Houbové taštičky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme mouku, žloutky, tekuté máslo, sůl a 5 lžic vlažné vody. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme jej asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Houby očistíme a třeně vykrojíme. Rozehřejeme máslo a kloubouky hub na něm asi 5 minut zvolna opečeme. Vyjmeme a přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové útěrky. Rozmarýn a šalvěj opereme, lístky otrháme a nasekáme. Riccotu rozmícháme s bylinkami, citronovou šťávou, solí a pepřem. Klobouky hub naplníme sýrovou směsí. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát a vykrojíme z něj kolečka. Průměr asi 14 cm. Doprostřed každého dáme jeden naplněný kloubouk. Okraje těsta potřeme bílkem, přeložíme přes kloubouk a pevně stiskneme. Olej rozpálíme na 180°C a taštičky v něm dozlatova osmažíme. Po vyjmutí vždy necháme přebytečný tuk vsáknout do papírové útěrky.
Tip k receptu
Do sýrové směsi můžete přidat i trochu šunky.
Ellis29. 05. 2011