnoměrně do formiček. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a naklademe na těsto. V každé formičce posypeme jablka lžičkou cukru. U...

Růžový salát

Růžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g salátových brambor, 250 g červené řepy, 1 malá cibule, 1-2 natvrdo uvařená vejce, 100 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany nebo jogurtu, 1 stroužek česneku, trochu citronové šťávy a kůry, 1 lžička petrželové natě, špetka soli, špetka pepře

Červenou řepu a brambory ve slupce uvaříme, vychladíme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a promícháme. Vejce oloupeme, žlotky vyjmeme a odložíme. Majonézu a smetanu smícháme, přidáme nasekané bílky, prolisovaný č...

Levandulové muffiny

Levandulové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mléčné čokolády, 5 lžic másla, 1 vejce, 200 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 50 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky bramborového škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání, lžíce medu, sůl, cukr na vysypání, 2 lžíce levandule

Troubu předehřejeme na 180°C. Dvanáct žáruvdorných sklenic nebo důlky ve formě vymažeme a vysypeme dno cukrem. Čokoládu najemno nastrouháme. Rozpustíme máslo a 50 g čokolády v něm necháme rozehřát. V misce utřeme vejce s cukrem. V druhé misc...

Muffiny cappucino s krémem mascarpone

Muffiny cappucino s krémem mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, 3 lžíce cukru krupice, sáček vanilkového cukru, 250 g Mascarpone, 250 g polohrubé mouky, lžíce kakaa, 2 sáčky cappucina, 2 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g třtinového cukru, 80 ml oleje, 100 g čerstvého sýra (např. Lučina), 300 g podmáslí, sůl, hrubá mouka na vysypání, tuk na vymazání

Žloutek ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, po lžících přimícháváme mascarpone a krém dáme vychladit do chladu. Troubu předehřejeme na 180°C. Důlky ve formě na muffiny vymažeme a vysypeme nebo vložíme papírové košíčky. V misce smích...

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin Tagliatelle, 300 g jakýchkoliv hub , 150 g špenátu, 1 pórek, 100 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 80 g gorgonzoly, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1/2 svazku rukoly

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, scedíme a necháme je okapat. Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou a dle potřeby rozkrájíme. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, očistíme a popřípadě jej pokrájíme. Rajčata omyjem...

Plněné závitky s lososem

Plněné závitky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků - plátků uzeného lososa, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 hlávkový salát, 2 dkg křenu, 10 dkg zakysané smetany, 1 hrst kopru či jakékoliv bylinky, 1 citron

Vajíčka ušleháme s mlékem, přidáme mouku, prášek do pečiva, osolíme či i opepříme dle chuti, a necháme uležet asi 1/2 hodiny. Mezitím smetanu smícháme s nastrouhaným křenem a osolíme. Na rozehřátém tuku usmažíme 4 palačinky a necháme vychladnou...

Parádní karamelové řezy

Parádní karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 8 lžic cukru moučka, 8 lžic polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 4 bílky, 240 g cukru krystal + 300 g do krému, 250 ml sladké smetany, 300 ml mléka, 1 prášek Zlatý klas, 4 žloutky, 250 g másla

Sněhové těsto: 4 bílky ušleháme do pěny s 240 g krystalového cukru, mísu postavíme nad páru a šleháme asi 10-12 minut. Když je sníh tuhý a lesklý, mísu odstavíme a sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při 75-100°C sušíme minimálně 9...

Losos na víně se žampióny

Losos na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa (podkovy nebo plátky), 0,5 dcl suchého bílého vína, hrst kadeřavé petrželky, 3 žampiony (může být i více), sůl, 1 lžíce hladké mouky, kousek citrónu, máslo

Lososa omyjeme a vysušíme. Přichystáme si víno, do kterého zamícháme najemno nakrájenou petrželku a do této směsi vložíme nasoleného lososa. Uložíme jej na 2 hodiny do lednice. Pak jej vyjmeme a obalíme v mouce a osmažíme zprudka na másle i s nakr...

stránka: